Știri

237 de clădiri ale unor instituții publice prahovene vor fi reabilitate termic

Consiliul Județean Prahova a depus un proiect pentru reabilitarea termică pe fonduri europene a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului. Acestea sunt: Băicoi, Breaza, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bănești, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Brebu, Bucov, Cocorăștii Mislii, Cornu, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească.
„Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului “South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programmeˮ. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare