Știri

1 Mai electoral

1 Mai 2008 a însemnat preziua declanşării campaniei electorale. Iar politicienii locali nu puteau rata momentul pentru a mai bifa o acţiune şi pentru a ieşi la o gură de aer, dar şi la o… ciuguleală de voturi. Cu corturi, grătare şi o cât mai bună organizare, reprezentanţii PSD, PNL şi PD-L au ocupat poziţii care mai de care mai… strategice.

Social-democraţii au ales parcarea din zona platoului Muscel, poarta de intrare în zona de agrement Fântâna cu Cireşi. Cu un banner discret în care era prezentat candidatul la funcţia de primar, Victor Bercărioiu, pesediştii făceau mai multă imagine pentru Mircea Cosma, numele acestuia apărând pe toate sacoşele împărţite cu dărnicie. În ele se aflau o sticlă de plastic cu bere şi un pliant cu Mircea Cosma. Pliantele au fost aruncate cam la voia întâmplării, oamenii fiind mai practici şi preferând să oprească doar berea.

Undeva pe la jumătatea drumului care traversează zona s-au aşezat liberalii. Cu corturi pe ambele laturi ale drumului, împărţind materiale electorale, dar şi cu un banner al candidatului liberal la funcţia de primar, Elvis Arghir. Apropo de banner, primarul în funcţie, Horia Tiseanu nu s-a sfiit să spună că “a fost amplasat ilegal, fără autorizaţie, autorizaţia fiind valabilă din ziua de 2 mai”.

Dincolo de toate acestea, la liberali era cea mai mare… veselie, pentru că, în dreptul corturilor lor se produceau mereu ambuteiaje, iar liderul PNL Câmpina, Dragomir Enache, în stilu-i caracteristic a încercat să rezolve cumva situaţia. Spre amuzamentul tuturor, Enache a dirijat minute întregi circulaţia. Şi chiar a dovedit talent! Lucru de care s-a convins inclusiv directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Alexandru Apostol, venit în misiune la faţa locului. Oricum, liberalii au fost cei mai bine pregătiţi cu materiale de promovare.

La câţiva paşi de liberali, în singurul chioşc pe care administraţia locală îl are la Fântâna cu Cireşi, dar şi în jurul acestuia, şi-au montat tabăra democrat-liberalii, e adevărat, ceva mai retraşi şi mai discreţi. Ei au avut un grătar, iar maestrul de ceremonii a fost Marian Dulă, colonel în rezervă, dar şi candidat la Consiliul Local. Printre politicieni, oamenii simpli şi-au făcut loc şi s-au simţit în largul lor având toate ingredientele unei petreceri pe cinste – mici, bere şi (puţin) soare, toate la iarbă verde. La un moment dat, social-democraţii au luat la pas zona de agrement şi au… socializat atât cu cetăţenii, dar şi cu colegii lor de politică. De altfel, pesediştii au dat dovadă şi de simţul umorului, oferindu-le pedeliştilor un platou de… gogoşi. Nu ştim cât de mult, însă, s-au amuzat reprezentanţii PD-L.

Ar mai fi de consemnat şi două aspecte negative. În primul rând, ar trebui găsită o soluţie pentru ca măcar în astfel de zile de sărbătoare, în care lumea ia cu asalt singura zonă de agrement a municipiului, să fie interzisă circulaţia rutieră până în mijlocul zonei. Este drept, ar trebui amenajată şi o parcare corespunzătoare undeva la marginea platoului Muscel, în apropierea intrării în zona propriu-zisă de agrement. Astfel, s-ar evita ambuteiajele neplăcute şi agasante, amestecul de gaz de eşapament cu aromă de mici şi pericolul pe care-l reprezintă autoturismele pentru copiii care se joacă în zonă. A doua problemă ţine de necesităţile fiziologice umane. Pe o suprafaţă atât de mare vin câteva sute, poate mii de câmpineni şi nu exista nici măcar o toaletă. Fie ea ecologică sau obişnuită. În aceste condiţii, la mare căutare au fost… copacii. Pentru cine a putut şi s-a descurcat! Dincolo de toate acestea, 1 Mai rămâne, la Câmpina, o zi de sărbătoare, în care micul şi berea sunt la mare căutare. Cât despre izul electoral al acestui 1 Mai, a fost doar o chestiune trecătoare… La anul, de 1 Mai, nici un politician nu va mai veni să ia faţa oamenilor organizând cine ştie ce acţiuni. C-aşa-i doar o dată la patru ani. Cetăţenii ştiu acest lucru. Poate tocmai de aceea n-au dat prea multă atenţie partidelor prezente joi pe Muscel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare