Știri

“Voi realiza tot ce am promis că fac indiferent de rezultat!”

– a declarat Ioan Simion, surpriza plăcutăa parlamentarelor din 30 noiembrie –

Chiar dacă l-a învins pe Florin Anghel atât în Câmpina, cât şi în comuna Poiana Câmpina, Ioan Simion a trebuit să se recunoască învins în lupta pentru un loc de deputat. Deloc afectat de rezultat, a avut amabilitatea să ne acorde următorul interviu.
Cum a fost pentru dvs. experienţa acestei campanii electorale?
A fost o experienţă interesantă, iar pentru mine personal, aş putea spune chiar o experienţă utilă, pentru că era un domeniu nou pentru mine, total diferit de tot ceea ce am făcut până acum. A fost o experienţă interesantă pentru că am aflat că, într-un asemenea tip de activitate, nu ştii de fapt cum să te adresezi oamenilor, prin prisma reacţiei lor. Pe mine m-a mirat, totuşi, faptul că oamenii au părut a nu fi conştienţi de avantajele acestui vot unoniminal. Deşi am accentuat în toate întâlnirile mele diferenţa dintre alegerile pe liste şi cele pe baza votului uninominal, rezultatele dovedesc faptul că oamenii nu au înţeles toate aceste avantaje.
Ce părere aveţi de rezultatele finale?
Faptul că am câştigat în Câmpina, chiar dacă la o diferenţă mică, insuficientă pentru ansamblul colegiului, rezultatul final fiind răsturnat de votul din comune, demonstrează că – din păcate – în continuare oamenii din mediul rural pot fi mai uşor… influenţaţi. Metodele prin care au fost influenţaţi se cunosc, le-am văzut chiar eu în ziua alegerilor, dar nu le comentez.
La ce vă referiţi concret?
Eu am tot evitat să intru în astfel de polemici, dar în duminica votului, indiferent de oră, erau prea multe pungi pe stradă cu PD-L şi prea multe maşini cu numere de înmatriculare de la o anume societate, care se fâţâiau de colo-colo. Sunt câteva categorii de oamenii care, probabil, au fost mai uşor de influenţat şi mă refer aici la romii din Drăgăneasa, la cei din Şotrile, chiar şi la cei din Câmpina, pentru că, la una dintre secţiile la care erau arondaţi aceştia, până pe seară veniseră numai doi oameni la vot, iar dintr-o dată a venit toată comunitatea… Cam mare coincidenţă, dacă de coincidenţă a fost vorba…
A fost ceva care v-a dezamăgit în această perioadă?
Nu, nu se pune problema să mă fi dezamăgit ceva… Poate doar atitudinea unor primari, care în loc să fie echidistanţi faţă de candidaţi şi să încerce să le ofere tuturor aceleaşi şanse, ei au fost părtinitori şi nu cred că este corect. Şi m-a mai enervat faptul că, direct sau indirect, contracandidaţii mei mi-au adus tot felul de acuze. Au profitat de faptul că mi-am propus şi am anunţat că am să duc o campanie electorală decentă, fără să răspund acestui gen de atacuri. Iar eu m-am ţinut de cuvânt… Acum, după încheierea campaniei, pot spune că nimic, dar absolut nimic nu a fost adevărat din tot ce s-a spus despre mine. Aceste tertipuri mi-au dovedit mie slăbiciunile contracandidaţilor, care, în loc să se ocupe de prezentarea angajamentelor lor electorale, preferau să arunce cu noroi într-unul dintre competitorii electorali. Într-un fel, vă rog să mă credeţi, că-mi pare bine că nu am câştigat, pentru că îmi pusesem în cârcă foarte multe lucruri de făcut. Acum să le facă aceia care au câştigat!
Apropo de acest lucru. Aţi făcut o serie de promisiuni. Le veţi mai duce la îndeplinire?
Eu sunt şi voi rămâne un om de cuvânt. Am spus de fiecare dată ce voi face dacă voi ieşi deputat şi ce voi face indiferent de rezultat. La această din urmă categorie se înscriu policlinica din Câmpina, acolo unde a funcţionat Sanepidul, un pod la Proviţa de Jos, voi introduce şi alimentarea cu apă în satul Vistieru – toate acestea le voi realiza pentru că aşa le-am promis oamenilor şi eu mă ţin de cuvânt.
Aţi repeta această experienţă politică?
Nu. Nu m-a deranjat această experienţă, dar m-am întors deja la activitatea mea de bază, la producţie. Am încheiat activitatea politică! Dacă oamenii au preferat, în locul unor proiecte pe termen lung şi ale unor lucruri durabile, ceea ce au primit într-o plasă, o să stea patru ani să se uite la televizor şi să-i înjure pe politicieni cu gândul la ce au mâncat într-o seară din plasa pe care au primit-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare