Editorial

Editorial. BUNE ȘI RELE

Nu știu cum se face, dar noi ieșim aproape totdeauna mai bine după votare decît predicțiile catastrofiste care se fac în campanie. Sigur, nu mai e un entuziasm al schimbării ca la alegerile precedente: forțele care păreau atunci a îngropa definitiv groparul României, pe nume actual PSD, au eșuat, și acum partidul-stat revine, prin anexarea care va duce la asimilare a PNL, la puterea pe care o avea în anii 90. Dar fără urmă din opoziția politică și civică cu care se confrunta atunci. Fac aici doar observații rapide, disparate. În primul rînd tovarășii ăia de la institutele de sondaje care-și fac munca pe bani foarte mulți și veniți din surse necontrolabile ar cam trebui să-și dea demisia pentru că nu au anticipat nimic din victoria lui Nicușor Dan. E un malpraxis care ține de cea mai grosolană manipulare. După cum de manipulare ține și sperietura abil întreținută cu ascensiunea AUR. Cînd colo, ce vedem? „AUR”-ul (adică partidele extremist-demagogice) din marile țări europene: Germania, Franța, Austria, Italia a cîștigat detașat. Ca și în alte cazuri, România e „mai cuminte”, lucru pe care nu-l veți găsi printre observațiile titraților noștri comentatori de detoate de pe la TV. La noi, ambele extreme, și cea auristă și cea uselistă, au fost „moderate” de vot, aduse la o realitate mai pămîntească. Este limpede că asistăm la o răsturnare de forțe și de perspective la nivel european. O mare schimbare, dar nu în sensul „marii resetări” de care vorbesc Klaus Schwab et. comp. Ci în sensul revenirii la adevăratele valori europene. Cele tari.

În plan local, e mai complicat. Aici sînt oamenii, nu ideile, și nici măcar partidele în joc. Ce s-a întîmplat la Ploiești e o dovadă, comentatorii spun că este principala surpriză a acestui scrutin. Sînt oameni și partide chiar importante care dispar în urma acestor alegeri. Știu locuri cu excelenți primari PSD, și nu mă poate acuza nimeni că aș avea vreo simpatie pentru numitul partid. Este un fenomen normal: faptul că dl. Drulă și-a dat imediat demisia e un lucru extrem de rar în viața noastră politică. Se reașază multe piese pe tablă. Dar încă tabloul nu e definitiv.

Să nu uităm de parlamentare… unde mizele vor fi cu totul altele. Acolo pot fi făcute acorduri de finețe. Marea necunoscută rămîne scrutinul prezidențial, parcă mai lipsit de miză și de candidați ca niciodată. Într-atît a reușit dl. Iohannis să aducă în derizoriu această funcție. Nimeni nu pare că și-o mai dorește cu adevărat. Acum, sînt cazuri și cazuri. O vorbă și despre diaspora: actualele alegeri înseamnă, cred, un eșec în a reconecta românii plecați la realitățile țării. Pe cît de fierbinte era miza votului de acolo la precedentele electorale, pe atît a fost de fadă acum, cu o prezență mult diminuată, la jumătate față de 2019. Și altă sperietură eșuată: nu au ridicat enorm scorul AUR, cum ni se spunea. În mod previzibil, dacă prezența ar fi fost similară celei din 2019, SOS nu ar fi ajuns la un scor de două cifre în procentele de vot în străinătate.

Să mai observăm că nu a apărut nimic nou, nicio forță politică în stare să deschidă geamurile ca să intre aer proaspăt. Sistemul nostru politic este cumplit de ruginit, (chiar și prin oamenii care sînt totuși tineri), incapabil de a gîndi sistemic și pe lungă durată răspunsurile la provocările istoriei prezente. Scrutinul de duminică nu a dat niciun răspuns la această problemă sau a dat unul mai degrabă negru. Imposibil de făcut acum predicții. Gureșul Rareș Bogdan – simbol, sinteză a tot ce este mai detestabil și inconsistent la lupii tineri din politica noastră – ne cîntă șlagărul cu ne sacrificăm să rămînem la guvernare pentru binele țării. Jalnică teorie, dacă nu era sub plapuma caldă și sufocantă pe arșița asta a PSD-ului, PNL-ul (ce partid eram odată… pam… pam!) nu cred că prindea podiumul partidelor, locul patru ar fi fost deja o performanță. O altă bilă albă ar fi prezența la urne, fără să fie grozavă a depășit multe alte țări.  Cum, necum înțelepciunea de popor vechi (Călinescu) spune că se putea și mai rău. Așa că se ne gîndim la ce ne va aduce recolta de toamnă!

Prof. dr. Christian CRĂCIUN

18 Comentarii  

 1. „Cînd colo, ce vedem? „AUR”-ul (adică partidele extremist-demagogice) din marile țări europene: Germania, Franța, Austria, Italia a cîștigat detașat.”

  Neglijarea nuanțelor, trăsătură caracteristică comentariilor dumneavoastră, eliminarea oricărui bemol, este cel puțin regretabilă. În primul rând, AUR-ul românesc nu e totuna cu extrema dreaptă franceză și italiană, de pildă. Acolo nu se regăsește niciun cretin de talia lui Javric, care să scuipe misoginismul și primitivismul fascist de la noi prin fiecare expirație În al doilea rând, comparați ceea ce nu se poate compara. Atât AfD-ul (care nici în vis nu s-ar fi urcat în sondaje fără politica imbecilă a lui Frau Merkel privind imigrarea), cât și celelalte partide extremiste din vest realizează această ascensiune din cauza sutelor de mii de migranți musulmani pe care țările respective îi înregistrează anual. Ceea ce nici vorbă să se petreacă la noi. Priviți doar la efecte, fără să vă pese de cauze.

  Totuși e salutar că v-ați ondulat oarecum opinia și admiteți că AUR înseamnă extremism și demagogie.

  Ne așteptam la o anumită finețe a observațiilor: în vreme ce la ei extremismul este direct proporțional cu o serie de evenimente politico-sociale concrete, la noi alde șoșoaca, târziu și alți bufoni sunt trimiși la Bruxelles să ne facă de râs numai din cauza analfabetismului funcțional al celor ce i-au votat. În dorința de a vedea numai ce este rău în Europa, nu acordați nicio atenție contextului total diferit în care se rostogolește mizeria fascist-legionaroidă de la noi.

 2. Cine a trimis lighioana asta în Parlamentul European? Urlă împotriva Uniunii Europene, îndeamnă la Roexit, ciocnește pahare la ambasada Rusiei, iar niște idioți cu drept de vot o fac europarlamentar. Nici lui Putin nu-i vine să creadă cât de bine a mers. Cei care au votat cu Șoșoacă, au votat cu Rusia lui Putin. Au trimis o trompetă putinistă să saboteze Uniunea Europeană din interior.
  Ce aparat critic să ai, ce scară de valori să îți ghideze viața ca să o votezi pe Șoșoacă? Să crezi că femeia asta e potrivită măcar ca liftieră la Parlamentul European. Zeci de mii de hăbăuci au făcut din ea marfă de export. Pe fruntea ei scrie România. Ce rușine pentru țară…
  Cinci ani de zile, Șoșoacă va primi 8.000 de euro lunar și va face scandal. Va umple de rușine România. Ce faci aici, va face și dincolo. Urlete și multă violență verbală, asa va arăta mandatul acestei creaturi cu pretenții de amazoană.
  Alături de Șoșoacă, a fost ales europarlamentar și Luis Lazaruz, partenerul de golănii al senatoarei nucleare. Amândoi pleacă la Bruxelles. Celor doi, Uniunea Europeană le produce greață, nu și salariul pe care aceeași Uniune îl dă europarlamentarilor.
  Pregătiți-vă să ne facem de râs în Europa. Era timpul să știe și europenii cum se zbiară în limba română, de la tribună. Imaginea României în lume va fi completată cu Șoșoacă și Lazarus, amândoi pășind agale pe străzile Bruxelles-lui.

 3. Nu va panicati prea mult. La Brusseles alde Sosoaca sau aur nu vor misca in front, nu ii va baga nimeni in seama. Problemele reale sunt, in opinia mea, urmatoarele:1. Guvernantii au facut prapad in bugetul Romaniei, deficitul este enorm si exista posibilitatea sa ajungem in situatia Greciei. Partidele extremiste sunt deja pe la 30-40 % ceea ce este enorm. 2. Coalitia rusinii nationale psd-pnl a pus genunchiul pe grumazul celei mai sarace si corupte tari din UE, Romania.4 Imediat dupa alegerile prezidentiale, posibil si inainte de asta, romanii vor fi loviti in plin de scumpiri incredibile. Concluzis mea : Romania este intr-o mare groapa din care nu va putea iesi cu niste conducatori precum Ciuca, Ciolacu, Iohanis….etc. De ce? Pentru ca nu le pasa, nu pot, nu inteleg absolut nimic din economia de piata si, mai ales, nu ii duce capul.

 4. Din text rezultă că victoria detașată a partidelor extremist- demagogice este o mare schimbare în sensul revenirii la adevăratele valori europene, cele tari. Mi-am frecat ochii și am mai citit o dată. Da, chiar așa scrie. Trebuie să recunosc că domnul Crăciun mă surprinde. Nu aș fi estimat că extremism-demagogia este doctrina care face, în opinia autorului, diferența între adevărata și cealaltă Europă, cu orice epitet altfel decât adevărată ar putea fi ea caracterizată.

  Pentru că sunt într-o dispoziție răutăcioasă, îi transmit domnului Crăciun următoarele:
  Acea Europă „adevărată” nu consideră că poporul Român face parte din ea. Ne acceptă elitele și cultura. Dar nu și poporul. Ghici ce? Europa progresistă, globalistă, ne-a invitat să ne integrăm. Dacă era după adevărați, acum eram intr-un joint venture cu Belarus.
  Nu este adevărat că „AUR”-ul din marile țări europene a câștigat detașat, deci Europa nu a revenit la adevărăciune, în consecință mai avem timp preț de cel puțin un ciclu electoral să ne integrăm.

  În rest, înafară de ideea principală, că nu e chiar atât de rău, de acord. Sau poate din nou nu am prins ideea principală? Offf.

  1. Ati punctat bine. Nemaivorbind de erori (ca sa nu spun manipulari), cum ar fi aia conform careia in Germania extremistii au cistigat detasat. Mai inti ca in Germania acestia nu au cistigat, mai apoi nicaieri in Europa nu au invins „detasat” cum triumfalist proclama autorul. Apoi, observati ca Rares Bogdan este, in opinia autorului, care cu greu isi infrineaza elanul naeionescian, cel mai rau dintre lupii tineri, nicidecum alde Tirziu si celelalte mizerii fasciste din juru-i.

   Dar de ce ne-am mira? Nu este acesta autorul care scria aici ca Tirziu este un intelectual autentic? L-ati vazut vreodata criticind demagogia, misoginismul, derapajele si ticalosiile lui Lavric&Tirziu si asociatii? L-ati auzit vreodata scriind pozitiv despre UE sau criticind Rusia putinista?

  2. Îți dau dreptate…și tocmai de aceea am eu dreptate. „Acolo nu se găsește niciun cretin de talia lui…” Păi tocmai asta face mult mai periculoasă ascensiunea extremei europene, imbecilii noștri nu ne pot face decât de râs, dar nu pot face rău major decât României, nu Europei (Lavric e orice altceva, numai cretin nu, abia el corespunde, paradoxal extremei europene, nu urlătoarea). În Franța, unde știu nițel mai bine situația, un Zemmour, un tânăr (29 de ani) ca Bardella (înțeleg că se va alia cu Marechal Lepen….dacă) sunt personaje perfect mobilate intelectual. Și la fel putem spune despre Italia și, desigur, Germania. Asemenea oameni sunt realmente periculoși, nu răcnitoarea noastră. De fapt, pornești de la câteva reducții falsificatoare. Prima, generală în mainstreamul cor.pol., asimilează abuziv dreapta cu extrema dreaptă. Respectiv, pe plan intern, dreapta cu legionarismul. Asociere abuzivă din care în Ro. mulți mănîncă o poîine foarte albă. Revenirea în ascensiune a dreptei în Europa este o reacție firească sociologic, după o serie de rateuri de politică UE. Aici practici o altă reducție unilaterală, nu imigranții sunt singura cauză (nici măcar nu putem măsura dacă este cauza cea mai importantă), ci sunt altele multe, însumate și combinate: fermierii, decapitarea industriei auto sub isteria „electricelor”, criza energetică, terorismul cor.pol., terorismul minorităților sexuale, poate chiar decăderea învățământului post-Bologna. Plus cele două războaie din coastă. M-am amuzat că îmi dai dreptate, ca să zic așa post-mortem (ptiu, drace!), cu ani în urmă, pe când Frau Merkel era cred încă la putere, îți spuneam că încurajarea imigrației este ofatală eroare. Revin, pentru mine cazul Șoșoacă este perfect irelevant politic (revelator sociologic, e altă poveste). Doi ipochimeni (e drept că doamna va ocupa abuziv două locuri) scandalagii și inculți se vor pierde în corul de voci de la Bruxelles. Cînd cei care au inventat-o pe Ș. își vor schimba prioritățile, nu vom mai auzi de ea. Ce deosebire față de Greta (aia manipulare profesionistă, di granda) care a isterizat Europa. Cu nimic fiind ea mai deșteaptă ca Ș. Apropo, și căderea ecologiștilor e un simptom grăitor. Eu mă întrebam în articol de ce constant sondajele noastre îl coborau pe Nicușor și umflau AUR-ul și pe Ș? Tu ce crezi? Nu e tipică manipulare? În altă/aceeași ordine de idei, ieri citeam un articol scris de două lingviste multi-doctorate despre anularea distincției de gen în terminația substantivelor. Prin adăugarea unui X. Spune-mi, în fața unor asemenea aberații, cum să nu reacționeze instinctiv omul simplu, omul-massă? Democratic, el trebuie ascultat. Ce trist că România a ajuns să trimită în PE asemenea specimene. Din fericire, nu totul se reduce la asta.

  3. Popa, citește răspunsul detaliat pe care i l-am dat lui Andreas. Și tu practici aceeași asimilare abuzivă, incorectă, a dreptei cu extrema dreaptă. EU SUNT ÎMPOTRIVA ORICĂRUI EXTREMISM! Și, mai ales, a combaterii unui extremism prin cel de sens opus. Gândirea critică stă la baza valorilor europene și nu văd de ce aș abjura de la ea ca să accept că există un sex fluid care NU există… Despre asta e vorba. Eu am scris acest text, cu idei (bune sau greșite, asta e altă poveste, mi le asum) pe care nu le prea găsești în spațiul nostru public, plin de idei plătite bine, știind că va stârni discuții, nu e ușor să vorbești împotriva sistemului.

  4. Oricât de disparate ar fi opiniile, nu puteți nega relatia cauză efect dintre ideile exprimate. Și sunt departe de a suspiciona vreo subtilitate ezoterică ne demnă de, totuși doar un editorial. Decu cauza este victoria partidelor extremist-demagogice iar efectul, întărit chiar de comparația cu marea resetare, revenirea la adevăratele valori europene. Dumneavoastră ați scris asta. În același timp în care sunteți ÎMPOTRIVA ORICĂRUI EXTREMISM. Serios? Și eu fac o asimlare abuzivă? Bravos. Cine tocmai asimilează sexul fluid, orice Dumnezeu știe ce-o însemna asta, cu progresismul, curent evident în opinia dumneavoastră în afara valorilor europene? Chiar mijoacele pe care le folosiți pentru a vă disemina ideile, internetul, calculatoarele, telefoanele mobile sunt apanajul dezvoltării globale a stiinței, tehnologiei, economiei și societății. Offf.

 5. Domnule profesor, perorați mult și neconvingător, utilizând ca de obicei retorica divagației și diversiunii. Și tot ca de obicei, puneți în gura mea cuvinte pe care nu le-am spus. Așadar nu are rost să încerc un dialog punctual cu cineva care, ori de câte ori este contrazis, își acuză interlocutorii de misunderstanding. Dar atunci când câte un analfabet funcțional, dovedit ca atare prin nenumărate alte postări, vă laudă, acceptați necondiționat osanalele, fără nicio jenă.

  Lavric este un cretin misogin, arogant, primitiv, anacronic și fascist. Faptul că a citit biblioteci din care n-a înțeles nimic, n-a rămas cu nimic și nu-i folosește la nimic, nu-l transformă într-o persoană frecventabilă, dimpotrivă este unul dintre cele mai detestabile personaje din politica românească, unul pe lângă care Ciolacu pare băiat de pension. Lavric întregește lista unor recitatori și tonomate de citate prețioase din spațiul public. În spatele lui colcăie un grupuscul de bătrânei autodeclarați „neoconservatori”, care și acum mănâncă din coliva lui Codrescu. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, deși AUR este monstrul născut din ideologia lor diseminată în ultimile trei decenii. Acești ideologi de serviciu răcnesc înainte cu pericolul criptocomunismului și al corectitudinii politice. Bine că, cel puțin, nu există încălzire globală, altminteri lumea i-ar fi crezut mincinoși.

  Dl. Popa nu are nevoie de ajutorul meu, așadar n-am să vă răspund în locul dumnealui, am să vă spun totuși că netolerarea intoleranței nu este extremism. Așadar, mai moale cu diversiunea, afară de cazul în care vreți cu tot dinadinsul să ne considerați pe ăștia puțini care vă combat, niște proști sadea.

  P.S/ Și ce pericole înfruntați când scrieți „împotriva sistemului”? Manieră care mi se pare orice numai eroică sau singulară nu?

 6. Ioana, mulțumesc pentru indicațiile prețioase despre ce să scriu și cum să gândesc. Nu am înțeles de ce ar trebui să scriu despre Ș. când mie subiectul mi se pare dizgrațios, jenant și sub demnitatea oricărui om normal. Când mă acuzi de anti-europenism, faci dovada că n-ai înțeles nimic din ce scriu. Acum o jumătate de oră am vorbit despre Plotin. Aceasta este Europa, nu Eurovision 2024. Reacția celor ca voi, este ca a unui șofer căruia îi spui că bate o buclă la mașină și el te dă jos, în loc să repare defecțiunea. Culmea, de câțiva ani UE tocmai asta face, și bine face, Pentru că citești cu parti-pris-uri, mă faci extremist, când eu tocmai împotriva extremismului am scris. Îți atrag atenția că ideologii dintâi ai nazismului, dar și ai marxism-leninism-stalinismului nu au fost niște troglodiți, ci niște oameni cu o excelentă cultură și mare capacitate ideatică. De aici impactul catastrofal al celor două regimuri. De aici spaima mea față de resurecția extremistă (și anti-semită) din Occident. Și ăștia ca voi mă fac anti_occidental. Neurmărind televiziunile românești de foarte mulți ani, ci apelând la surse, exclusiv occidentale, de politologie și analiză solide, nu sunt prizonierul maimuțărerilor pe care vedetele noastre media ni le vâ,nd ca ideile zilei. Alea sunt în mare parte pleava zilelor. De aceea, te rog, să mai scrii pe această pagină când vei învăța să citești nu literal ci în articulația și profunzimea ideilor. Altfel, te enervezi inutil citind un prost ca mine, pierdem amândoi timpul, și e păcat!

  1. Trec peste grosolania cu care ma tutuiti, desi la aceeasi scoala n-am tocit, chiar daca avem virste apropiate. Accentul seniorial pe care va chinuiti (neindeminatic) sa-l abordati este, in realitate, o lipsa de eticheta elementara. Si misoginism cit cuprinde, dar asta nu e ceva nou. Ca va place sau nu, Europa este „si” Eurovizion. Din pacate, sau poate chiar din fericire, nu activistii si ideologii ca dv decid ce este Europa. Sunt curioasa sa ma invatati cine sunt acei ideologi ai nazismului de „excelenta cultura si mare capacitate ideatica”. Oare ce gogoroata veti mai inventa si acum? Imi asum prezumtia cu care ma cadorisiti: da, consider ca sinteti un antioccidental, dar neasumat, fiindca dorinta dv de a „da bine” in inalta societate e mai puternica decit sinceritatea.

   Inteleg ca spiritul dv inalt nu poate cadea victima maimutarelilor din vedetele media romanesti, stiam pina acum ca sunteti „politicos”, nu stiam ca si modest. Fiindca tot imi dati sfaturi, va dau si eu unul: cereti redactiei sa nu mai publice comentarii critice, ci numai osanale. Vad ca numai acestea va plac, oricit de jenante ar fi. Dar stiu ce nu va convine, tocmai faptul ca sesizez (si nu sint singura) „profunzimea” ideilor pe care vi le asterneti cu ales vesmint sofistic. Whataboutism si socratism ratat…

 7. Un editorial, dupa mine, bine scris si argumentat de dl. prof. Craciun am vazut ca a nascut o adevarata “ furtuna”!?! Intr-un pahar dar tot furtuna se numeste. Se arunca in lupta toata “ artileria grea” , fraze intortocheate, cuvinte cautate asiduu prin DEX, dar… Dar mie unul mi se pare , cel putin asa suna, ca o adevarata “ reglare de conturi” intre niste oameni cu un nivel de cultura ridicat. Fiecare incearca sa il puna la colt pe celalalt cu argumente sau fara doar pentru a ne demonstra ca” ai vazut domne’, tot eu am dreptate”! Personal mi se pare ca asta este tot o forma de extremism, intelectual desigur. Fara sa fiu neaparat un admirator al d-lui profesor eu ii voi citi in continuare cu mult interes editorialele. Cat despre comentariile “ combatantilor” … nu voi mai pierde timpul.

  1. S[ zica si nea Ion ceva ca e si el om. Mai intai zici ca baietii care se certa pe-aicea folosesc cuvine grele cautate in dex, iar dupa aia zici ca au un nivel de cultura ridicat. Hotaraste-te, bre! Ori sunt prosti si snobi, ori sunt culti. Sau matale mai intai scrii si abia dup-aia gandesti. In tot cazul, pari cam singurul de p-aici care cauta cuvinte in dex, dar tot degeaba!

 8. Ioana, ca să dai lecții de politețe, trebuie mai întâi să renunți la scutul anonimatului, de vreme ce vorbești cu cineva care și-a asumat identitatea. Iar codul manierelor permite unui bărbat de vârsta mea prea înaintată să tutuiască o persoană feminină mai tânără. Eu nu am cerut decât să fii corect(ă) în citirea textului unde nu există fir de extremism. Îmi ceri nume de intelectuali naziști? Ferească Dumnezeu, îți spun doar Heidegger și Carl Schmitt. Sau, în Franța, un scriitor de talia lui Celine. Toți studiați în universități și pe bună dreptate pentru valoarea operei lor. Numai într-o cultură periferică și lăutăristă (apud Noica) precum a noastră se crede că trebuie să operăm cu excluderi. Misoginism? Să-ți spun ceva, am avut un foarte bun prieten, Dumnezeu să-l odihnească, a fost și decan la Litere la galați (poți verifica informația) pe care-l chema Ioana. Am crezut o clipă că textul aparține cuiva care știe de această prietenie. și a adoptat înadins numele. Dacă există urmă de misoginism, îmi cer într-adevăr scuze, dar răspunsul meu nu e cu nimic mai mult sau mai puțin acid decât cele pe care le-am dat colegilor bărați. Semn de tratare egală. Vezi, de asta iubesc eu Europa, pentru că este încă teritoriul dialogului liber, de pe poziții diferite. Să ne bucurăm cât ne mai lasă Dumnezeu sau istoria!

  1. Politetea nu tine cont de prezentarea cartii de identitate si nu este conditionata de nimic. Facind mici investigatii, aflu ca esti cu doar doi ani mai virstnic decit mine, ceea ce nu-ti da dreptul sa fii grosolan. Nu am nimic cu aerele de guru pe mosie, dar am o mare problema cu ireverentiozitatea pretentioasa.

   Heidegger si Schmitt nu sunt ideologi ai Statului national-socialist, imi pare rau. Citesti strimb si intelegi pe dos. Dupa cum cohorta de intelectuali compromisi de la noi nu pot si numiti ideologi ai socialismului ceausist doar pentru ca i-au ridicat osanale tovarasului. Citindu-l pe Noica, marele traseist filozof, nu validezi o asertiune pe sfert adevarata si pe trei sferturi contorsionata. Mai bine l-ai cita pe Pastorel Teodoreanu…

   A bon entendeur, salut!

  2. LATER EDIT

   Stiu foarte bine (crede-ma, sint foarte bine informata) ca postezi adesea sub anonimat. Sa nu fim, asadar, farisei. Anonimat sau nu, formula de adresare trebuie sa fie pluralul de politete, nu modelul „progresist” in care toata lumea tutuieste si se injura cu toata lumea.

   Ce tie nu-ti place, nici altuia nu-i face. QOD.

 9. Uite-o si pe tanti “ Nuti”, spaima … internautilor cum se baga singura in seama! Am vaga impresie ca tanti aceasta frustata este una dintre “ combatante” care incearca sa ne puna pe toti la colt. Tanti Nuti, daca ai fi avut ceva in cap ai fi sesizat nuanta ironica-comica din postarea mea. Dar de unde nu e nici macar D-zeu nu cere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare