BREAKING NEWSȘtiri

Acord de principiu pentru expertizarea tehnică a clădirii Cinematografului Central Câmpina

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina, desfășurată miercuri, 31 august, la punctul Diverse, consilierul local Noemi Ionescu (Partidul Verde), președinte de ședință, a ridicat problema Cinematografului Central. „Consider că se impune, totuși, ca într-un termen foarte scurt, să luăm împreună o decizie în ceea ce privește Cinematograful, în sensul trecerii/ netrecerii acestuia, împreună cu terenurile și bunurile aferente, în domeniul public al municipiului Câmpina”.
Secretarul Primăriei, Elena Moldoveanu, i-a informat pe consilieri, cu titlu de noutate, că reprezentanții RADEF au formulat recent o cerere adresată Direcției Economice prin care solicită să fie scutiți de plata impozitului pentru acest imobil. „Noi ne-am prevalat de această solicitare și am venit din nou cu adresă către Ministerul Culturii și RADEF și am întrebat: când cer scutirea de la impozit sunt proprietar și atunci când trebuie să realizeze o expertiză ca să ne predea un imobil în cunoștință de cauză, nu mai sunt proprietar? Le-am cerut din nou să realizeze o expertiză și săptămâna trecută am primit răspuns și de la ei și de la Ministerul Culturii că ei nu mai întreprind niciun demers”.
O altă informație cu titlu de noutate a venit din partea consilierului local Cosmin Raț (POL) care le-a adus la cunoștință colegilor că a primit de la Ministerul Culturii un răspuns prin care administrației câmpinene i se solicită să mai aștepte o perioadă, pentru că ar exista o inițiativă legislativă de urgență prin care se va reglementa situația cinematografelor din țară. ”Problema este următoarea: dacă acum se semnează protocolul de predare – primire, noi trebuie să ne asumăm că refacem clădirea pentru cinematograf. Cei de la Ministerul Culturii încearcă demersuri în Parlament să schimbe legea, pentru a putea da autorităților locale posibilitatea de a face și altceva sau de a găsi surse de finanțare pentru a putea reconstrui cinematograful, dacă e cazul de reconstruire” – a punctat Cosmin Raț.
Cu 12 voturi pentru, consilierii locali au hotărât să dea un acord de principiu pentru expertiza tehnică a clădirii ce a adăpostit cândva Cinematografului Central, acord în baza căruia primarul Alin Moldoveanu poate întocmi un proiect de hotărâre care să privească expertizarea imobilului înainte ca acesta să fie preluat de la RADEF și în fapt, nu numai în acte.
Urmăriți în fragmentul video de mai jos, pe care l-am extras din transmisia live făcută de Primăria Câmpina, dezbaterile pe acest subiect.

Înregistrarea integrală a ședinței poate fi urmărită accesând în linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/100083133380428/videos/608429694219605

Citește și:

Cinematograful Central, ruina din centrul Câmpinei

3 Comentarii  

 1. Acest Radef au avut o comoara dar nu au știut sa o prețuiască. Încă se fac filme de succes. Avem regizori și actori tineri și talentați. Și nu doar nostalgicii ar frecventa cinematograful. Nu am știut sa ținem tinerii Acasă. Nu trebuie sa te îmbogățești peste noapte, nu sim sa promovam orașul. De aceea hotelul de la Casa Tineretului e gol și ștrandul ruina.

 2. BLA , BLA , BLA .
  Mai tovarasi , m-ati inebunit cu legigile voastre si cu Radet si cu ministeru culturii si cu iesitu si intratu in sala aia de consiliu lucal.
  Cit poate sa o coste pe primarie o expertiza tehnica ?
  Faceti mai frate ceva , nu o mai dati cu legile si cu cine are cuvintu si cu cine este specialst si BLA , BLA ,BLA .

  Va multumesc daca m-ati citit
  Semnez
  BLA , BLA , BLA.

 3. Mizeria aia nu este făcută doar de boschetar, ce se dădea rănit dl Cătălin Roman. E și din lucrurile lui acolo, a fost și sediu al PIN pe vremea Jenica și a lui Pițigoi. Directorul Radef, Iurașcu era coleg de partid cu Pițigoi în PMP. De ce nu spunem și astea. Sa spunem ca suntem incapabili sa ne promovam tara, dar suntem capabili sa o lăsăm pe mana străinilor sa facă legea în tara noastră și ei sa ne umilească…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare