BREAKING NEWSInterviuri

2023 – un an cu mari provocări pentru Claudiu Dumitrescu, antrenorul CS Câmpina

Claudiu Dumitrescu

Anul care urmează să se încheie a fost unul plin de provocări pentru echipa de fotbal seniori a CS Câmpina și în special pentru antrenorul-jucător Claudiu Dumitrescu, omul care și-a asumat acest proiect fotbalistic, încă de la început, în liga a V-a județeană.
În vara anului 2022, CS Câmpina promova în Liga A Prahova și se înscria serios în lupta pentru promovare în cel de-al treilea eșalon fotbalistic național, cu promisiunea din partea autorităților locale, proprietar al clubului, că va sprijini până la capăt acest demers ce ar fi putut reprezenta un nou început pentru fotbalul de perfomanță la Câmpina.
În turul campionatului 2022-2023, CS Câmpina, sub conducerea lui Claudiu Dumitrescu și a lui Mugurel Dedu, a avut rezultate spectaculoase în Liga A Prahova, cu un buget mediocru, clasându-se în multe etape la rând pe primul loc, într-o continuă întrecere cu Tricolorul Breaza. Returul de campionat de la începutul anului 2023 avea să aducă o lovitură grea: tăierea bugetului și așa modest pentru promovare. Decizia politicienilor din Consiliul Local Câmpina, unii dintre ei chiar membri în Comitetul Director al clubului, neexplicată în mod serios nici până în ziua de azi, a venit ca o lovitură de ciocan în moralul grupului de sportivi care au dus o luptă până la sacrificiu în teren.

„În returul campionatului trecut am cerut suplimentarea bugetului cu 50.000 de lei pentru a aduce jucători ce puteau face diferența în lupta la promovare împotriva celor de la Tricolorul Breaza. M-am trezit cu o veste urâtă din partea celor din Consiliul Local, mi-au spus că nu mai pot susține nici măcar banii pe care îi aveam” – declară Claudiu Dumitrescu la aproape un an distanță de la acea decizie inexplicabilă a politicienilor. Cu alte cuvinte, antrenorul a cerut suplimentarea minimă a unui buget aflat și-așa mult sub cerințele unei promovări în Liga a III-a națională și a primit o tăiere. Ceea ce a urmat se știe: CS Câmpina a pierdut în meciul direct cu Tricolorul Breaza, într-o deplasare la care au asistat mii de brezeni, iar echipa condusă de Marius Vișan, sprijinită necondiționat de autoritățile brezene, a promovat și reprezintă zona noastră în Liga a III-a.

Decizia controversată luată la începutul acestui an de politicienii care conduc destinele CS Câmpina este cunoscută în toate mediile fotbalistice prahovene și considerată fără precedent, în situația în care echipa avea o șansă mare la promovare.
„Mi-aș dori să-l am pe Claudiu Dumitrescu antrenor la Breaza. L-am mai ofertat și acum doi ani, dar, sincer, înțeleg că vrea să rămână la Câmpina, să continue ce a început. Am lucrat împreună la Bănești, este un om deosebit și am avut rezultate frumoase. La Câmpina, Claudiu ar trebui lăsat în pace să construiască echipa, că este singurul om de acolo care poate face ceva. Mediul politic de la Câmpina ar trebui să se trezească, așa cum s-a întâmplat și la Breaza și, iată, avem rezultate!” – a declarat Marius Vișan, antrenorul și directorul executiv al clubului Tricolorul Breaza, într-o intervenție telefonică la Dada TV Ploiești, în cadrul emisiunii FAȚA ȘI REVERSUL.
În prezent, CS Câmpina încearcă să își revină din acest șoc prin forța grupului și să se reformeze din mers, ceea ce se vede în urma rezultatelor modeste înregistrate în prima parte a acestui campionat.

Claudiu Dumitrescu, declarații pe scurt:

  • În primul an după promovarea în Liga A Prahova am terminat pe locul 2 după Tricolorul Breaza, la mare luptă pentru promovarea în Liga a III-a. A fost o perioadă foarte bună în activitatea noastră. Din păcate, la începutul anului 2023, ne-au diminuat bugetul și a trebuit să ne descurcăm cu ce avem. Sunt genul de om care încearcă să facă treabă cu ce are la dispoziție și să scoată maxim din asta. Încerc tot timpul să depășesc, prin rezultate sportive, nivelul finanțării care ni se propune și să ne clasăm între primele echipe care, după cum am auzit, cheltuiesc mulți bani pe transferuri și jucători. Performanță fără bani nu se poate.
  • Acum am aflat și eu, că Tricolorul Breaza are un buget de 12 miliarde de lei vechi, în timp ce noi avem un buget de zece ori mai mic.
  • Sunt foarte mulțumit de tinerii jucători de la HM Junior și de toți jucătorii lotului nostru în general.

Prezent în emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă la Dada TV, Claudiu Dumitrescu a explicat cu ce provocări s-a confruntat anul acesta echipa pe care o conduce, dar și ce planuri de viitor are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare