Știri

USR Prahova explică boicotul forțelor de dreapta din Consiliul Local Câmpina

Urmare a scandalului care a avut loc în ședința de ieri a Consiliului Local Câmpina, atunci când nouă consilieri au refuzat să voteze proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului Câmpinei, USR Prahova vine cu precizări, explicând printr-un comunicat de presă boicotul forțelor de dreapta în Consiliul local câmpinean.
Citiți mai jos textul integral al comunicatului de presă semnat de Mihai Neagu, responsabil Comunicare si Relații Publice USR Prahova:
,,Nu putem reprezenta cu adevărat interesele cetățenilor din Câmpina dacă nu există transparență cu privire la direcția în care putem merge împreună.
În ședința de ieri, 23 decembrie, a Consiliului Local Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a încercat să fenteze votul câmpinenilor din 27 septembrie și să impună un viceprimar de decor și nereprezentativ pentru comunitate. Răspunsul a fost un boicot al votului din partea tuturor forțelor de dreapta din Consiliul Local Câmpina.
Câmpinenii au nevoie de reprezentanți cu responsabilități clare, cu un program de guvernare locală asumat public de o majoritate stabilă și au nevoie de transparență totală, nu de tranzacții pe sub masă. Cerem domnului primar Moldoveanu transparență și asumare cu privire la cei care vor guverna local municipiul Câmpina, fără a încerca să se comporte cu Câmpina ca și cum ar fi propria feudă. Au încercat și alții cu România în urmă cu patru ani și românii au ripostat.
USR PLUS va face primul pas pentru deblocarea situației din Câmpina și va începe un dialog cu partenerii de dreapta, care reprezintă, împreună, majoritatea în Consiliul local în vederea:
1) Redactării unui program de guvernare locală asumat de majoritatea de dreapta;
2) Stabilirii clare a atribuțiilor pentru viceprimar și ceilalți membri ai administrației locale.
Aceștia sunt pașii necesari pentru a putea ajunge la o viziune comună și un program de redresare pentru municipiul Câmpina. Domnul primar Moldoveanu trebuie să ia în considerare și să respecte votul câmpinenilor, să devină parte a dialogului și, în final, să respecte rezultatul discuțiilor.
Suntem siguri că domnul primar va înțelege importanța mandatului pe care îl are și că vor urma discuții pentru drumul de patru ani în care Câmpina să redevină un oraș european de care câmpinenii să fie mândri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare