BREAKING NEWSȘtiri

Trei lideri politici părăsesc scena și renunță la mandatul de consilier local la Câmpina

Alegerile locale din 9 iunie au produs schimbări semnificative pe scena politică și administrativă din Câmpina după ce PSD a câștigat categoric, obținând șapte mandate de consilier local și funcția de primar. Partidul Național Liberal (PNL) s-a clasat pe locul al doilea, cu cinci mandate de consilier, însă a pierdut funcția de primar pe mâna lui Alin Moldoveanu.
Formațiunilor politice care au depășit pragul electoral le-au fost validate mandatele de consilieri locali după cum urmează:
PSD: 7 mandate
PNL: 5 mandate
PCC: 3 mandate
AUR: 2 mandate
Alianța Dreptei: 2 mandate

Cine pleacă acasă, cine intră în „parlamentul local”

  • Partidul Oamenilor Liberi (POL), care a avut și candidat pentru funcția de primar, nu a reușit să treacă pragul electoral la alegerile din primăvară, astfel că cei doi reprezentanți ai formațiunii, Liviu Briciu și Cosmin Raț, nu vor mai face parte din viitorul legislativ local.
  • Partidul Verde, partidul-balama al primarului Alin Moldoveanu la alegerile din 2020, este a doua formațiune politică ce nu va mai avea reprezentanți în legislativ.
  • Surpriza notabilă a acestor alegeri este Partidul Câmpina Curată (PCC), o formațiune locală ce a reușit să câștige un număr de trei mandate de consilieri locali, anunțându-și susținerea pentru Irina Nistor, candidatul PSD la funcția de primar.
  • O altă surpriză, cel puțin pentru unii, a fost Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) care va avea doi reprezentanți în viitorul Consiliu.

Partidele politice sunt obligate să valideze mandatele aleșilor locali până luni, 30 septembrie

Luni, 30 septembrie, este termenul limită până la care partidele politice trebuie să valideze componența listelor de consilieri locali și județeni care își vor prelua mandatul în noile legislative locale și județene. Fiecare formațiune politică trebuie să înainteze administrațiilor publice locale documentele oficiale prin care susține, din punct de vedere politic, mandatul fiecărui ales, în caz contrar partidele sunt obligate să argumenteze în scris, conform legilor în vigoare, motivele pentru care un ales sau altul nu a fost validat.
Potrivit surselor noastre, până azi, la Primăria Câmpina nu au fost depuse validări sau invalidări din partea celor șase formațiuni care au obținut mandate de consilier în urma alegerilor din 9 iunie.

Printre aleșii care vor renunța la mandatele de consilieri se numără și trei nume grele din politica locală: Alin Moldoveanu (PNL), Ioan Mușat (PSD) și Alexandru Anghel (AUR).  De asemenea, Lorena Iordache, candidatul AUR pentru funcția de primar, se pare că va completa lista celor care renunță la mandat.

Lista posibililor consilieri locali, începând cu 1 octombrie, este următoarea:

  • PSD: Andrei Duran, Livia Lupu, Liviu Davidescu, Nicolae Moisescu, Andrei Istrate, Lorena Frîncu, Gabriel Ciobotaru
  • PCC: Rudolf Leica, Mariana Petre, Paul Dragomir
  • PNL: Dan Nica, Costel Filip, Florin Marcu, Noemi Ionescu, Iuliana Zamfirescu
  • Alianța Dreptei: Bogdan Ene (PMP), Valentin Crețu (USR)
  • AUR: Ionuț Rădulescu, Marian Alexandru

Mandatele primarilor și consilierilor locali aleși pe 9 iunie vor începe la data de 1 noiembrie 2024, după depunerea jurământului.

4 Comentarii  

  1. Păi cum să plece Moldoveanu, Mușat și Anghel? Păi de ce s-au mai băgat dacă nu vroiau să fie consilieri? Nu le e rușine? Oamenii i-au votat pe ei și ei acu arătă că nu dau nici o murătură pe noi.

    1. De cand ” s-au legat de glie”,prin lege,consilierii locali, „laboratoarele” partidelor contează.Acestia sunt doar purtatorii deciziilor despre cum trebuie sa voteze ei în sedintele de consiliu.De aceea”lupa”trebuie pusă pe partide si mai putin pe consilieri.Cred ca si din aceasta cauză calitatea sedintelor de consiliu a scazut in ultimul timp.S-a castigat la fidelizarea alesilor locali fată de partid,dar s-a pierdut la calitate.Era bună si tradarea la ceva,tinea standardul dezbaterilor sus si dezvolta personalitatea politicienilor locali.Acum,această aplatizare poate sa ……….. și sa se astearnă praful peste localitatile ghinioniste(sic).

  2. Și parcă am avut mana „aurită”cu”aplatizarea”.Auzi,95% din proprietatile impozabile,ale orasului,au fost trecute,în ultimii ani(n-a intrat încă în vigoare)în zona A de impozitare,de parcă toti campineni vor locui în centru. Probabil ca vor fugi toti si se vor”aciuia” în centul orasului,de teama stihiilor,de toate felurile,ce vor urma,așa cum au fugit galatenii de frica furiei apelor,lasate slobode de neglijenta politicienilor.Ai nostri au anticipat la timp😅si ne bagă și in cartea recordurilor,creind,d.p.d.v. fiscal, un oras fără margine,fără periferie.Pai cum sa nu se depopuleze orasul dacă toată lumea trebuie sa plateasca la fel,fie ca stă in centru,fie în altă parte?!?!Mai bine,campineanul nostru(de fapt al decidentilor politici)îsi construieste casa în una din comunele limitrofe,cum a procedat,de pilda,actualul primar!Pardon,acesta si-a ridicat castel nu casă😆!Sa speram ca n-o sa-l poleiască cu A.U.R.,ca sa-i moară dusmanii de ciudă🤣!!!

  3. Tot citesc si nu inteleg cine sunt cei 3 „lideri” :)) In alta ordine de idei, adresez o rugaminte catre noua conducare a primariei: neparat faceti un audit cu oameni bine pregatiti din exterior, pentru a vedea exact cum s-au cheltuit banii nostri din taxe si impozite si in special pentru a se vedea situatia cu angajarile celor peste 25 de oameni noi veniti si contractele de lucrari cu firme dubioase de apartament. Peace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare