BREAKING NEWSȘtiri

1000 de noi angajați la casele teritoriale de pensii

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță printr-un comunicat de presă că în urma Ordonanței de Guvern adoptate ieri, 11 august, casele teritoriale de pensii vor angaja în perioada următoare, prin concurs, 1.000 de persoane dintre care 800 cu studii superioare și 200 cu studii liceale.

Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de evaluare a celor aproximativ cinci milioane de pensii din sistemul public aflate în plată. Procesul de evaluare stă la baza recalculării ulterioare a pensiillor, după o nouă formulă care să înlăture inechitățile din prezent, astfel încât pentru contribuții egale, pensiile să fie egale, indiferent de gen sau de data ieșirii la pensie
Potrivit statisticilor din prezent, un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează servicii în folosul unui număr de aproximativ 1800 de pensionari. În aceste condiții, numărul necesar de personal din structurile Casei Naționale de Pensii este de 5500 de angajați față de 3480, câți sunt în prezent. Salariile celor 1000 de persoane selectate vor fi suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat, metodologia de repartizare a posturilor urmând să fie stabilită de președintele CNPP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare