BREAKING NEWSȘtiri

Decorațiunile de Crăciun, închiriate de Primăria Câmpina cu 20.000 de euro de la o firmă specializată în transport aerian

În ciuda ordonanței de austeritate, care a impus reduceri semnificative în ceea ce privește cheltuielile bugetare, administrația locală câmpineană condusă de primarul Alin Moldoveanu a reușit, la finalul anului trecut, să găsească fonduri pentru iluminarea festivă a municipiului și în sezonul de iarnă 2023-2024.
Ceea ce ar fi trebuit să constituie piesa de rezistență în decorul amenajat de sărbători, respectiv bradul din parcul central, a devenit, la scurt timp de la instalare, subiect de glume printre cetățeni. Inestetica structură metalică sub formă de brad a atras atenția și lui Ovidiu Vanghele, jurnalist câmpinean în presa centrală, care a vrut să știe cum ne-am pricopsit cu mândrețea de schelet metalic, cât a costat lucrarea și, mai ales, cine și de ce a decis că este mai oportună instalarea unui brad din țevi de fier decât împodobirea bradului natural ce crește semeț câțiva metri mai încolo, în același parc.

În baza unei solicitări făcute în temeiul Legii 544/ 2001 și adresată autorităților locale, acesta a primit în copie contractul încheiat de Primăria Câmpina cu firma care a livrat ornamentele luminoase, din care rezultă și prețul pentru închirierea „figurinei tridimensionale luminoase sub formă de brad luminos, realizată pe structură de aluminiu”, respectiv 2.400 lei (fără TVA). Din răspunsul Primăriei Câmpina, pe care Ovidiu Vanghele l-a pus la dispoziția redacției noastre, reiese că închirierea ornamentelor cu care a fost împodobit orașul cu ocazia recent încheiatelor sărbători de iarnă a costat 99.841 lei cu TVA inclus, adică aproximativ 20.000 euro, bani pe care municipalitatea câmpineană i-a plătit, în cadrul unei achiziții directe, firmei MK Lighting SRL.
În anul 2021, administrația Moldoveanu plătea aceleiași firme nu mai puțin de 244.579 de lei fără TVA (48.915,80 euro) pentru închirierea și montarea/ demontarea instalațiilor de iluminat ornamental, pentru ca în 2022 să achite 179.000 lei fără TVA (36.811 euro) doar pentru închirierea acestora.

Nu bradul din țevi de aluminiu a fost, până la urmă, piesa de rezistență a împodobirilor în sezonul sărbătorilor 2023-2024, ci, judecând după costuri, figurina luminoasă sub formă de tren, a cărei închiriere a costat 2.700 lei (fără TVA). Ea ar fi trebuit să aibă „minim două vagoane”, conform contractului, însă în parcul central a ajuns unul singur.

Demontarea instalațiilor ar trebui să se facă începând de astăzi, 12 ianuarie, conform contractului.
MK Lighting SRL este o firmă din Hunedoara deținută de Rodica Baba și Gheorghe Baba și se situează în topul firmelor din țară care încheie contracte cu statul, majoritatea obținute prin atribuiri directe. Potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerțului, MK LIGHTING SRL are ca obiect principal de activitate transportul aerian de pasageri, având în 2022 o cifră de afaceri de 4.287.129.00 RON și un profit de 1.076.382 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare