Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu grupul de firme Neptun – Soceram, a strâns 7.800 de semnături din partea cetățenilor care susțin proiectul de restructurare și reconversie a fostei platforme industriale Rafinăria Steaua Română. Petiția „NU BLOCAȚI ORAȘUL! Lăsați Câmpina să Respire!”, lansată la începutul lunii septembrie, a mobilizat comunitatea locală, care vede în acest proiect o oportunitate pentru dezvoltarea economică a municipiului.
Într-un recent comunicat de presă, Asociația Câmpina Curată informează publicul că cele 7.800 de semnături au fost înaintate astăzi Ministrului Culturii, Raluca Turcan, precum și altor autorități locale și județene, inclusiv Consiliului Județean Prahova, Prefectului și Direcției de Cultură Prahova, solicitându-se sprijin pentru deblocarea acestui proiect esențial.
Redăm mai jos conținutul integral al comunicatului.
COMUNICAT DE PRESA
7.800 de semnături pentru Viitorul Câmpinei. Un apel pentru dezvoltare, la care câmpineni au răspuns fără nicio ezitare
Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu grupul de firme Neptun – Soceram, a mobilizat la începutul lunii septembrie întreaga comunitate câmpineană în jurul petiției „NU BLOCAȚI ORAȘUL! Lăsați Câmpina să Respire!”, strângând până acum un impresionant număr de 7.800 de semnături, atât online, cât și fizic. Această inițiativă are ca scop sensibilizarea autorităților locale, a Consiliului Județean Prahova, Ministerului Culturii și Guvernului României cu privire la importanța restructurării și reconversiei platformei industriale Rafinăria Steaua Română.
Voluntarii Asociației au discutat cu cetățenii municipiului Câmpina, care, într-o majoritate covârșitoare, au recunoscut nevoia de modernizare a orașului și potențialul dezvoltării economice adus de acest proiect esențial.
Câmpina se confruntă cu provocări generate de grupuri care, sub pretextul protejării patrimoniului, blochează inițiative cruciale pentru progresul economic si social al orașului. Proiectul de restructurare al fostei Rafinării, gestionat de companii locale cu capital 100% românesc, oferă o oportunitate unică de dezvoltare, respectând în același timp valorile istorice ale acestui loc.
Este esențial să subliniem faptul că actualii proprietari ai platformei industriale Rafinăria Steaua Română sunt conștienți de valoarea istorică a acesteia și intenționează să integreze elementele emblematice ale acesteia în proiectul de revitalizare, demonstrând că dezvoltarea nu trebuie să însemne stergerea istoriei locului.
Blocajele actuale subminează însă progresul Câmpinei și ne aflăm cu toții la o răscruce: putem alege un oraș prosper sau stagnarea cauzată de interesele ascunse ale unor persoane care nu înțeleg nevoile reale ale comunității.
Cele 7800 de semnături ale câmpinenilor au fost trimise astăzi ministrului Culturii, doamna Raluca Turcan, împreună cu adresa oficială din partea Asociației Câmpina Curată prin care solicităm deblocarea acestui proiect vital pentru întreaga noastră comunitate. De asemenea au mai fost transmise adrese și președintelui ales al Consiliului Județean Prahova, dl. Virgil Nanu, Domnului Emil Draganescu – Prefectul Judetului Prahova si Directiei de Cultura Prahova.
Implicarea acestora este esențială pentru a facilita un proces care să contribuie la modernizarea orașului, valorificând spațiu fostei Rafinării Steaua Română într-o manieră care să aducă beneficii economice și sociale pe termen lung municipiului Câmpina și nu numai.
Împreună, putem asigura un viitor prosper pentru toți locuitorii Câmpinei.
Haideți să lăsăm orașul să respire!”
Toata zoana aia cu rafinaria, care e fix in buricul orasului, trebuie sa se dezvolte. Trebuie parcuri, trebuie blocuri, case, poate o noua scoala, o noua gradinita privata.. Sunt convins ca visatorii astia cu ONG-ul care se tot opun acestei dezvoltari sunt impinsi de la spate de un anumit cerc de interese. Probabil ca acelasi cerc de interese care timp de 4 ani de zile n-a facut nimic la Campina
Ce glumă ieftină!
O asociație care este în proprietatea ECOGEN POWER SRL, adică a patronatului care deține situl istoric – industrial Rafinăria Steaua Română, joacă teatru ca și cum ar fi un ONG adevărat.
Să ne amintim de implicarea acesui ONG la alegerile locale din 2024? Sau de rezultatul UDMR de la Câmpina?
ok
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!
Dar hai sa fim deschiși interesele unor domni gen anastasescu și alții aici este buba cu steaua romana și orașul este acaparat politic de ei și justiție și politie și tot
Furnalul de la Resita,de acum peste două sute de ani,a rămas în picioare.Asa ar trebui să rămană si la noi măcar o instalatie,o coloană de rafinare,”Meche-ul”(în limbajul muncitoresc),bunaoară,ca nu cumva generatiile viitoare sa spună,pe baza la ce o să mai scape nedemolat,ca acolo a fost odată o „fabrică de ciorapi”!😅😩
Diferenta este ca furnalele metalurgice nu vor disparea,în schimb,rafinariile da.Prima,deja, riscă sa ramană doar în cartea de istorie.
Romania nu are cu ce se lauda,cine stie ce,în domeniul istoriei tehnologiei,însă cu această rafinarie da,pentru ca este prima din Europa,unde a început adevarata industrie pe planeta Pamant.Oare,cu timpul,nu va starni curiozitatea oamenilor de pretutindeni?Are nevoie doar de niste filme documentare facute de specialisti din Vest,profesioniste,pentru ca aceasta sa devină atractivă,asemeni marilor puncte muzeale din tară si nu numai.Macar atat sa mai ramană din marea industrie campineană!!!
Nu se spune reconversie, ci conversie – ca asta inseamna sa schimbi functiunea. Reconversia e revenirea la functiunea initiala dupa ce a avut loc deja conversia – dar ce sa priceapa incompetentii de la „Campina curata”, care au manipulat din usa in usa publicul, convingand lumea cu tot felul de argumente straine chiar de petitia lor…
Ar fi putut macar sa-si intrebe amicul, inainte sa faca asemenea gafe: https://atelier.liternet.ro/articol/14280/Augustin-Ioan/Conversie-nu-reconversie.html
Are grija Ecogen ca Medelin ghidu și Gh Sandu sindicalistul și ceilalți ploieșteni din ong sa fie pe făraș.Numai ca Stăpânul nu știe ca ii poate cădea coroana.Grija cu oamenii lui Tiseanu,prieteni și simpatizanți.Sa nu aveți tangenta sau sa fie în lista de prieteni.Dupa ecranizarea a 30 ani de Preșul,cu aceeași regie,a urmat 4 ani de Lecția de kumite regia ASF,acum vor fi 4 ani de Minunile Irinucai….cu aceeași regie ca și copia serialului Tânăr și Neliniștit numit Preșul.Si peste 4 ani dacă va fi mai rău să vedem pe cine trageți la răspundere?