Reportaje

Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a Centrului Medical SanConfind, după șapte ani și jumătate de funcționare

Secția de recuperare a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpinaa devenit tot mai solicitată și mai apreciată de prahoveni, dar nu numai, deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți din București care îi trec pragul. Unitatea spitalicească din vecinătatea Primăriei Poiana Câmpina este înființată și administrată de SC Centru Medical “SanConfind” din Câmpina, o societate al cărei acționar majoritar este compania petrolieră Confind SRL.
Prima structură funcțională a spitalului câmpinean, inaugurat acum peste șapte ani, și-a câștigat un bine meritat renume. Managementul SanConfind are în vedere și promovarea turismului medical, pentru ca de Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală (cu dotări de excepție și bazine având o apă minerală hiperclorurată), să poată beneficia cât mai multă lume, atât din țară, cât și din străinătate. Baza de Tratament SanConfind ar putea deveni, în viitorul apropiat, un reper al balneologiei și al medicinei de recuperare cu ajutorul apei foarte sărate, captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei Poiana Câmpina, dar și al nămolului sapropelic de Techirghiol, adus și păstrat în condiții speciale care să-i conserve proprietățile terapeutice. În opinia multor specialiști, apa izvorului din Poiana Câmpina (care alimentează printr-o conductă de aducțiune Baza de Tratament) are cel mai înalt grad de salinitate din țară, având o mineralizare totală apropiată de cea care există în Marea Moartă, cel mai important reper mondial în materie.
În 2019, la Congresul Turismului Balnear din România, Baza de Recuperare Medicală SanConfind din Poiana Câmpina a câștigat “Marele premiu pentru Cea mai bună bază de tratament din țară”. Acest fapt atestă încă o dată valoarea actului medical realizat la SanConfind. Bazinele cu apă minerală sărată foarte concentrată, captată de la un izvor secular, împachetările cu nămol de Techirghiol și alte terapii miraculoase folosite aici alungă o mulțime de boli și tonifică organismul.

Momentul inaugural a avut loc pe 16 aprilie 2015 și a fost așteptat cu mult interes de către numeroși trăitori ai meleagurilor câmpinene, dar și din afara lor, deoarece în zilele noastre, într-o lume tot mai năpădită de griji, nevoi și boli, „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală” a Spitalului SanConfind a reprezentat o mare speranță pentru sute de mii de prahoveni. Iar această speranță întru păstrarea sau cucerirea sănătății a devenit realitate pentru mulți suferinzi. Conducerea spitalului a achiziționat pentru Baza de Tratament materiale, aparate, dispozitive și echipamente dintre cele mai moderne și mai performante, de la cei mai buni producători mondiali de aparatură medicală, dintre care am aminti: Chatanooga (SUA), Motorika (Israel), Somethy (Franța), Deutsche Steinzeug (Germania), Philips (Olanda) etc. Cu toate aceste dotări și cu un personal devotat și înalt calificat, este lesne de înțeles cum a reușit Baza de Tratament să schimbe destine, să vindece pacienți ce nu mai păreau vindecabili.De fapt, și prin această secție a sa, Spitalul SanConfind a reușit să schimbe destinul zonei Câmpina, modernizându-i la standarde europene sistemul sanitar.
”Un flux important în Sanconfind îl reprezintă Baza de Recuperare şi Balneoterapie. Aici sunt trataţi anual mii de pacienţi cu boli neurologice, cardiovasculare, reumatice, ortopedice, copii şi adulţi, precum şi sportivii care au nevoie de programe de recuperare după accidentări. Personalul medical beneficiază şi aici de toate resursele necesare unui act medical de calitate. Copiii, bătrânii sau sportivii care au nevoie de recuperare au la dispoziţie echipamente medicale de sute de mii de euro, realizate cu tehnologie ultraperformantă, dar şi de minunile naturale ale României: apă sărată din subsolul zonei Câmpina şi nămolul adus din lacul Techirghiol. În zona noastră există multe izvoare de apă sărată. Cel din comuna Poiana Câmpina l-am concesionat noi, împreună cu câțiva kilometri pătrați de subsol. Apoi, am făcut secțiunile necesare, am captat izvorul și am adus această apă extrem de sărată pe circa doi kilometri, printr-o conductă subterană, până în curtea spitalului, în niște rezervoare mari, iar de acolo am dirijat-o spre cele trei bazine pentru tratament. Apa sărată pe care o folosim are 321 grame de săruri minerale la litru, iar Marea Moartă spre exemplu are 400 de grame. E extrem de sărată și cu calități terapeutice deosebite. Suntem recunoscători Ministerului Sănătății, pentru că a permis ca spitalul să funcționeze etapizat”, ne-a declarat inginerul Ioan Simion, administratorul Centrului Medical SanConfind.

Un comentariu

  1. Buna ziua, sunt interesata de o cura de tratament, sunt din Ploiesti, am 62 de ani, va rog sa imi transmiteti un deviz de plata, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare