Știri

Virgil Guran, primele impresii din Parlament

Devenind deputat în urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie, Virgil Guran a reuşit să intre în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor. Comisia urmăreşte, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei, restructurarea economiei la nivel macroeconomic şi la nivel sectorial; programe de reconstrucţie şi dezvoltare; prognoză economică; mijloace şi instituţii specifice ale economiei de piaţă; problemele preţurilor şi concurenţei; libera iniţiativă; privatizarea; activitatea economică a Fondului Proprietăţii de Stat şi a Fondurilor Proprietăţii Private, a regiilor autonome şi a societăţilor comerciale cu capital integral de stat sau mixt; importul şi exportul de capital; alte probleme privind strategia dezvoltării economice şi politica reformei.
Aşa cum a anunţat şi în campania electorală, că în cazul în care va deveni deputat, va opta pentru  această comisie, având atuurile statutului de economist şi de om de afaceri, Virgil Guran a reuşit şi de această dată să-şi atingă scopurile propuse.
„Este adevărat, să spunem, că a fost o bătălie pe această comisie. În general, lumea vrea să meargă la Comisia economică sau cea a industriei. Eu consider că în această comisie pot să îmi manifest priceperea, să vin cu plus valoare în legislaţia României, în organizarea economică a românilor” – a declarat deputatul Virgil Guran.
Întrebat fiind despre primele impresii culese din rândul parlamentarilor, din care acum face parte, Virgil Guran a mai spus:
„În timpul prea scurt petrecut la Parlament, intervenind sărbătorile de iarnă, nu pot să spun că am descoperit tot ceea ce se întâmplă. Sincer să fiu, am găsit ceea ce credeam că o să găsesc: mai multe categorii de oameni. Sunt unii care conduc, în general, fiind catalogaţi ca lideri, alţii care probabil nu şi-au manifestat încă personalitatea, dar care urmează să o facă.  Şi, probabil, încă nu mi-am dat seama, unii care au această plăcere de a fi parlamentari. Eu sper ca această instituţie să devină ceea ce ar trebui să fie, nu o anexă a Guvernului sau o anexă a unor oameni care conduc ţara, ci un for legislativ. Aici să se elaboreze de fapt, legile, aici să se găsească soluţiile economice şi de organizare pentru ţară.”  Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare