BREAKING NEWSȘtiri

Joi, 9 noiembrie, la Câmpina, testare gratuită pentru hepatitele virale B și C 

COMUNICAT DE PRESĂ

Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu ARAS – Asociația Romana Anti-SIDA organizează joi, 9 noiembrie 2023, în Municipiul Câmpina, județul Prahova, o amplă acțiune de testare și stadializare pentru hepatitele virale B și C. Caravana LIVE(RO)2-SUD se va afla la Casa Tineretului, Strada Nicolae Bălcescu nr. 50, în intervalul orar 9:00-14:00.
Toate persoanele care se vor prezenta la Caravană vor beneficia de testare rapidă efectuată din sânge capilar (deget), iar pentru cele depistate pozitiv în urma testării vor fi efectuate analize din sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și fibroscan plus ecografie pentru evaluarea gradului de fibroză hepatică.
Investigațiile vor fi asigurate de o echipă medicală formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrului de Prevenție de la Spitalul Universitar de Urgență București. Toate persoanele care vor veni la testare și toți pacienții depistați vor beneficia de consilierea și îndrumarea echipei partenerului oficial al Proiectului LIVE(RO)2-SUD, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).
Campania se adresează tuturor persoanelor peste 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin sistemul public de asigurări de sănătate, cu domiciliul în județul Prahova sau într-unul dintre județele de acoperire a Proiectului, cu excepția femeilor însărcinate, care pot beneficia de aceste investigații printr-un program specific. Singura condiție este ca persoanele ce își doresc testarea sau continuarea investigațiilor să aibă asupra lor un act de identitate valabil.
La caravană pot veni direct sau prin programare la numarul de telefon 0746.093.634 și pacienții deja depistați de medicii de familie din județul Prahova prin intermediul acestui Program, dar care, din diverse motive, nu au avut posibilitatea de a ajunge pentru continuarea investigațiilor specifice la unul dintre Centrele de Prevenție din cadrul Institutului Clinic Fundeni sau al Spitalului Universitar de Urgență București.
Proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care au fost testate aproape 180.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, s-a derulat în douăsprezece județe din zona SUDMUNTENIA și SUD-VEST OLTENIA de la începutul anului 2021 și se apropie de final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare