Știri

Tiseanu şi Arghir sunt primii în intenţia de vot a câmpinenilor

Ultimul sondaj comandat de o formaţiune politică locală arată o detaşare clară, faţă de ceilalţi contracandidaţi, a reprezentanţilor PD-L, respectiv PNL, Horia Tiseanu şi Elvis Arghir, care par a avea cele mai mari şanse pentru a se înfrunta în turul al doilea de scrutin, atunci când se va stabili ocupantul fotoliului numărul unu de la Casa cu Grifoni.Vă prezentăm rezultatele sondajului de opinie realizat în Câmpina, în perioada 5-10 mai, în cartierele Câmpiniţa, Muscel, Voila şi Slobozia, pe un eşantion reprezentativ de 1.890 câmpineni cu drept de vot, marja de eroare fiind de ±2%.
Pentru cine aţi vota la funcţia de primar al municipiului Câmpina, dintre cei zece candidaţi înscrişi în această cursă? – aceasta a fost prima întrebare la care au răspuns câmpinenii.Se cuvin câteva comentarii. Faţă de precedentul sondaj de opinie, publicat de săptămânalul nostru în urmă cu trei săptămâni, se poate observa o scădere uşoară a lui Horia Tiseanu în opţiunile electoratului, chiar dacă actualul edil a rămas pe primul loc. Totuşi, în ceafa lui suflă tot mai puternic Elvis Arghir, care a redus diferenţa de procente de la nouă la patru. În continuare, atât Alin Moldoveanu, cât şi Victor Bercăroiu, înregistrează un uşor regres în cartierele în care a fost efectuat sondajul, în vreme ce Jenica Tabacu a mai obţinut câteva procente, la fel ca şi Traian Drăguşin. În orice caz, se anunţă o luptă acerbă în turul doi, cel mai probabil, potrivit sondajului, între candidaţii PD-L şi PNL. De asemenea, apropierea finalului campaniei electorale va declanşa sprintul de final, asemeni curselor atletice, în care candidaţii vor trebui să arunce în luptă ultimele forţe pentru un rezultat pozitiv.
Intenţia de vot pentru funcţia de primar:
Horia Tiseanu (PD-L) 29,9%
Elvis Arghir (PNL)25,4%
Alin Moldoveanu (PNDC) 16,3%
Victor Bercăroiu (PSD) 13,1%
Jenica Tabacu (PIN) 10,3%
Traian Drăguşin (PNG-CD) 3,3%
Alţii 1,7%
Se strânge lupta pentru Consiliul Local
Oarecum surprinzător, lupta pentru Consiliul Local pare mai strânsă decât cea pentru funcţia de primar. Între formaţiunile politice din primele patru locuri, diferenţa de procente este de maxim şapte-opt procente, după ce PD-L a pierdut teren serios, iar PNL a crescut, odată cu candidatul său la funcţia de primar.
Intenţia de vot pentru Consiliul Local
PD-L – 22,8%
PNL – 20,2%
PSD – 17,9%
PNDC – 14,6%
PIN – 8,8%
PNG-CD – 7,3%
PRM – 3,1%
PNŢ-CD – 2,7%
Candidat independent – 1,8%
Alţii – 0,8%
Florin Anghel, favorit la preşedinţia Consiliului Judeţean
Câmpinenii îi acordă prima şansă concitadinului lor, Florin Anghel, lider al PNDC, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean. Deşi lupta va fi dură, în principal cu Mircea Cosma, cei doi fiind ultimii preşedinţi ai acestui organism, totuşi, înregistrează un scor destul de bun pentru Câmpina şi Gheorghe Nastasia (PD-L) şi Nicolae Alexandri (PNL), în clasament apărând şi Nicolae Trache (PNG-CD).
Intenţia de vot pentru preşedinţia Consiliului Judeţean:
Florin Anghel (PNDC) 31,3%
Mircea Cosma (PSD) 24,1%
Gheorghe Nastasia (PD-L) 21,7%
Nicolae Alexandri (PNL) 18,2%
Nicolae Trache (PNG-CD) 1,2%
Alţii 3,5%
Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean:
PSD – 25,3%
PD-L- 20,1%
PNDC – 18,8%
PNL – 18,4%
PIN – 9,1%
PNG-CD – 3,7%
PRM – 2,5%
Alţii – 2,1%
Câmpinenii nu se înghesuie la vot
Ultima întrebare a sondajului de opinie s-a referit la prezenţa la vot. După dezastrul, din acest punct de vedere, înregistrat la alegerile pentru Parlamentul European şi la referendumurile din cursul anului trecut, totuşi, la alegerile locale, în general, lumea este mai dornică să-şi exercite dreptul la vot.Faţă de sondajul precedent, siguranţa respondenţilor că vor veni la vot s-a mai diminuat, semn că spectacolul politic oferit nu va scoate lumea la vot. În schimb, a crescut numărul celor care sunt siguri că nu vor veni la vot. De asemenea, se înregistrează o scădere a procentului de nehotărâţi, dar cu toate acestea numărul lor este încă destul de mare şi ar putea înclina decisiv balanţa.
Sigur vin la vot – 49,3%
Mă mai gândesc – 21,9%
Categoric nu vin la vot – 28,8%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare