BREAKING NEWSInterviuri

VIDEO. Viceprimarul Liviu Dumitrache cere demisia directorului executiv al Direcției de dezvoltare din Primăria Câmpina

Reabilitarea neconformă cu cerințele proiectului a unei clădiri în care ar fi trebui înființat, de către administrația locală, un centru comunitar integrat medico-social, dar și lucrările de reparații și restaurare ce scot în evidență nereguli în interiorul și exteriorul Muzeului „B.P. Hasdeu”, precum și în ceea ce privește dotările acestuia, au fost principalele motive pentru care viceprimarul Liviu Dumitrache i-a solicitat primarului Alin Moldoveanu, printr-o adresă, demisia Danielei Croitoru, directorul executiv al Direcției de dezvoltare din Primăria Câmpina.

Liviu Dumitrache susține, cu dovezi, că a verificat în teren lucrările executate la cele două obiective, pentru renovarea cărora au fost cheltuiți mulți bani publici. La Muzeul „B.P. Hasdeu”, viceprimarul a constatat, între altele, că sunt probleme privind iluminatul interior și exterior, dușumelele din camere și ușile sunt crăpate, camerele de la subsol nu pot fi folosite din cauza umezelii existente, sistemul de ventilație a aerului nu poate fi reglat, ferestrele nu se închid etanș, iar ușa de piatră de la intrarea în muzeu nu se mai deschide.

Clădirea în care ar urma să funcționeze Centrul integrat medico-social. Imagini surprinse de viceprimarul Liviu Dumitrache în ziua prevăzută în contract pentru recepția lucrării.

În ceea ce privește Centrul comunitar integrat, viceprimarul reclamă faptul că a fost depășit cu mult termenul de finalizare a lucrărilor și că până acum, în clădirea fostei grădinițe nr. 4 de pe Câmpinița, acolo unde va funcționa centrul, sunt multe nereguli în ceea ce privește reparațiile executate.
Potrivit lui Liviu Dumitrescu, dotările neutilizate în mare parte până în prezent la Muzeul „B.P. Hasdeu” se ridică la suma de 514.500 lei (aproximativ 100.000 de euro). În ceea ce privește lucrările de reparații efectuate la Centrul comunitar integrat, acestea sunt în valoare de 293.000 lei (58.600 euro), fiind realizate de Ideal Max Construct SRL, o firmă din Năvodari care a câștigat și licitația publică privind serviciile proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în municipiul Câmpina, un contract în valoare de 789.512 de euro (fără TVA). Ideal Max Construct este aceeași societate comercială care dorea să construiască, pe terenul fostei Grădini de Vară de pe Bulevard, un ansamblu rezidențial cu spații comerciale la parter.

Urmăriți mai jos interviul acordat de Liviu Dumitrache publicației noastre, în cadrul căruia a abordat în detaliu acest subiect (minutele 21 – 33) și a punctat mai multe aspecte din culisele organizării serviciilor din cadrul Primăriei Câmpina și a relației sale de colaborare instituțională cu primarul Alin Moldoveanu.

Declarații pe scurt:

  • Aceste nereguli de la Muzeul „B.P. Hasdeu” au fost sesizate Primăriei și de actualul responsabil de acolo. Nu se ia nicio măsură pentru că, probabil, se dorește ca toate lucrările să iasă din garanție și apoi să fie date altor firme. Trebuie să mai câștige cineva din banii câmpinenilor!
  • Câmpina este condusă de Ploiești prin domnul Dobre, domnul Prună și doamna Daniela Croitoru.
  • Domnul Prună nu cred că își va da demisia, pentru că este omul care controlează Primăria Câmpina.
  • În toți acești ani este clar că domnul primar Moldoveanu nu a vrut să colaboreze cu mine, dar eu cred că nu și-a dat seama că în momentul în care a încercat să mă saboteze, de fapt nu a făcut decât să saboteze întreaga Câmpină. Dacă eu nu am putut să-mi îndeplinesc atribuțiile, câmpinenii au avut de suferit. Din păcate, nu am avut cu cine să dialoghez. Este penibil să fii primar și să spui că nu e treaba ta, aruncând vina pe alții.

Partidul Câmpina Curată, CMF 21240017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare