Știri

Un singur post deblocat la Spitalul Municipal. Şi unul la Voila…

După tragedia de la Maternitatea „Giuleşti”, Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, a decis deblocarea a 2.322 de posturi din spitale, acestea urmând a fi scoase la concurs în perioada următoare. La Spitalul Municipal Câmpina s-a deblocat un singur post, şi anume cel de medic rezident în ultimul an pentru Secţia de Terapie Intensivă. 
De asemenea, trebuie spus că şi la Spitalul de Psihiatrie Voila a fost deblocat tot un singur post, de medic specialist în medicină internă. 
Pe lângă posturile deblocate de minister, la spitalele al căror management a fost transferat autorităţilor locale, cum este şi cazul spitalelelor câmpinene, Consiliul Local are posibilitatea de a scoate la concurs încă 8,5 posturi, în funcţie de necesităţi.
În altă ordine de idei, conform unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii, spitalele din întreaga ţară ar urma să fie clasificate, în funcţie de competenţă, pe cinci nivele de categorii, în funcţie de resursele materiale, umane şi capacitatea de a asigura asistenţă medicală de urgenţă inclusiv pacienţilor în stare gravă. Pe baza criteriilor din proiectul menţionat, Spitalul Municipal Câmpina ar urma să aibă un nivel de competenţă de gradul 4, din 5. Spitalele incluse în această categorie au între 100 şi 400 de paturi şi deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială de maximum 70 de kilometri, pentru afecţiuni cu grad bazal de complexitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare