BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina, în locul fostei Grădini de Vară se dorește construirea unui bloc de locuințe

UPDATE, 13 DECEMBRIE. Directorul DJC Prahova are rezerve în ceea ce privește implementarea proiectului

Pe ordinea de zi a ședinței Direcției Județene de Cultură Prahova din data de 8 decembrie, la punctul 20, s-a aflat spre consultare proiectul privind „Întocmire PUZ – Modificare indicatori urbanistici (S=835mp) și zonă edificabilă, în vederea amplasării unei construcții cu funcțiune mixtă (Suprafata de studiu = 10833mp). Ședința în care s-a discutat despre oportunitatea modificării indicatorilor urbanistici și a construirii unui ansamblu de locuințe în proximitatea actualului sediu al Primăriei Câmpina a avut loc în mediul online, membrii comisiei urmând a-și exprima un punct de vedere în perioada imediat următoare. Potrivit directorului executiv al DJCP, Constantin Stere, nu este vorba despre un aviz negativ, așa cum a circulat informația în presă, ci doar de o propunere a comisiei privind avizarea proiectului.
În nume personal, nefiind membru al acestei comisii, Constantin Stere ne-a declarat că are rezerve în ceea ce privește implementarea acestui proiect în proximitatea monumentului istoric Vila Ștefănescu – Casa cu Grifoni, fiind vorba de intervenția într-o zonă protejată, pentru care, conform legii, trebuie să se asigure conservarea integrată, atât a monumentului istoric, cât şi a cadrului său construit sau natural.

La sfârșitul anului 2008, Grădina de Vară, unul dintre simbolurile Câmpinei de altădată, era demolată de administrația locală pentru suma de aproape 350 milioane lei vechi (fãrã TVA), construcțiile fiind rapid fãcute una cu pãmântul de o firmă clujeană. Administrația locală intenționa sã realizeze pe acel teren Casa Cãsãtoriilor, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat. Terenul a fost retrocedat, apoi vândut de proprietari, ajungând în final în proprietatea firmei Ideal Max Construct SRL cu sediul în Năvodari.

Decembrie 2008. Firma Condem Partener din Cluj s-a ocupat de demolarea a ceea ce a fost un simbol al Câmpinei. La puțin timp, au apărut la fața locului mai mulți romi, cu cãruțele, căutând prin moloz material lemnos.

În urmă cu câteva zile, pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat un anunț privind intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul situat pe Bulevardul Culturii la nr. 20, în imediata vecinătate a sediului Primăriei Câmpina, care ar urma să fie folosit pentru construcția unui ansamblu rezidențial cu spații comerciale la parter.
Conform Memoriului general anexat anunțului, zona studiată în suprafață de 10.833 mp are în componență terenul de 835 mp proprietatea SC Ideal Max Construct SRL, teren care ar urma să reprezinte perimetrul construibil al noului ansamblu rezidențial ce se află la limita suprafeței de protecție a monumentului istoric Vila Ștefănescu (Casa cu Grifoni).

Intenția de elaborare a PUZ-ului obligă administrația locală la consultare publică, motiv pentru care Primăria Câmpina a invitat cetățenii ca în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021 să-și trimită observațiile cu privire la acest demers pe adresa de e-mail: consultarea_populatiei@primariacampina.ro sau la numărul de telefon 0244.336.134/ interior 220. Răspunsul cu privire la observațiile primite de la cetățeni va fi afișat la Centrul de Informare pentru Cetățeni și transmis în scris în perioada 11 – 25 decembrie a.c.
Firma din Năvodari a câștigat recent licitația publică privind serviciile proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în municipiul Câmpina, un contract în valoare de 789.512 de euro (fără TVA), proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare