BREAKING NEWSȘtiri

Primarul Moldoveanu, amendat cu 2000 de lei pentru discriminarea lui Marian Nistor, fost director al Pieței Centrale

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat „UAT Municipiul Câmpina, prin reprezentantul său legal, Moldoveanu Alin” cu amendă contravențională în valoare de 2000 de lei pentru discriminare la adresa lui Marian Nistor, fost director al Pieței Centrale și fost lider al PNL Câmpina.
Potrivit Hotărârii nr. 519 din 31 august 2022, Colegiul Director al CNDC „constată că petentul (Marian Nistor – n.r.), liderul unui partid politic pe plan local, dar având și calitatea de director al unui serviciu subordonat Primăriei, la data de 5.10.2021, pe un post de televiziune local, și-a prezentat opinia legată de unele probleme în funcționarea Primăriei Municipiului Câmpina. Reclamatul, primar (Alin Moldoveanu – n.r.), ca reacție la această emisiune, a convocat o ședință cu personalul de conducere din cadrul Primăriei Câmpina și din instituțiile subordonate. Afirmațiile reclamatului cu ocazia acestei ședințe nu au fost probate. La data de 27.10.2021, reclamatul a convocat Comisia de disciplină împotriva petentului din cauza afirmațiilor făcute în cadrul emisiunii. Reclamatul a dispus sancționarea cu avertisment scris a petentului pe baza raportului Comisiei de disciplină.  (…) Motivul pentru care petentul a fost sancționat disciplinar a fost legat de opiniile lui politice” – se arată, între altele, în hotărârea CNDC. Comisia mai reține, de asemenea, faptul că “utilizarea aparatului unei autorități publice locale pentru a sancționa afirmațiile adversarilor politici este o faptă gravă într-o societate democratică”.

Întrebat ce părere are despre hotărârea CNCD, Marian Nistor a declarat: „În urma comportamentului incalificabil pe care primarul Alin Moldoveanu l-a manifestat în raport cu persoana mea, m-am adresat, după cum știți, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care s-a și pronunțat deja. Sancționarea mea de către primar, pentru afirmații politice, reprezintă o diferențiere pe criteriul opiniilor politice care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant. Întrucât conform legislației în vigoare, Hotărârea CNCD poate fi atacată în instanță, în momentul în care va exista o hotărâre definitivă și irevocabilă, voi reveni și cu alte detalii. Tot ce pot spune în acest moment este faptul că încălcarea legislației ajunge să fie o normă în comportamentul acestei persoane și că nu este nici prima dată, nici ultima, când manifestările sale stau sub imperiul impulsurilor necontrolate”.
Vă reamintim că publicația noastră a relatat pe larg amănunte despre acest conflict, atât în ediția tipărită, cât și în cadrul unui interviu video în care Marian Nistor a vorbit inclusiv dspre implicarea consilierului personal al primarului, Eugen Prună, în ancheta realizată de CNDC la Primăria Câmpina:
„Când s-a făcut audierea de la CNCD, alături de cei din Primărie care au participat la acea ședință a mai participat, nu știu în ce calitate, unul dintre consilierii personali ai domnului primar, Eugen Prună, care nu avea ce să caute acolo. Când s-a făcut audierea de la CNCD, dânsul era acolo! În sesizarea făcută la CNCD, eu nu l-am trecut pe listă, pentru că la ședință nu fusese prezent. Doi la mână, când am făcut această sesizare la CNCD, nu am făcut-o numai pentru mine, am făcut-o pentru toți cei din Primărie, să știe că nu trebuie să devină o obișnuință ceea ce s-a întâmplat cu mine” – declara Nistor în luna aprilie a acestui an.
Hotărârea CNDC poate fi atacată în instanța de contencios administrativ.

Precizăm că am cerut un punct de vedere legat de această sancțiune și primarului Alin Moldoveanu, prin intermediul consilierei sale personale, dar nu am primit niciun răspuns până la momentul publicării acestui material.

7 Comentarii  

    1. Aveți dreptate trebuie sa iasă la iveală toate ilegalitățile primarului care se vrea proprietarul orașului !!!

  1. Adica tot noi sa platim?sa vedem factura pe numele lui ,poate ,poate iese din politica in 24.Nu este dorit,are caracter de interlop.

  2. Un individ ajuns primar datorită intereselor politice și care este depășit total de o asemenea funcție. În Cămpina este din ce în ce mai rău, exact ca toată România.

  3. FELICITARI, domnule Nistor! Mai sunt si barbati adevarati printre oamenii politici din Campina! Nu ca aia care „iubesc” Campina numai la alegeri din 4 in 4 ani sau o data-n viata cand candideaza!

    1. Dar,parcă s-a promulgat o lege cu „fără penali în functii publice”,iar Alin Moldoveanu are o condamnare.Oare o mai avea dreptul sa mai candideze?Sau doar deschide marele șantier cu pasajul subteran si dupa aceasta potopul?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare