BREAKING NEWSȘtiri

Salvatorii montani prahoveni vor primi indemnizații de periculozitate majorate

„Salvamont Prahova, supereroii de lângă noi cu salarii ridicol de mici” – titram la începutul lunii octombrie, după emisiunea realizată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești, la care au fost invitați să participe salvamontiștii Daniel Banu și Andrei Dascălu.
Un subiect mai puțin comod abordat în cadrul emisiunii s-a referit la salarizarea precară a personalului de la Salvamont, format din oameni care se avântă în misiuni periculoase la orice oră din zi și din noapte, în condiții meteo nefavorabile uneori și care în multe situații sunt ultima șansă la viață a semenilor aflați în pericol în zonele montane.
În urma emisiunii, singurul care a reacționat pozitiv la semnalul nostru de alarmă a fost consilierul județean Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune, care a promis că va încerca să rezolve această situație și care a și reușit, într-o bună măsură.
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de luni, 27 noiembrie, s-a aflat și un proiect de hotărâre inițiat de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean, care s-a referit la „aprobarea structurii și cuantumul indemnizațiilor de periculozitate acordate membrilor Serviciului Public Județean Salvamont Prahova, pentru participarea la activități de patrulare și de salvare în munți”. În cadrul dezbaterilor la proiect, aleșii județeni au aprobat cu majoritate de voturi amendamentul consilierului Mihai Apostolache, care a propus modificarea cuantumului indemnizației salvamontiștilor prahoveni.
În cadrul aceleiași ședințe, Iulian Dumitrescu a promis că în 2024 autoritățile județene vor mări și salariile salvatorilor montani.
„Salvatorii montani merită o susținere mult mai importantă și de aceea cred că pe lângă creșterea cuantumului indemnizației de periculozitate este necesar să le creștem și salariile. Am garanția că acest lucru se va întâmpla”– a declarat Mihai Apostolache.

3 Comentarii  

  1. Sunt unele tari europene in care lucratorii din salvamont si pompierii sunt voluntari, nu primesc salarii pentru serviciile prestate.

  2. Astia si pompierii chiar merita 100% salarii mai mari! Nu functionarii publici burtosi cu geci Moncler de la toate deconcentratele si angajatii din primarii care nu produc absolut nimic! Si sa nu uitam de procurori, securisti si judecatori, cu pensiile speciale aferente nesimtite!

    1. Pe functionarii aștia,de la deconcentrate,pune cineva lupa?Sau se asteaptă sa explodeze cate un caz,”pe ici pe colo,prin partile esentiale”,unde coruptia se umflă ca acumularile de gaze!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare