Știri

Virgil Guran: “Nu vreau nici o funcţie, nici o candidatură, vreau doar să se realizeze, în sfârşit, ceva şi pentru oameni!”

Poate cea mai neaşteptată mutare politică din ultima vreme l-a avut în prim-plan pe omul de afaceri Virgil Guran, care a părăsit PSD în favoarea Partidului Naţional Democrat Creştin (PNCD), formaţiunea revitalizată de Florin Anghel. S-a scris şi s-a vorbit destul de mult, fiecare şi-a dat cu părerea… Spre deosebire de cei mai mulţi dintre oamenii politici, Guran a surprins, încă o dată, cu anunţul că nu a venit la o nouă formaţiune politică din dorinţa de a accede la vreo funcţie. Şi explică pe larg gestul său, dar şi intenţiile de viitor.
– De ce aţi ales să plecaţi din PSD?
– E destul de simplu… Pentru că la PSD nu am reuşit să mă fac înţeles, ideile mele n-au fost considerate benefice pentru organizaţie şi pentru Câmpina, iar eu simt că trebuie să fac ceva pentru această comunitate, nu numai afaceri, care contribuie – direct şi indirect – la bunăstarea localităţii. S-a vehiculat că aş fi plecat pentru că n-am primit o funcţie sau o candidatură… Nu este adevărat, pentru că am afirmat foarte clar şi afirm în continuare că nu am vrut să candidez pentru nici o funcţie din partea PSD. N-am cerut nimic şi nu văd cum mi s-ar fi putut da… Eu am şi o teorie proprie în această privinţă: pentru o funcţie trebuie să te aleagă lumea, nu să fi numit de un lider. Asta nu este democraţie, este feudalism!
– Totuşi, s-au făcut destule speculaţii pe marginea trecerii dvs. la PNDC…
– Da şi tocmai din acest motiv susţin că afirmaţiile conform cărora aş fi trecut la PNDC pentru că mi-a promis Florin Anghel o funcţie de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean sunt nişte aberaţii. Şi asta din cel puţin două motive. Nu am venit la PNDC nici pentru funcţie, nici pentru a candida, pentru că eu cred că oamenii ar trebui să mă aleagă, nu să mă numească un lider. În al doilea rând, am discutat mult cu Florin Anghel, cu echipa sa şi am venit ca un partener, nu ca un vasal, cum se întâmplă la alte partide. Eu sunt tipul de om care acceptă numai parteneriate.
– Revenind la plecarea dvs. din PSD, aţi avut şi alte oferte? De fapt, când v-aţi decis să plecaţi din PSD?
– De aproximativ o lună am simţit că locul meu nu mai este la PSD şi m-am decis să plec. Am avut foarte multe alte oferte, de la partide sonore în Câmpina, dar eu cred mai mult în oameni decât în partide şi acesta este principalul motiv pentru care am acceptat să vin lângă Florin Anghel.
– Şi, totuşi, de ce PNDC?
– Sincer vă spun că în tot acest timp am fost convins de echipa de la Câmpina a formaţiunii politice conduse de Florin Anghel. Şi am fost convins, în primul rând, prin acţiunile lor. De altfel, şi dorinţa mea este să mergem pe lucruri concrete, proiecte concrete, pe care oamenii să le poată vedea finalizate. Pe oameni nu-i interesează nici doctrinele, nici dacă eşti de stânga, de dreapta sau de centru, ci să faci ceva concret pentru ei şi pentru comunitate.
– Ce urmează, din punctul dvs. de vedere, în PNDC?
– Eu consider că sunt un bun organizator şi cred că pot pune fundamentul unui partid puternic la nivel judeţean. Mulţi nu înţeleg ceea ce vreau eu şi sunt contrariaţi că nu vreau nici o funcţie şi nici o candidatură. Da, nu vreau nici o funcţie, nici o candidatură, vreau doar să se realizeze, în sfârşit, ceva pentru oameni. Cea mai mare satisfacţie a mea va fi dacă vom găsi oameni competenţi, serioşi, care să candideze şi care să fie aleşi de oameni, iar, ulterior, unele dintre ideile mele privind dezvoltarea economico-socială a fiecărei localităţi, dar şi a judeţului, să poată fi puse în practică, în folosul oamenilor, de către cei pe care ei i-au ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare