Editorial

Politicianism ieftin

În ultimele zile am avut o senzaţie puternică de neputinţă în faţa realităţii, provocată de sentimentul că demnitatea şi cinstea sunt pe cale de dispariţie. În locul lor a apărut o gaură neagră care nu ne mai dă posibilitatea să ne împotrivim în faţa celor ce ni se întâmplă. Trăim în haos, la discreţia unor nenorociţi pe care i-am ales să ne dispreţuiască, să ne facă să ne simţim străini în propria ţară şi cu mâinile legate. În cinismul lor, nenorociţii ne cer să fim raţionali, să ne obişnuim cu sărăcia şi eventual, în calitate de victime, să le mulţumim că ne jefuiesc. Aş vrea să pot să-i urăsc, însă ştiu că ura este o manifestare a neputinţei şi încă nu-mi permit să fiu neputincios, chiar dacă mă încearcă această senzaţie, într-o ţară întârziată, condusă de baroni locali, instituţii corupte, comunişti şi securişti. Cu câtă amărăciune spun asta!
Săptămâna trecută scriam despre falimentul sportului local şi despre cum vor să-şi „cumpere” imagine şi voturi, cu bani publici, pe spinarea sportului, politrucii asfaltangii care deţin puterea în consiliul local. Am făcut-o mai mult pentru a le trezi demnitatea şi poate, cine ştie, orgoliul de a demonstra ca nu sunt doar nişte maşinării care ridică mâna (votează) în funcţie de interesele altora. Deznodământul a fost, însă, cel la care mă aşteptam. În marea lor majoritate, cu două excepţii (Elena Albu – PDL şi Enache Dragomir – PNL, care s-au abţinut), consilierii locali au votat asocierea dintre administraţia locală şi clubul de fotbal Unirea Câmpina, un proiect fără formă şi fără fond. Grăbiţi să-şi parafeze înţelegerea electorală cu patronii clubului de fotbal, politrucii şi-au dat „definitivatul” incompetenţei şi al slugărniciei promovând un proiect fantomă, în care nu sunt stipulate condiţiile viitoarei colaborări, încadrările legale ori sumele care se preconizează a fi alocate din bugetul local, buget pentru care noi plătim taxe cu 20% la mari. Totul se discută pe sub masă, iar noi, contribuabilii, trebuie să ne mulţumim cu explicaţiile lor infantile şi eventual să-i aplaudăm pentru asfalt, sensuri giratorii şi bordurile pe care le înşiră an de an, fără încetare.
După cum am mai spus şi săptămâna trecută, am fost şi voi rămâne un susţinător al fenomenului sportiv şi cred cu tărie că orice ban alocat din buget pentru susţierea sportului (mai ales la nivel de copii) este o cheltuială mult mai eficientă decât o investiţie în asfalt ori în borduri, însă nu sunt de acord ca banul public să fie folosit în mod discreţionar de slugile acestui sistem politic nenorocit, pentru sprijinirea anumitor ramuri sportive (în cazul nostru fotbalul) în scopuri electorale. Dacă mai au o fărâmă de bun simţ, cei care au pus la cale trocul electoral despre care am vorbit, trebuie să renunţe la acest politicianism ieftin şi să-şi reconsidere atitudinea faţă de sportul local, oricare ar fi el.
P.S. Nu ştiu dacă aţi auzit că furnizorul serviciilor de apă şi canal în Câmpina, HidroPrahova, îşi poate majora tarifele după cum pofteşte şi asta datorită „competenţei” politrucilor din Consiliul local, care au votat, la un moment dat, un document, fără să-l citească în profunzime şi care le permite celor de la HidroPrahova orice modificare de preţ fără acordul administraţiei locale. Pus în faţa acestei crase neglijenţe, primarul Tiseanu a declarat: „Ce să mai vorbim?! Am luat-o! Adică, ne-au păcalit, ăsta e adevărul!” Fără comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare