BREAKING NEWSȘtiri

Vijelia de joi noapte a făcut ravagii în toată zona Câmpina

Câmpina, Breaza, Cornu, Telega sunt doar câteva dintre localitățile unde vijelia care s-a iscat în noaptea de joi spre vineri a făcut ravagii. Pomi căzuți pe drumuri, peste clădiri ori peste liniile de tensiune, gospodării inundate, rețele de apă afectate, lipsa energiei electrice sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă autoritățile chiar și la această oră.
În multe cartiere ale Câmpinei distribuția apei a fost întreruptă, în urma unei defecțiuni apărute pe rețeaua furnizorului de electricitate, care a condus la lipsa curentului în stațiile de pompare Voila și Doftana. În aceste condiții, 25.443 de consumatori nu au curent electric în mai multe localități prahovene.

Parcul Iulia Hasdeu (cartier Câmpinița)

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, pompierii militari prahoveni au fost solicitați (începând cu ora 02:45) să intervină pentru degajarea copacilor sau a crengilor ori porțiunilor de copaci căzute pe carosabil în 26 de cazuri, în localitățile: Poiana Câmpina, Novăcești, Plaiu, Cornu de Jos, Comarnic, Vărbilău, Ploiești (str. Mărășești și B-dul București), Câmpina, Drajna de Jos, Păulești, Câmpina (DN1, Km 92), Vălenii de Munte, Dumbrăvești, Telega și Vadu Săpat. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în municipiul Câmpina, 8 din totalul de 26 precizat mai sus”, a anunțat ISU Prahova.

La Câmpina, mulți arbori au fost scoși cu totul din rădăcini în mai multe cartiere ale orașului. Un brad rupt de vânt a căzut peste Biserica Adormirea Maicii Domnului (la Brazi), ceea ce nu poate să nu te ducă cu gândul la decizia inspirată pe care au avut-o reprezentanții Bisericii Sfânta Treime, care au tăiat săptămâna trecută mai mulți molizi care mărgineau lăcașul de cult și care riscau să se prăbușească peste clădire.

„Echipele formate din angajații Serviciului administrare spații verzi și ale Atelierului de întreținere străzi se ocupă de degajarea carosabilului și a trotuarelor care au fost afectate de copacii căzuți. De asemenea, echipele Electrica se află pe teren întrucât copacii căzuți au rupt cablurile electrice. Au fost probleme în alimentarea cu energie electrică, dar și în alimentarea cu apă, datorită nefuncționării pompelor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste probleme și sperăm să le remediem în cel mai scurt timp posibil!” – a dat asigurări Liviu Dumitrache, viceprimarul municipiului Câmpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare