Interviuri

SFATUL PSIHOLOGULUI ÎN 5 MINUTE. Cum să fii alături de cineva când trece prin momente de suferință emoțională?

„Cum să fii alături de cineva când trece prin momente de suferință emoțională?” – se întreabă fiecare dintre noi atunci când o persoană apropiată – fie că vorbim de un membru al familiei, de un prieten ori un coleg – trece printr-o perioadă mai dificilă, pe care nu reușește să o gestioneze emoțional.
În cel de-al patrulea episod al rubricii ”Sfatul psihologului în 5 minute”, realizată în studioul Oglinda de Azi, Cristina Cojocaru, specialist în terapie sistemică pentru familie, copii, adolescenți, cupluri și individual, oferă câteva soluții pe care le putem lua în calcul atunci când suntem puși în astfel de situații. Una dintre aceste soluții ar prespune să te cunoști întâi pe tine însuți: „Cu cât te cunoști pe tine în momentele dificile, cu cât știi mai mult despre reacțiile tale când îți este greu, cu atât poți să fii mai în sprijinul cuiva când trece prin momente grele, pentru că a te cunoaște pe tine te ajută să te acordezi ca o chitară la celălalt” – este de părere Cristina Cojocaru.
În cadrul acestei serii de scurte întâlniri în format video, psihologul câmpinean Cristina Cojocaru răspunde celor mai frecvente întrebări pe care și le pun oamenii în situații de viață dintre cele mai diverse, îndeosebi atunci când au nevoie de ajutor. Răspunsurile psihologului se vor baza, în principal, pe întrebări sosite din partea publicului. Acestea pot fi adresate accesând site-ul: www.atelierulcristinei.com sau trimițând un scurt mesaj prin WhatsApp la numărul 0733.328.158.

Vezi și:

Cine poate veni la psihoterapie?
De ce le este greu oamenilor să meargă la psihoterapie?
Cum să fac să nu mai am așteptări de la ceilalți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare