BREAKING NEWSEveniment

Ultimul eveniment „live” al stagiunii 2020-2021 „Prologul Festivalului de Arte” și lansarea Masterclasses 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul de Arte (Festival 4 Arts) împreună cu Casa de Cultură „Geo Bogza” organizează sâmbătă, 26 iunie, la ora 16.30, în sala mare a instituției câmpinene, ultimul eveniment din stagiunea de concerte și recitaluri, intitulată „Prologul festivalului” 2020-2021. Invitații de onoare sunt prestigioșii muzicieni Dan și Aron Cavassi (tatăl și fiul), acompaniați la pian de doamna Conf. Univ. Dr. Viorela Ciucur. Domniile lor vor interpreta, în premieră la Casa de Cultură din Câmpina, lucrări de o mare frumusețe ale mult apreciaților compozitori Johannes Brahms și Camille Saint-Saëns
Maeștrilor li se vor alătura, la finalul concertului, laureați ai Concursului „Dor de Tradiții” și ai celor Internaționale de Corzi Grave și de Colinde și Muzică Sacră, susținute online în perioada Noiembrie-Decembrie 2020. Deținătorii premiilor care vor evolua de această dată sunt elevii îndrăgiților profesori câmpineni Alice Botoacă și Andrei Dănuț.
Programul este deosebit de variat îmbinând în mod armonios muzica cultă internațională interpretată de virtuozii muzicieni cu muzica românească tradițională și muzica pop, interpretată de tineri foarte talentați, într-o bogăție stilistică și timbrală care va cuceri audiența, oricare ar fi gustul sau pregătirea muzicală a acesteia.
Concertul deschide porțile Festivalului de Arte 2021 – Masterclasses, care va cuprinde patru serii de câte o săptămână în care participanții vor fi îndrumați de profesori de mare valoare, cu specializări în cele 4 arte: muzică, arte plastice, teatru și creație literară.

Cursurile sunt organizate astfel:
5-11 iulie – violă cu dl. Conf. Univ. Dr. Marian Movileanu, violoncel cu dl. Prof. Drd. Ștefan Cazacu, acompaniament și pian cu d-na Conf. Univ. Dr. Adriana Maier, contrabas cu dl. Prof. Zanc Zenu
19-25 iulie – vioară cu d-na Prof. Cristina Pașa, acompaniament și pian cu d-na Prof. Anta Agavriloae-Barbu, harpă cu d-na Prof. Drd. Miruna Elena Vidican, teatru și atelier teatral-instrumental cu dl. Lect. Univ. Dr. Mihai Bisericanu, chitară clasică cu dl. Prof. Dr. Stan Zamfirescu, muzică ușoară, populară, folk cu dl. Prof. Andrei Dănuț
26 iulie – 1 august – canto clasic cu d-na Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu, acompaniament și pian cu d-na Conf. Univ. Dr. Inna Oncescu, vioară cu dl. violonist concertist Aron Cavassi, acompaniament și pian cu d-na Prof. Eliza Puchianu, arte plastice cu d-na Prof. Maria Poștea
2-8 august – dublu masterclass de pian susținut de d-na pianist concertist Mădălina Pașol și dl. Conf. Univ. Dr. Toma Popovici și curs de creație literară cu dl. scriitor și jurnalist Florin Dochia.
În toate perioadele, fotoreporterul Mihail Cratofil, fotograf oficial al Festivalului de Arte, oferă cursuri de inițiere și de măiestrie în fotografie și foto-jurnalism.
Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile în starea de alertă. Detalii, rezervări de locuri și înscrieri la Masterclasses:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare