Știri

Un reputat chirurg, profesor universitar, în fruntea Spitalului SanConfind – Poiana Câmpina

Spitalul SanConfind din Poiana Campina, care se va deschide parțial în curând, va fi cel mai important și mai modern spital privat din județul Prahova, echipat și dotat la cele mai înalte standarde europene. Prima secție dată în folosință va fi „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală”. Dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut în desfășurarea lucrărilor de final, iar constructorul își va respecta obligațiile contractuale asumate, peste două luni se va da în funcțiune Baza de Tratament. Urmează ca, până în 2016-2017, să fie dat în folosință întregul spital. 
“Pasiunea pentru îngrijirea pacienților”
Managementul  Spitalului SanConfind țintește spre o respectabilitate maximă, aceasta însemnând respectul de sine al personalului din unitate, dar și respectul absolut venit din partea pacienților vindecați și mulțumiți ai instituției. Conducerea Centrului Medical SanConfind – cea mai importantă societate medicală prahoveană și cea care a înființat spitalul cu același nume -, va selecta și angaja cu multă rigoare personalul medical, pentru a oferi viitorilor pacienți cea mai bună îngrijire. Medicii, asistentele medicale, îngrijitoarele, întregul personal al unității este dedicat realizării unui act medical performant, venit din inimă și din pasiunea de a vindeca, întru sănătatea tuturor suferinzilor care vor călca pragul acestei unități spitalicesti de elită, a cărei activitate pare că se va ghida permanent după un principiu unanim împărtășit de toți angajații spitalului: “Pasiunea pentru îngrijirea pacienților”. 
De două ori doctor
Cum un asemenea spital prahovean fără egal, în specificul său privat, nu putea fi condus decât de un medic fără egal, directorul medical al unității este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din București și din țară, profesorul universitar dr. Radu Şerban Palade, medic primar în chirurgie generală, doctor în ştiinţe medicale, şeful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Așadar, medicul Radu Șerban Palade este de două ori doctor. În primul rând, prin denumirea meseriei sale nobile, iar în al doilea rând, prin gradul înalt al cunoștințelor dobândite în domeniul medical. Cu o asemenea personalitate în fruntea Spitalului SanConfind, acest proiect medical nu poate fi sortit decât izbânzii. 
Student de nota 10
Directorul medical al Spitalului SanConfind din Poiana Campina, comună care, în urmă cu un secol, era o faimoasă stațiune balneară, cunoscută în toată țara, s-a născut la Băile Olănești, în ziua de 26 aprilie 1944. Absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie București, promoția 1968, domnul doctor a obținut la examenul de stat media 10, terminând printre primii studenți ai promoției sale. După finalizarea studiilor universitare, au urmat multe alte studii si cursuri de specialitate, cu numeroase examene promovate cu brio, toate aceste repere caracteristice meseriei de medic marcând o carieră strălucită, pe care domnul doctor a străbătut-o cu un singur gând: să le redea semenilor săi aflați în suferință, după toate puterile și priceperea sa, unul dintre cele mai de preț bunuri ale omului – sănătatea. A continuat să se dedice medicinei cu aceeași dragoste ca în facultate, făcându-și meseria de “salvator de vieți” cu o pasiune  care îl va ajuta să se desăvârșească din punct de vedere profesional, atingând un profesionalism  de o rară puritate. 
Autor de manuale de referință
Setea continuă de cunoaștere și dorința de a împărtăși cunoștințele sale vaste și celor mai tineri discipoli ai lui Hipocrat i-au dat puterea să urce pe cea mai înaltă treaptă didactică a învățământului universitar. Prof. univ. dr. Radu Șerban Palade este cunoscut în lumea medicală ca un apreciat scriitor și născător de cărți de specialitate. Autor al unui apreciat “Manual de chirurgie generală” ce conține mai multe volume, în care aproape epuizează patologia chirurgicală din medicină, prof. univ. dr. Radu Serban Palade reușește prin acest manual universitar să realizeze o lucrare redactată clar și sintetic, cu multe informații esențiale actualizate, însoțite de o bogată iconografie exemplificatoare, motiv pentru care ea reprezintă una dintre acele lucrări de specialitate care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cadru medical. Directorul medical al Spitalului SanConfind este principalul coautor al unei alte lucrări de referință în lumea medicală românească: “Forme clinice particulare ale cancerului de sân”. Lucrarea amintită, originală în literatura medicală din România, aduce în atenţia medicilor chirurgi, dar şi a celor doritori să se instruiască pe această temă, unele dintre caracteristicile definitorii ale tipurilor de cancer de sân mai rar întâlnite în clinică: boala Paget a sânului, cancerul de sân la bărbat şi cancerul ocult de sân. Autorii doresc să atragă atenţia asupra modalităţilor de diagnostic, asupra prognosticului şi asupra conduitei terapeutice optime în aceste cazuri dificile, bazându-se pe o bibliografie uriaşă şi pe cazuistica personală bogată strânsă de cei doi autori în peste 20 de ani de experienţă în domeniul chirurgiei. 
Poiana Câmpina va fi iar ce-a fost cândva
Ca o ironie a sorții (privită ca un joc neașteptat al întâmplării fericite, ca un zâmbet de binecuvântat destin), fiul meleagurilor unei vestite stațiuni balneare are toate șansele să devină, nu peste mult timp, fiul adoptat al  unei viitoare stațiuni balneare. Căci cu un asemenea spital modern și cu o asemenea bază de tratament balnear și de recuperare medicală, foarte probabil, generatoarea unui activ turism medical în următorii ani, comuna Poiana Câmpina va putea ajunge iarăși ce a fost acum un secol, și mai mult decât atât. 

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare