Știri

Va fi sau nu cazino la Casa Tineretului? Administraţia locală zice că nu!

Mai mult de o oră au dezbătut consilierii locali câmpineni proiectul privind concesionarea hotelului şi foaierului de la Casa Tineretului. Deşi, la nivel declarativ, s-a exclus din start varianta de a se permite organizarea în acest spaţiu a vreunui cazinou sau a altui tip de sală de jocuri de noroc, discuţiile au fost extrem de aprinse, cu multe argumente pro şi contra concesiunii, fiind evident că prin toate măsurile impuse s-a încercat limitarea puterilor viitorului concesionar.
Hotelul şi foaierul Casei Tineretului au fost evaluate la 3.340.00 lei, adică peste 33 miliarde lei vechi sau aproape 800.000 euro. Pe lângă această valoare, ar fi nevoie de investiţii de 1,2 milioane euro, din care un milion pentru hotel şi 200.000 de euro pentru foaier. Cele 30 de camere ale hotelului vor trebui modernizate substanţial şi aduse de la o stea la două şi chiar trei stele. În fine, consilierii au aprobat că viitorul concesionar va trebui să achite o redevenţă anuală de 39.761,9 euro (la care se adaugă TVA), pentru o perioadă de 25 de ani. De asemenea, s-a mai impus ca în termen de 12 luni de la semnarea contractului de concesiune să obţină autorizaţia de construire, iar în alte 15 luni să obţină certificatul de clasificare pentru două şi trei stele. Nici personalul nu a fost uitat, viitorul concesionar având obligaţia să păstreze actualul personal cel puţin trei luni.
 
Adrian Piţigoi a vrut o comisie cu reprezentanţi ai tuturor partidelor
Consiliul Local a aprobat şi componenţa comisiei care va evalua ofertele: Horia Tiseanu, Ion Dragomir, consilierul Viorel Bondoc, Mihaela Ionete din cadrul Primăriei şi un reprezentant de la Direcţia de Finanţe. Consilierul Adrian Piţigoi a venit cu o altă propunere: „Pentru a asigura o transparenţă totală, având în vedere şi importanţa acestui proiect, eu vă propun o comisie din care să facă parte reprezentanţi ai tuturor partidelor aflate în Consiliul Local”. Propunerea nu a fost acceptată de colegii săi.

„Planurile Casei Tineretului au dispărut din arhivele Primăriei!”
Primarul Horia Tiseanu a avut un punct de vedere ceva mai amplu, explicând cel mai bine situaţia: „M-am gândit foarte mult la acest proiect. În esenţa, problema se reduce astfel: dacă acceptăm să-l concesionăm avem singura şansă de a putea asigura o investiţie aici, care să ridice rangul acestui hotel. Este o investiţie foarte mare, iar plata redevenţei trebuie să ţină cont şi de valoarea investiţiei, astfel încât şi viitorul câştigător al acestui proiect să poată avea un câştig. Dacă nu veţi aproba acest proiect, rămâne hotelul de la Casa Tineretului aşa cum e! Oricum, sunt multe lucruri care ar trebui spuse aici. S-a vorbit mult despre acest foaier, dar nimeni nu vorbeşte de ieşirea de pe partea opusă a sălii de spectacole a Casei Tineretului, acolo unde funcţionează fără probleme Club Live. Apoi, mi s-a părut interesant că planurile Casei Tineretului au dispărut din arhivele Primăriei. Pur şi simplu! Şi nu ştie nimeni de ele… Nu în ultimul rând, trebuie să spun că nu ştiu de ce nu s-a făcut nimic până acum pentru acest hotel, pentru că, recunosc, acesta este adevărul, dar dacă acum avem această posibilitate ar trebui s-o fructificăm!”

Cum s-a votat?
În cele din urmă s-a trecut şi la vot. Cei 18 consilieri prezenţi au votat: 14 „pentru”, iar patru s-au abţinut (Mihaela Neagu Petrovici, Luminiţa Dumitrescu, Adrian Piţigoi, Dragomir Enache).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare