Ca în fiecare an, sărbătoarea Înălţării Domnului coincide cu Ziua Eroilor care s-au jertfit pe altarul patriei pentru apărarea fruntariilor României. Ceremonialul obişnuit s-a desfăşurat în Cimitirul Eroilor, care a devenit neîncăpător, adunând laolaltă reprezentanţi ai partidelor câmpinene, ai mai multor asociaţii, fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, instituţii publice, societăţi comerciale private, elevi, pensionari, cadre militare în rezervă etc. Cimitirul eroilor români şi străini din cele două războaie mondiale şi al eroilor din timpul tragicelor evenimente din decembrie 1989 este situat pe Strada Bobâlna, fiind amplasat pe latura vestică a Cimitirului municipiului Câmpina. Conform datelor Oficiului Naţional Cultul Eroilor, cimitirul a fost înfiinţat, în anul 1916, pentru a primi eroii căzuţi la datorie în luptele de pe Valea Prahovei, de la Buşteni, Azuga şi Predeal. Aceeaşi sursă indică existenţa în cimitir a 104 însemne de căpătâi care marchează şase gropi comune în care au fost înhumaţi 360 de eroi din Primul Război Mondial şi 98 morminte individuale ale celor căzuţi în al Doilea Război Mondial. În prezent, în urma reamenajării Cimitirului Eroilor, suprafaţa acestuia s-a restrâns de la 2.400 mp, potrivit datelor O.N.C.E., la circa 700 mp (34 m lungime, 20,5 m lăţime). Cimitirul cuprinde în total 101 semne de căpătâi, dintre care şase ale eroilor Primului Război Mondial, 91 ale celor căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială şi patru ale eroilor câmpineni dispăruţi în vârtejul evenimentelor din decembrie 1989. Din cele 91 de însemne de căpătâi ale eroilor din ultimul război mondial, 85 aparţin unor eroi identificaţi (militari şi civili) şi şase însemne ale unor militari neidentificaţi (2 germani şi 4, probabil, români).
Aşa cum ne-au obişnuit şi în anii precedenţi, cele mai multe coroane au fost depuse de reprezentanţii municipalităţii, precum şi de partidele locale. Prima delegaţie a fost cea a Senatului României (fără senatorul Georgică Severin). Au urmat cele ale Primăriei şi Consiliului Local, continuate cu cele ale partidelor locale, ale unor instituţii publice şi private, dintre care s-au remarcat delegaţiile celor două spitale câmpinene. Au fost prezente şi delegaţii ale mai multor şcoli şi licee câmpinene. Nu au lipsit nici elevii de la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”, cursanţii unor şcoli post-liceale, reprezentanţi ai Asociaţiei „Cultul Eroilor” şi Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din MAI. După oficierea unei slujbe religioase de către un sobor de preoţi, pentru pomenirea eroilor neamului, a urmat o scurtă cuvântare a primarului municipiului despre semnificaţia Zilei Eroilor. A.N.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!