Știri

Viceprimarul Ion Dragomir vorbeşte despre anul 2009, în administraţie şi politică, dar şi despre speranţele pentru 2010

După ce în ediţia precedentă v-am prezentat un interviu cu primarul Horia Tiseanu, în ediţia de faţă intervievat este viceprimarul Ion Dragomir. Am ales această variantă nu numai pentru că sunt primii doi oameni din vârful administraţiei locali, ci şi pentru că ei reprezintă conducerile celor mai importante partide, PD-L şi PSD.

2009 – „un an foarte bun”

Cum a fost anul 2009 pentru dumneavoastră?
A fost un an foarte bun pe toate planurile. Din punct de vedere profesional, realizările pe care le-am avut în cadrul Executivului au fost bune şi foarte bune, reuşind să folosim corect şi minuţios banii din buget. În plan personal, inclusiv ca şi cetăţean al Câmpinei, am avut un an bun, cu linişte, cele mai stresante perioade fiind cele de campanie electorală. Am trecut cu bine de toate, iar acum pot concluziona că 2009 a fost un an foarte bun.

Dar trebuie să fi existat şi momente mai grele…
Astfel de momente au fost destul de rare şi îmi este greu să precizez unul anume… Totuşi, cred că în campaniile electorale am trecut prin cele mai grele momente. Personal am pus foarte mult suflet în aceste campanii şi au fost foarte multe momente de stres maxim. Ajunsesem chiar să-mi doresc încheierea cât mai rapidă a campaniei electorale. Mai ales ultima campanie…

A propos de aceste campanii. În anul 2009 au fost două rânduri de alegeri (europarlamentare şi prezidenţiale). Au influenţat aceste campanii electorale latura administrativă a vieţii Câmpinei?
Nu, nu cred… Campaniile electorale nu au influenţat latura administrativă în sens negativ, dimpotrivă, cred că în cadrul Primăriei Câmpina relaţiile şi colaborarea dintre noi au fost foarte bune. Acest lucru s-a întâmplat şi datorită înţelegerii de care am dat dovadă în colectivul de conducere al Primăriei. Ne-am înţeles foarte bine, am lucrat în echipă şi am reuşit să ne atingem scopurile propuse, atât în domeniul reparaţiilor unor străzi, al investiţiilor, al reparaţiilor în şcoli şi în multe alte domenii.

Colaborare bună cu primarul şi cu Legislativul

Sunteţi singurul consilier local care face parte şi din Executiv, potrivit legii. Cum s-a văzut relaţia dintre Executiv şi Legislativ în anul 2009, din punctul dumneavoastră de vedere?
Trebuie să spun că nu sunt eu un privilegiat, ci aşa este legea ca viceprimarul să aibă şi drept de vot în Consiliul Local. Apreciez că a fost o relaţie bună între cele Executiv şi Consiliul Local, chiar dacă au fost şi perioade mai tensionate, au mai fost şi animozităţi, dar din aceste dispute apare progresul, pentru că dacă ar fi mereu unanimitate am merge spre ceva ce nu ne dorim absolut deloc.

Cum colaboraţi cu primarul Horia Tiseanu?
Eu pot să spun că avem o colaborare bună şi foarte bună, pentru că ne consultăm în problemele mai dificile, iar în rest ne vedem fiecare de problemele pe care le avem de rezolvat.

La prezidenţiale am trăit o mare dezamăgire!

Cum a fost din punct de vedere politic anul 2009?
A fost un an bun din punct de vedere politic pentru PSD Câmpina, chiar dacă – practic – nu am câştigat nici unul dintre cele două scrutinuri din anul 2009. Dar rezultatele pe care le-am înregistrat nu au fost deloc slabe, cel puţin la alegerile pentru Parlamentul European. La alegerile prezidenţiale, şi mă refer mai ales la turul al doilea, am trăit o mare dezamăgire! Şi nu mă refer atât la rezultatul de la Câmpina, cât la ceea ce s-a întâmplat la nivel naţional. La alegerile prezidenţiale era important rezultatul final naţional, pentru că pe plan local ştiam că era foarte greu să câştigăm. Şi va fi din ce în ce mai greu să câştigăm pentru o bună perioadă de timp…

Demolarea locuinţelor construite ilegal pe domeniul public – „Dacă insist s-ar puteasă-mi fac rău mie!”

La fel cum am procedat şi în cadrul discuţiei cu primarul Horia Tiseanu, am să vă rog să comentaţi o serie întreagă de situaţii şi probleme apărute în cursul anului 2009. De acord?
Sigur.
S-a vorbit mult, mai ales la începutul anului 2009, despre demolarea locuinţelor construite ilegal pe domeniul public. Totuşi, nu s-a întâmplat nimic. De ce?
Am luat această iniţiativă în momentul în care funcţiona o coaliţie, din care făceam şi noi parte şi când aveam o susţinere…
Nu mai funcţionează coaliţia?
Vi se pare că funcţionează? Dar să continui… În acele condiţii am luat această iniţiativă şi cred în continuare că este o iniţiativă justă şi corectă faţă de toţi ceilalţi care respectă legea. Acum, trebuie să mă gândesc foarte bine pentru că, dacă insist cu o astfel de iniţiativă, s-ar putea să-mi fac rău mie! Şi nici să nu se rezolve problema…

„HidroPrahova mai mult ne încurcă decât să ne ajute!”
Este HidroPrahova soluţia de care are Câmpina nevoie?
S-a creat o întreagă discuţie pe această temă… Personal, nu cred că trebuie să ieşim din asocierea cu HidroPrahova. Mi se pare că acest operator regional are o structură nesigură, cam… sensibilă. Personal, mi se pare că operatorul HidroPrahova nu este hotărât să-şi atingă ţelurile pentru care de altfel a fost creat. Mai mult ne încurcă decât să ne ajute, dar sper că, odată cu trecerea timpului, cei din fruntea sa vor găsi soluţiile pentru a avea o colaborare bună cu noi.
„Spitalul Municipal va deveni un spital… privat”

O problemă de mare gravitate şi de mare importanţă este cea legată de situaţia Spitalului Municipal. Care este părerea dumneavoastră despre cauzele care au adus spitalul la situaţia de faţă şi despre schimbările la conducerea sa?
Nu doresc să comentez acest subiect. Şi nici despre schimbările la nivelul conducerii spitalului. Aş vrea doar să spun că eu nu am fost consultat în numirea nici unuia dintre directorii spitalului.Mai există vreo şansă pentru redresarea Spitalului Municipal?Cred că Spitalul Municipal va deveni un spital… privat, dar – repet – nu vreau să comentez mai mult pe marginea acestui subiect.
„Ne costă cam mult lichidarea CPGC şi durează mult prea mult!”
Sunteţi mulţumit de cum decurge procesul de lichidare a CPGC?
Nu sunt deloc mulţumit şi nu vă ascund că bănuiesc că am greşit în alegerea lichidatorului. Nu am fost mulţumit nici de controlul de fond realizat la începerea procesului de lichidare, în urma acestuia rezultând o sumă destul de mare pe care administraţia trebuie să o achite Companiei Publice. Ne costă cam mult această lichidare şi durează mult prea mult!

„Dacă nu s-ar acţiona în strângerea câinilor comunitari, ar fi jale!”

Una dintre problemele în care aţi fost implicat în anul 2009 a fost strângerea câinilor comunitari. Care este părerea dumneavoastră?
Eu cred că numărul câinilor comunitari a mai scăzut, deşi sunt tot felul de asociaţii care ne cam pun beţe în roate… Dacă nu s-ar acţiona ar fi jale, dar nu vreau să comentez acest subiect, pentru că sunt destule… sensibilităţi în această activitate.
„De ce a fost declarată Jenica Tabacu incompatibilă acum şi nu în urmă cu patru ani?”

Ultimul subiect de dezbatere privind anul 2009 pe care doresc să-l comentaţi este Jenica Tabacu. A iniţiat o serie de acţiuni la care s-a cheltuit destul de mult de la bugetul local, pentru ca ulterior să fie declarată incompatibilă. Cum comentaţi?
Acţiunile pe care le-a iniţiat nu au fost pentru ea personal, ci au fost pentru Câmpina şi locuitorii ei. Mie mi s-a părut puţin nedrept felul în care a fost eliminată din Consiliul Local, pentru că, dacă era incompatibilă, era incompatibilă de acum patru-cinci ani. De ce acum şi nu în urmă cu patru-cinci ani a fost declarată incompatibilă?, acesta este singurul semn de întrebare, dar cred că oricine cunoaşte componenţa Consiliului din ultimele două mandate şi cine mai era în situaţii asemănătoare, află şi răspunsul la întrebarea mea.
„Nu depinde de mine dacă mai rămân viceprimar!”

Credeţi că mai rămâneţi viceprimar şi în anul 2010, având în vedere că PD-L deţine majoritatea în Consiliul Local?
Eu îmi propun să-mi fac datoria şi în continuare, conştiincios şi corect, aşa cum am făcut-o şi până acum, atâta timp cât voi fi viceprimar. Oricum, ştiţi foarte bine că nu depinde de mine, ci de membrii partidului care deţine majoritatea în Consiliul Local.
Regretaţi ceva din anul 2009? Este ceva ce nu aţi putut realiza sau care v-aţi fi dorit să realizaţi într-o măsură mai mare?
Nu. Nu pot să spun că este ceva din ceea ce mi-am propus în anul 2009 care să nu fi realizat, atât cât a fost posibil. Poate cea mai mare dezamăgire rămâne rezultatul alegerilor prezidenţiale, nu atât la Câmpina, cât la nivel naţional. Aş spune chiar că la alegerile prezidenţiale nu au câştigat ei, ci am pierdut noi. Şi dacă nu ne vom trezi la nivel naţional să facem ceva, să producem o schimbare, atunci o să avem aceeaşi soartă.
Care sunt cele mai importante proiecte pe care le aveţi în anul 2010?
Ne propunem să realizăm la fel de multe lucruri bune în plan administrativ. Va fi foarte importantă alcătuirea unui buget măcar la nivelul anului trecut, în care să avem la fel de multe reparaţii şi investiţii. Cred, însă, că trebuie să fim foarte prudenţi şi trebuie supravegheată cu mai mare atenţie realizarea veniturilor comparativ cu anul 2009 şi numai în funcţie de realizarea veniturilor să angajăm cheltuieli, pentru că dacă nu suntem atenţi riscăm să nu putem face altceva în 2010 decât să plătim salariile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare