BREAKING NEWSInterviuri

VIDEO. Baschetul câmpinean, din nou în elita națională

În aceste zile, în perioada 28 februarie – 3 martie, echipa de baschet fete Under 15 a Clubului Sportiv Câmpina, antrenată de profesorul Liviu Dochia, participă la turneul final al campionatului național ce are loc la Alexandria, urmare performanței remarcabile a calificării în primele opt echipe din țară.
În prima zi a turneului final, CS Câmpina a fost învinsă de ACS Dan Dacian București cu scorul de 89-34. Astăzi, CS Câmpina întâlnește Rookies Oradea, o echipă importantă din aceeași grupă, iar mâine, 1 martie, va juca în compania celor de la Colegiul Național Mihai Eminescu Oradea. Meciurile pot fi urmărite pe canalul de You Tube al Federației Române de Baschet.

Faza de joc din meciul disputat cu ACS Dan Dacian București în cadrul turneului final

Cum a reușit Liviu Dochia, la cei 72 de ani împliniți, să readucă baschetul feminin câmpinean în elita națională, după ce în anii 90 reușea să obțină un prestigios loc 4 la turneul final Under 15, am aflat din interviul realizat de Florin Frățilă în cadrul emisiunii FAȚA ȘI REVERSUL de la Dada TV Ploiești, la care antrenorul CS Câmpina la venit însoțit de căpitanul echipei Tessiodora Bănescu.

Declarații pe scurt

Liviu Dochia:

 • Am început baschetul pe când eram elev, în curtea școlii, în anii 1965 – 1970. În clasa a X-a de liceu am ajuns în divizia națională de juniori și am avut noroc cu profesorul nostru, Mihai Pastor, pentru că ne-a insuflat dragostea pentru acest sport. Un formidabil pedagog!
 • După anii 1983 – 1984, acest formidabil pedagog a reînceput baschetul la Câmpina cu o grupă de fete și a dus echipa în faza națională de juniori. Tot atunci am revenit și eu la Câmpina să antrenez la Clubul Școlar Sportiv.
 • În anii 90 am reușit să obținem locul 4 pe țară la categoria Under 15 fete. A fost cea mai importantă performanță a baschetului câmpinean până în acel moment. Fetele pe care le-am antrenat în anii 80 sunt astăzi partenerele noastre de antrenament, ne întâlnim în fiecare joi la sală și ne ajută foarte mult să învățăm tactică, să așezăm echipa în teren. Sunt doamne cu vârste trecute de 50 de ani, două generații absolut formidabile.
 • L-am iubit pe Mihai Pastor ca pe cel de-al doilea tată. Îi datorez cariera mea de antrenor.
 • Cred că sunt cel mai bătrân antrenor din țară la nivel de campionat național de juniori și sper să mă mai țină Dumnezeu câțiva ani până duc aceste fete la Junioratul de 19 ani.
 • Cristina Potgieter face o treabă foarte bună la grupa de baschet băieți a CS Câmpina în campionatul regional.
 • Nimeni din Câmpina, dacă vă vine să credeți, nu ne-a văzut jucând în ultimii trei ani. Noi nu am jucat niciun meci acasă, pentru că nu am avut sală omologată. Toate turneele le-am jucat în deplasare.
 • La turneul final din acest an de la Alexandria avem adversare foarte puternice, nu cred că ne putem atinge de primele treui locuri din clasament, trebuie să fim realiști.

Tessiodora Bănescu:

 • Am ales baschetul pentru că de mică îmi doream să fac un sport de echipă, dar și pentru că părinții mei au făcut sport de performanță, tatăl meu în tinerețe a jucat fotbal, iar mama handbal și m-au împins de la spate să fac ceva în echipă.
 • La școală mă descurc bine, temele le am pe toate gata la timp, la teste fac foarte bine de obicei.
 • Relația dintre jucător și antrenor este foarte importantă, poate face jucătorul să vrea să continue sau să vrea să se oprească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare