Știri

Victorie importantă cu contracandidata la promovare

C.S. Băneşti II – C.S.M. Câmpina 1 – 3 (1 – 2)
Indiferent de eşalon sau poziţie în clasament, meciurile directe disputate pe axa Câmpina – Băneşti au constituit adevărate derbiuri zonale, aşteptate cu un real interes de către cei pasionaţi de fotbal. Mai mult, duminică s-au întâlnit două echipe dornice de promovare, care ocupau primele poziţii în clasament, câmpinenii fiind la două “lungimi” faţă de adversarii lor. Sub aceste auspicii, debutul a avut un ritm alert, cu un plus de posesie pentru gazde. Totuşi, primii care şi-au arătat colţii au fost câmpinenii (`7), Radu Burloiu expediind un şut de la marginea lui “16”, prins în doi “timpi” de Rusu. A venit însă minutul 15 şi odată cu el primul gol. Găsit perfect la marginea careului mic, Necula a şutat în portar, mingea a revenit la acesta şi cu un şut sec a scuturat plasa porţii adverse. Resimţind şocul, fotbaliştii din Băneşti au suportat un nou scurtcircuit în minutul 25. O minge preluată de la 30 de metri, a fost speculată prompt de Ionică Burchi care cu concursul portarului, a ajuns din nou în plasa gazdelor. Şi aşa cum se spune în fotbal că 2-0 este un scor periculos, zece minute mai târziu partida s-a relansat, Geambaşu reducând din diferenţă. Ultimele secunde ale primei reprize i-au găsit pe câmpineni în atac, însă şutul lui Dârstaru de la 16 metri a trecut peste transversală.
Cu toate că publicul prezent în număr destul de mare la acest meci, aştepta în continuare un meci “încins”, pe gazon lucrurile nu a mai stat chiar aşa. Cu un sentiment de auto mulţumire, ambele formaţii au redus motoarele şi prin urmare calitatea fotbalului a avut mult de suferit. A fost o luptă oarbă la centrul terenului din care au rezultat puţine faze de poartă. Dacă în minutul 62 şutul lui Ionică Burchi a fost deviat în corner, peste şase minute Cosmineanu şi-a arătat clasa cu o paradă de excepţie la şutul lui Botoşneanu. Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 73, atunci când jucătorii C.S.M.- ului au închis tabela. Conac a făcut o incursiune pe flancul drept, a driblat tot ce i-a stat în cale şi cu mult sânge rece l-a executat pe Rusu, un portar tânăr, aflat la început de carieră. Practic, cam aceasta a fost istoria unui meci care a umplut inima de bucurie iubitorilor de fotbal câmpineni prezenţi în tribuna stadionului din Băneşti. Trecând şi de acest val, la cinci puncte diferenţă faţă de C.S. Băneşti, Gânju & Co. sunt din ce în ce mai aproape de promovare. Duminica viitoare urmează un nou joc, de această dată pe teren propriu în faţa echipei Ştiinţa Homorâciu.

C.S. Băneşti II: Rusu – Tabacu, Rădulescu (`30 Vasilache), Gorgan (`46 Chivu), Horja (`46 Pantilie), I. Dinu, Botoşneanu, Iancu, Filote (`65 Puşcaşu), Geambaşu, Stan; Antrenor: Aurel Covrig
C.S.M.: Cosmineanu – Grigoraş (`46 Bej), Gânju (cpt.), Niţă, State, A. Burchi, Necula, I. Burchi, Dârstaru, Burloiu (`46 Hromei), Conac (`75 Mancu); Antrenor: Ionică Burchi
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Nicolae Dobre (Ceptura), Bogdan Bucur (Ploieşti)

Virgil Guran:
“Suntem foarte aproape de promovare”
Prezent la acest important joc, preşedintele C.S.M. – ului a declarat: “Mă bucur că prin această victorie suntem foarte aproape de promovare. Nu am strălucit ca în alte meciuri, dar este foarte important că am câştigat.”

Ion Burchi:
“În proporţie de 60% suntem câştigătorii seriei”

Marcat de efort dar şi de bucuria datoriei împlinite, antrenorul – jucător, Ionică Burchi a declarat: “În opinia mea a fost un meci mai uşor decât a părut. Îmi pare rău totuşi de evoluţia unor jucători de-ai mei care s-au temut   şi nu au reuşit să intre mai repede în joc. Când spun acest lucru mă gândesc la Burloiu sau la Grigoraş. Rămâne acest rezultat care reprezintă o victorie în deplasare şi în proporţie de 60% suntem câştigătorii seriei. Totuşi, trebuie să tratăm cu multă seriozitate meciurile care au mai rămas de disputat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare