Știri

“Viitorul Parlament trebuie să aibă un câmpinean – Florin Anghel!”

– susţine Virgil Guran, cel care va fi şeful de campanie al candidatului la deputăţie în colegiul care va include şi municipiul Câmpina, Florin Anghel

La finalul săptămânii trecute, liberalii câmpineni l-au primit în mijlocul lor pe Virgil Guran, cunoscutul om de afaceri local, cel care va fi viitorul şef de campanie al lui Florin Anghel. Acesta a fost şi pretextul următorului dialog.
Domnule Virgil Guran, v-aţi înscris în PNL, acolo unde veţi fi şeful de campanie al lui Florin Anghel pentru alegerile parlamentare din această toamnă. De ce PNL?
Am discutat foarte mult cu Florin Anghel şi am ajuns la concluzia că în judeţul Prahova este necesar un puternic pol politic, iar acesta nu se poate constitui decât cu Partidul Naţional Liberal. De altfel, PNDC, formaţiunea politică în care am activat până de curând, împreună cu Florin Anghel, avea o colaborare cu liberalii încă imediat după alegeri, atât la nivelul Consiliului Judeţean, dar chiar şi la nivelul Consiliului Local Câmpina.
Aşadar, Florin Anghel va veni în PNL…
Categoric. Încă nu s-a stabilit, deocamdată, modalitatea juridică prin care PNDC să fuzioneze, probabil, cu PNL, astfel încât partidul să nu-i piardă pe cei care au câştigat mandate de aleşi locali în iunie 2008. Indiferent care va fi modalitatea finală la care se va ajunge din punct de vedere juridic, Florin Anghel va veni la PNL. De altfel, eu voi fi cel care va conduce echipa de campanie a lui Florin Anghel. Am ajuns la concluzia că, pentru Colegiul Câmpina de deputaţi este necesar să fie un reprezentant în Parlament care să poată face lucruri cu adevărat bune pentru această comunitate. Viitorul Parlament trebuie să aibă un câmpinean, iar acesta va fi Florin Anghel! În opinia mea, decât să se irosească forţele în mai multe partide, cred că este mai bine ca oamenii de valoare să facă parte din numai două-trei partide… De altfel, cred că aceasta va fi esenţa democraţiei moderne, care îşi va limita pluripartidismul la numai două – trei formaţiuni politice puternice, astfel încât să se poată forma şi o coaliţie de guvernare, dar să existe şi o opoziţie puternică.
Este foarte posibil ca la nivel naţional, după alegerile parlamentare, Guvernul să fie format de PSD şi PNL. Ce se va întâmpla pe plan local, unde la conducere sunt PD-L şi PSD?
Da, orice este posibil… La nivel naţional, cred că ar fi benefică o alianţă a PNL cu PSD şi este normal că trebuie creată o majoritate. Mai cred că, indiferent de situaţie, PNL va forma viitoarea alianţă de guvernare, pentru că îmi este foarte greu să cred că PSD şi PD-L vor constitui viitorul Guvern. Timpul rămâne să le rezolve pe toate şi trebuie găsită o formulă prin care să aibă prioritate şi interesul comunităţii, nu numai interesele unor grupuri.
Are şanse reale Florin Anghel să fie câştigătorul Colegiului Câmpina pentru Camera Deputaţilor?
Făcând o analiză reală a candidaţilor care s-au anunţat până acum, precum şi a numelor vehiculate, Florin Anghel – cu realizările din mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean – este cel mai bun. Eu nu am nici un interes personal, dar, pentru comunitatea Câmpinei şi a localităţilor din jur, cred că ar fi foarte bine ca Florin Anghel să fie parlamentar. Cu atât mai mult cu cât Florin Anghel chiar face parte din categoria politicienilor moderni, cei care ar trebui să vină la conducere, pentru că este un om de acţiune, are idei moderne şi are o reală deschidere europeană.
Ce se doreşte prin aceste schimbări din PNL, prin – se poate spune – revenirea lui Florin Anghel şi a echipei sale în mijlocul PNL?
Prin venirea lui Florin Anghel şi a echipei sale, se va încerca creşterea PNL şi a influenţei sale în sfera politicului. România poate creşte şi poate ajunge la nivelul ţărilor din vestul Europei doar prin iniţiativă şi printr-o creştere economică, dar şi calitativ socială substanţială. Ei bine, pentru zona Câmpina, vom încerca să promovăm tocmai acest spirit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare