BREAKING NEWSInterviuri

”Dacă veneam să spun că vreau să fac un sex-shop în locul răcitorului fostei Rafinării, aș fi înțeles să zică lumea că am înnebunit!”

Proprietar al uneia dintre cele mai importante firme de construcții din Prahova, Cirex SRL, cu un istoric de 30 de ani de activitate în domeniu, inginerul Bogdan Cord deține în grupul de firme pe care îl conduce și afaceri în domeniul imobiliar. Una dintre cele mai recente achiziții ale sale reprezintă o parte din activele fostei Rafinării ”Steaua Română” din Câmpina, constând în clădiri și terenuri în zona Răcitor.
Nemulțumit de atitudinea ostilă a unui ONG care solicită insistent, prin intermediul unor petiții adresate instituțiilor statului, conservarea patrimoniului istoric al fostei rafinării câmpinene, de scandalul creat în jurul acestui subiect, dar mai ales de faptul că, cităm ”se creează o imagine greșită a oamenilor de afaceri care au băgat bani acolo, așa-zișii rechini mobiliari”, Bogdan Cord a acceptat să vorbească deschis, într-un interviu acordat în execlusivitate publicației noastre, despre toate acestea și să explice ce planuri are cu noua sa proprietate.
Omul de afaceri câmpinean a mai analizat, în completarea celor afirmate în legătură cu situația proprietății sale, și scandalul creat în jurul proiectului imobiliar de la fosta Grădină de Vară a orașului, despre care are păreri interesante.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului 2021, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova informa oficial Asociația Cultural – Educativă pentru Protejarea și Promovarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric  – „Suntem România” că a fost declanșată procedura de clasare în lista monumentelor istorice a obiectivului „Rafinăria Steaua Română situată în Municipiul Câmpina, Calea Doftanei, nr. 15”, instituția făcând astfel cunoscut asociației, care a solicitat clasarea acestui obiectiv încă din luna iulie 2021, că “începând din data de 9.12.2021, obiectivul Rafinăria Steaua Română intră sub incidența prevederilor cuprinse în Legea nr. 422/ 2001 și orice intervenție asupra imobilului se va realiza cu respectarea reglementărilor în domeniul protejării monumentelor istorice și în baza avizului emis de către Direcția Județeană pentru Cultură Prahova”. 
Ulterior, în februarie 2022, noul proprietar al fostei rafinării, societatea Ecogen Power SRL, care face parte din grupul de firme Soceram, a contestat procedura de clasare a monumentului istoric.

Publicăm în continuare câteva dintre cele mai importante declarații făcute de Bogdan Cord, singurul dintre noii proprietari ce dețin active ale fostei societăți ”Steaua Română” care a acceptat să vorbească deschis despre ceea ce-l nemulțumește în disputa cu reprezentanții societății civile:

 • „Cel mai mult mă deranjează că se creează o imagine greșită a oamenilor de afaceri care au băgat bani acolo, așa-zișii rechini imobiliari”.
 • „S-a generat un curent de opinie negativă în ceea ce privește acest subiect și foarte multe lucruri sunt prezentate incorect ori de-a dreptul fals ori tendențios”.
 • „Pe mine mă interesează părerile câmpinenilor, nu și părerea celor de la Asociația Suntem România”.
 • „Dacă veneam să spun că vreau să fac cel mai mare sex-shop din sud-estul Europei în Câmpina, în locul răcitorului fostei Rafinării, aș fi înțeles să zică lumea că am înnebunit și să aibă o reacție negativă”.

Urmăriți în continuare înregistrarea video a interviului pe care Bogdan Cord l-a acordat publicației noastre:

16 Comentarii  

 1. foarte multe minciuni si informatii deformate.
  de ex ONG-ul nu a dat in judecata pe nimeni si `NU A FACUT PLANGERI PENALE!
  Doar s-a alaturat Ministerului Culturii si DJC Pahova,care au fost date in judecata de catre Ecogen Power!
  in rest,abureli tipice unuia care dezinformeaza masiv.
  Rusine!

 2. 🙂 Cam multe minciunele si manipulari pe minut, in discursul dlui Cord. In ciuda intentiei, emisiunea ne-a lamurit pe toti cei care mai judecam cu mintea proprie, ca dansul e cu adevarat un rechin imobiliar. Rechinii se infrupta, chiar si legal, dintr-o proprietate simbol pt comunitate, cu scopul de a face profit doar pt ei. Si dl Cord se incadreaza perfect aici :))

 3. Total de acord cu Cord. In loc sa fim multumiti ca se va investi acolo, ca se va crea un noul cartier rezidential noi ascultam in gura unor ong-isti despre care se aude ca ar fi sponsorizati de karateka? Sa fim seriosi.

 4. Reprezint un grup de tineri nascuti si crescuti in Campina care sustine orice investitie publica sau privata in orasul natal, orice dezvoltare a orasului, orice loc de munca creat menit sa readuca cat mai multi tineri pe meleagurile natale, dezaprob total ideea fantazista a ong-ului de a se creea de catre nimeni un imens muzeu, idee respinsa atat de noii proprietari ai rafinariei cat si de primarie. Este inexplicabil cum pot fi blocate si amanate investitiile proprietarilor si ale primariei de acest ONG extrem de dubios, care nici macar nu este din Campina, ci din Ploiesti, care are si nesimtirea sa se autointituleze „salvator” de ruine si deseuri poluante, asa cum se prezinta acum fosta rafinarie. Sa va fie rusine ca va autointitulati „Suntem Romania”, nu sunteti nici o Romanie, sunteti doar niste fosile comuniste expirate, fara dinti in gura care nu ati realizat nimic toata viata. Viitorul Romaniei este reprezentat de tinerii inteligenti, care din pacate au fost nevoiti sa plece din tara pt un trai mai bun tocmai din cauza fosilelor ca voi care vreti sa blocati crearea locurilor de munca reale, nu fantaziste. Intr-o tara normala, educata si civilizata, ar trebui sa fiti trasi la raspundere penal de catre organele competente ale statului pt mizeria pe care o produceti si o promovati.

  1. Reprezint un grup de tineri educați în Câmpina care se amuză de compunerile de clasa a patra.
   Discourse analysis: folosirea termenilor de ‘meleaguri natale”, „trai mai bun”, „normal, educat, civilizat” sunt luate din caietul de expresii frumoase din gimnaziu, unde au și rămas expresivitatea și argumentarea autorului. Folosirea clișeelor precum „fosile comuniste expirate”, „fara dinti in gura” caracterizează un tip de discurs post-comunist de ură împotriva claselor defavorizate, de incriminare a sărăciei, venit din partea unui norocos cu mașina cumpărată de mami&tati la 18 ani, un norocos beneficiar de diplomă la o prestigioasă universitate privată, cu taxele plătite de mami&tati. Încrezător în viitorul minunat reprezentat de „tinerii inteligenti”, autorul comentariului, probabil considerându-se membru al acestei categorii selecte, tinde să ignore sutele/miile de locuri de muncă făcute praf tocmai de reprezentanții discursului pe care îl apreciază atât de mult, un discurs care are la bază câștigul $$$$, nicidecum bunăstarea angajaților. Recomandăm autorului lectura unor cărți mai serioase de istorie si analiză post-comunistă, îndepărtarea de caietul de expresii frumoase rămas de la tovarășa educatoare, precum și calmarea tonului metaforic și emfatic, specific odelor ceaușiste.
   #betiadecuvinte.

  2. Felul desantat in care „va” exprimati voi toti odata sau unul pe rand (ati scris impreuna comentariul,este?) numai inteligenti si educati nu aratati a fi si m-as bucura tare sa fiti cu adevarat plecati,nu de alta,dar imi este rusine cu astfel de specimene.
   ” nici macar nu este din Campina, ci din Ploiesti,”-nu cred ca trebuia sa fie din Ploiesti atata timp cat in echipa proiectelor campinene sunt cetateni campineni,cea mai mica dintre ei avand 27 de ani .
   „Intr-o tara normala, educata si civilizata, ar trebui sa fiti trasi la raspundere penal de catre organele competente ale statului pt mizeria pe care o produceti si o promovati.”
   Stii troluletz ca pt ceea ce scrii poti fi tu tras la raspundere?Penal?Este ca nu?
   Ce bine ca nu esti tu/sunteti voi adevaratul viitor al Campinei!
   Viitorul inseamna cultura,educatie,economie stabila pt comunitate,nu tunuri imobiliare.
   Tu este ca nu ai invatat nimic pe acolo pe afara?
   Apropo: de ce afara exista situri industriale protejate ca muzee?de fraieri ce sunt,este?
   Hai scuteste-ne!

 5. Nu pot intelege ce fel de patrimoniu cultural poate fi o zona de fiare si ziduri. Avem poze. E suficient. In timp, toate fiarele alea devin periculoase. Lasati oamenii care vor sa construiasca, sa construiasca…

  1. Daca nu puteti intelege, atunci cititi, educati-va, interesati-va la specialistii in patrimoniu cultural, stimate domn. Omul invata pana moare, nu-i nicio rusine. Fiare si ziduri periculoase vedeti dvs, in timp ce oamenii educati poate vad potential de dezvoltare economico-financiara, poate vad o resursa regenerabila de venituri si profit. Cat despre construit, asta nu e o activitate automat pozitiva. Putem foarte bine sa construim prostii – iar societatea romaneasca se pricepe enorm sa construiasca o multitudine de tampenii. Si prost. Si inutil. Inclusiv cu banii europeni, de care ne batem joc de cand am intrat in UE. A construi in sine, orice, oricat si oricum, este o mare capcana si o actiune extrem de periculoasa in Romania de azi. Am umplut tara cu porcarii de proasta calitate si inutile pe termen lung, de care se vor impiedica urmasii nostri, in loc sa refolosim cu cap ceea ce deja exista. Si tocmai de asta vedem tot mai multe ruine la tot pasul…

  2. Oare ce patrimoniu cultural o fi Partenonul,compus doar din niste pietre amarate???
   ori Colisseumul?
   Ori Sarmisegetusa????
   Domnule,ai niste probleme cu privire la cultura,educatie….

  3. @Grupul altor tineri campineni: Parteonul si Colosseumul sunt pe acelasi palier cu Steaua Romana. Asta trebuie sa fie cea mai aberanta comparatie posibila si mai mult ca sigur nu ai simtul ridicolului. Piramidele din Giza, Steaua Romana din Campina, cine nu a auzit de aceste monumente istorice? Poate o introducem (pe micuta noastra rafinarie) in circuitul mondial de turism cu tot cu batale. As vrea sa aud care este propunerea acestor ONG-uri frecatoare de menta pentru a salva acest oras muribund. Am auzit ceva de un muzeu. Serios? Cine sa-l viziteze, cand in ziua de azi, cu 70 de euro, zbori si te cazezi la Milano 4 zile si vizitezi pana te plictisesti pentru ca apoi s-o iei de la capat cu alt oras european. Campina nu are nevoie de „monumente istorice”, are nevoie sa nu moara. Un astfel de teren cu o suprafata substantiala, in mijlocul unui oras dezavantajat d.p.d.v. topografic prezinta sansa unica de a face ceva in acest sens si sunt de acord ca nu trebuie sa cada pe mainile unor oameni care vor doar un profit pe termen scurt. Asadar, vreau sa aud propunerile.

 6. Daca venea sa spuna ca vrea sa faca un sex-shop in locul racitorului fostei rafinarii nu se mira nimeni la cat de tantalau e. Are in schimb pretentii de intelectual! Sarmanul!

 7. Mare mizerie este aceasta asociatie, o adunatura de golani tupeisti cu putere de decizie. Ce mult seamana cu cea mai mare parte a politicienilor nostrii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare