Știri

Un sezon dificil, dar cu happy-end

Municipalul câmpinean a avut parte de un retur, pe care l-a trăit cu sufletul la gură, destule momente părând că echipa fanion a municipiului Câmpina nu va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul… De altfel, într-unul dintre aceste momente delicate, unul dintre cei care ar fi trebuit să ţină stindardul ridicat a decis să capoteze. Este vorba de primarul Horia Tiseanu, cel care a demisionat în prima parte a returului din funcţie de preşedinte de onoare al Comitetului Director al clubului. Totuşi, la ultimul meci pe teren propriu, cel cu CS Otopeni, Tiseanu a fost prezent în tribuna oficială a partidei în ultimele minute…Au fost momente tensionate pe parcursul acestui retur… Totuşi, primele etape cu Petre Gigiu pe banca tehnică au părut a aduce liniştea necesară îndeplinirii obiectivului. Chiar şi “era Gigiu” a avut momentul ei de cumpănă. Este vorba de partida cu Sportul Studenţesc, în care câmpinenii au ratat o victorie care ar fi liniştit apele în ultimul minut al jocului. În cele din urmă, spre satisfacţia tuturor iubitorilor fotbalului din Câmpina, jocul rezultatelor din etapa în care Municipalul a câştigat la Bucureşti, în faţa “satelitului” dinamoviştilor, au detensionat atmosfera în tabăra câmpinenilor, care şi-au îndeplinit obiectivul cu două etape înaintea finalului de campionat.Acum, echipierii Municipalului au trecut pe la casierie, pentru a-şi încasa drepturile contractuale şi primele pentru acest final de sezon, reluarea pregătirilor fiind preconizată pentru data de 24 iunie. Până atunci, va trebui închegat un lot cât mai bun.

Golgheterul Avram
FCM Câmpina a înscris în retur 16 goluri, reuşitele fiind bifate de opt jucători. Golgheterul returului a fost Răzvan Avram (7 goluri), urmat la distanţă destul de mare de “vârfurile” Enache şi Ene, fiecare cu câte două goluri. Câte un singur gol au marcat în acest retur Cristea, Aristan, Jecu, Lădaru şi Floricel.

Cinci eliminări
Pe parcursul celor 17 etape ale returului, cinci dintre jucătorii Municipalului câmpinean au văzut cartonaşul roşu. Este vorba despre Cristea, Bica, Băia, Enache şi Ekwalla, ultimii doi chiar în acelaşi meci, remiza eroică de la Braşov din faţa liderului, FC Braşov.

Lotul de jucători
Cristea – 1.439 minute (16 jocuri)
Vodiţă – 1.326 minute (15 jocuri)
Aristan – 1.257 minute (14 jocuri)
Avram – 1.170 minute (16 jocuri)
Mindileac – 1.132 minute (13 jocuri)
Jecu – 1.123 minute (13 jocuri)
Enache – 948 minute (15 jocuri)
Lădaru – 912 minute (14 jocuri)
Păştin – 860 minute (15 jocuri)
Dragomir – 810 minute (9 jocuri)
Ţiclea – 771 minute (10 jocuri)
Ene – 759 minute (12 jocuri)
Floricel – 750 minute (9 jocuri)
Defta – 720 minute (8 jocuri)
Bica – 612 minute (11 jocuri)
Marcu – 589 minute (9 jocuri)
Ekwalla – 400 minute (9 jocuri)
Plachta – 308 minute (4 jocuri)
C. Ilie – 238 minute (4 jocuri)
M. Tudor – 190 minute (7 jocuri)
Asaf Pahima – 148 minute (5 jocuri)
Băia – 99 minute (3 jocuri)
D. Mihai – 90 minute (1 joc)
Mitrovic – 90 minute (1 joc)
Căldăroiu – 24 minute (2 jocuri)

“Acasă”
0-1 cu Concordia Chiajna
1-0 cu Delta Tulcea
0-2 cu Dunărea Giurgiu
2-1 cu Progresul Bucureşti
2-1 cu FCM Bacău
2-0 cu FC Botoşani
1-1 cu Sportul Studenţesc
1-1 cu CS Otopeni

“Afară”
0-0 cu CSM Focşani
1-4 cu Forex Braşov
1-0 cu Inter Gaz Bucureşti
1-0 cu FC Săcele
0-2 cu Prefab Modelu
1-1 cu FC Braşov
0-1 cu Petrolul Ploieşti
2-1 cu Dinamo II Bucureşti
1-2 cu Dunărea Galaţi

De la Şerbănică la Gigiu
După ce a început campionatul cu Ştefan Nanu, pe la mijlocul turului, acesta a fost înlocuit de Imilan Şerbănică, iar lucrurile păreau a se mişca în direcţia dorită, adică – îndeplinirea obiectivului. Primele zile ale lunii ianuarie 2008 au adus o veste şoc – Şerbănică a suferit un infarct, preşedintele Chiţu fiind nevoit să caute un alt antrenor. L-a găsit pe Gabriel Stan, care după două săptămâni din perioada de pregătire a părăsit cantonamentul… Chiţu a apelat la soluţia Vasile Cosarek. După câteva etape din retur, odată cu agravarea situaţiei Municipalului în clasament, cele două părţi au renunţat la colaborare, moment în care s-a ajuns la Petre Gigiu. Cu o serie spectaculoasă de victorii, Gigiu a reuşit redresarea corabiei şi – finalmente – îndeplinirea obiectivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare