BREAKING NEWSȘtiri

Grupul Neptun – Soceram va susține financiar Ansamblul Casei Tineretului și apariția Revistei Noi

Ședința Consiliului Local Câmpina din data de 15 februarie, în care a fost supus aprobării Consiliului Local programul manifestărilor culturale susținute din bugetul public în anul 2023, s-a încheiat cu retragerea finanțării pentru două proiecte culturale cu tradiție în Câmpina. Vă reamintim că urmare amendamentelor susținute de consilierul local liberal Florin Marcu, votate de alți opt consilieri locali, Ansamblul focloric al Casei Tineretului și Revista Nouă, publicație editată de Casa de Cultură Geo Bogza, nu au mai primit sumele necesare pentru a-și continua activitatea.
Printr-un comunicat de presă, grupul de firme Neptun – Soceram, unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul local, anunță că a luat act de situația creată și a decis să sponsorizeze anul acesta Casa Tineretului și Casa de Cultură Geo Bogza, astfel încât funcționarea ansamblului și apariția revistei culturale să nu fie întrerupte.

Redăm mai jos comunicatul de presă semnat de Rudolf Leica și Elena Albu, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram.

COMUNICAT  DE  PRESĂ DIN PARTEA GRUPULUI NEPTUN-SOCERAM

În ultima vreme, în mass-media și pe rețelele sociale au apărut informații cu privire la hotărârea luată de un grup de consilieri locali de a nu mai finanța unele activități din domeniul cultural și sportiv.
Deși, începând cu anul 2021, Câmpina a fost declarat de administrația Prună – Dobre – Moldoveanu “oraș al artelor și sporturilor”, constatăm cu îngrijorare dezinteresul administrației Prună – Dobre – Moldoveanu față de cultura și sportul campinean și tendința aceleiași administrații de a “privatiza pe persoană fizică” activitățile culturale și sportive  organizate și finanțate netransparent, cu ignorarea și in detrimentul instituțiilor de cultură și sport din subordine.
Am constatat, de asemenea, că finanțarea instituțiilor de cultură și sport din bugetul local, buget la care grupul de firme Neptun – Soceram este cel mai mare contribuabil, se face discreționar, banii publici sunt folosiți de decidenți ca instrument pentru rezolvarea unor interese personale sau de grup, de declanșare a unor vendete politice și personale și pentru obținerea de beneficii electorale.
În aceste condiții, am hotărât să sponsorizăm în acest an Casa Tineretului cu suma de 25.000 de lei pentru funcționarea în continuare a Ansamblului de dansuri populare și Casa de Cultură Geo Bogza cu suma de 2.500 lei pentru publicația literară Revista Nouă.

NEPTUN SA, Director General Rudolf Leica 
SOCERAM SA, Președinte CA Elena Albu

2 Comentarii  

  1. @AlexD.Daca ești cine știu eu de ce nu vii cu prietenii tai sa candidezi la primărie și cl.Si sa schimbi mentalitatea pensionarilor care din păcate sunt majoritari..Și să îl iei consilier personal pe Tiseanu apoi vei înțelege ce și cum .Ceea ce nu știi e proverbul cu pe afara e vopsit gardul!..toată viața a pozat in victima,dar a dansat la masa cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare