Știri

Start în efectiv redus

Stadionul „Poiana” a fost joi gazda reunirii lotului formaţiei FCM Câmpina, gruparea fanion a fotbalului câmpinean. În prezenţa preşedintelui clubului Dan Ştefan Chiţu şi a antrenorului principal cu care s-a încheiat ultima ediţie de campionat, Petre Gigiu, au răspuns prezent la prima acţiune dinaintea sezonului 2008 – 2009 numai câţiva jucători. Mindileac, Plachta, Jecu, Dragomir şi Defta sunt fotbaliştii care au efectuat o mişcare uşoară la primul antrenament. Alături de aceştia a apărut şi un junior din propria pepinieră, Ionuţ Chiţu, fără ca el să aibă vreo legătura de rudenie cu preşedintele clubului. Conform afirmaţiilor făcute de diriguitorii câmpineni, Marcu şi Ene revin în aceste zile la echipă, în timp ce Enache, Ţiclea, Cristea şi Bica sunt învoiţi până luni. „Nu ne sperie deloc postura în care am plecat la drum. Până la finele săptămânii viitoare vom avea lotul aproape conturat. După data de 7 iulie vom efectua un stagiu de pregătire centralizată pe parcursul căruia ar mai putea apărea alţi doi-trei jucători importanţi”, a spus Dan Ştefan Chiţu. Marţi dimineaţă este programat deja un prim meci amical în compania Chimiei Brazi, ocazie cu care vor fi testaţi o serie de jucători avuţi acum în vizor pentru eventuale transferuri.
Gigiu a fost preferat lui Şerbănică
Dacă în privinţa lotului de jucători, Municipalul a avut mereu probleme, în schimb, am consemnat o premieră. Este pentru prima dată când formaţia câmpineană începe un sezon având contract cu doi antrenori. După infarctul suferit la începutul acestui an, Imilian Şerbănică a rămas sub contract cu formaţia câmpineană, chiar dacă, între timp, preşedintele Chiţu s-a văzut nevoit să apeleze la alţi antrenori pentru a conduce din punct de vedere tehnic echipa. Cu ocazia reunirii lotului, joi, 26 iunie, preşedintele Chiţu a declarat: „Mă voi întâlni cu factorii de decizie locali în cadrul unei dezbateri privind viitorul echipei noastre. După ce m-am întâlnit, miercuri, şi cu Imilian Şerbănică, zilele acestea voi lua o decizie în privinţa antrenorului care va conduce echipa în noul sezon”.
Cert este doar că Petre Gigiu, prezent la reunirea lotului, a refuzat categoric orice posibilă colaborare cu Imilian Şerbănică. În cele din urmă, conducerea FCM Câmpina a decis să meargă pe mâna lui Petre Gigiu.
A venit Cristi Oprea
Printre jucătorii care s-au pregătit la Câmpina la primul antrenament s-a aflat şi experimentatul fundaş central Cristian Oprea. După un periplu pe la alte câteva echipe de eşalon secund din ţară, ultima fiind Minerul Lupeni, Oprea doreşte să joace, acum, mai aproape de casă. De asemenea, cu Municipalul s-a antrenat şi un alt apărător central, Andrei Moroiţă, un jucător cu un statut încă incert.
Chiţu şi-a luat cal. E pe bune!
În curtea stadionului „Poiana” paşte în linişte un exemplar cabalin adus la arenă de preşedintele Dan Ştefan Chiţu. „Eu sunt un mare iubitor de animale aşa că atunci când am văzut calul, aproape mort, pe marginea unei ape, am decis să îl ducem la stadion pentru a avea grijă de el”, a declarat Dan Chiţu. Acum, animalul arată foarte bine şi sunt de aşteptat oferte pentru un eventual… transfer!Iar posibili cumpărători ar fi dacă avem în vedere că Marian Manea, care este implicat la CSM Ploieşti, nou promovată în eşalonul secund, a fost ani la rând proprietar de cai de curse.
Chiţu ofertat de Liga I
Un zvon des auzit în ultimul timp, care îl vizează pe preşedintele clubului câmpinean, a fost comentat de acesta.„Într-adevăr, am două oferte, de la o echipă de prim eşalon şi de la una de Liga a doua. Dacă vom avea sprijinul organelor locale pentru a nu ne mai chinui, din punct de vedere financiar, ca anii trecuţi, doresc să continui la Câmpina. Dacă nu, asta e!”, a spus enigmatic Dan Ştefan Chiţu.
Teodorescu, spectator surpriză
La prima şedinţă de pregătire a fost prezent şi Adrian Teodorescu, cel care a rămas, de-a lungul anilor, un apropiat al grupării câmpinene. „Greşeala vieţii mele a fost că am plecat de lângă preşedintele Chiţu. Mi-aş dori să lucrez din nou alături de dânsul pentru a putea face, la Câmpina, o echipă competitivă, care să nu mai aibă emoţii de nici un fel. Aş reveni şi pentru micuţa, dar inimoasa galerie câmpineană”, a spus Adrian Teodorescu, abia întors din Germania, unde a efectuat o operaţie delicată.
Acord pentru şase miliarde lei
La finele săptămânii trecute, Comitetul Director al FCM Câmpina a avut o întâlnire, în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe probleme de organizare privind viitorul activităţii fotbalistice la nivel de performanţă în Câmpina. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, toţi cei prezenţi căzând la un acord privind susţinerea activităţii FCM Câmpina cu suma de şase miliarde lei vechi pentru a doua jumătate a acestui an. Cel mai probabil, chiar la proxima şedinţă a Consiliului Local va fi dezbătut un proiect de hotărâre a Consiliului Local privind o rectificare bugetară, care va cuprinde şi suma pentru FCM Câmpina.

2 Comentarii  

  1. Doamne Dumnezeule, stau și mă minunez, cati lingăi si șacali s-au perindat în 23 ani, de când am plecat de la un club cu un suflet și un spirit curat și minunat, pe care l-au capusat și l-au făcut să dispară de pe harta fotbalistica a României, un club cu o vechime de peste 100 de ani, mai vechi chiar decât cluburi mari din România și Europa.. Cata nepăsare, superficialitate!?! Ce fotbaliști, ce meciuri, ce echipe, au venit de-a lungul timpului în Câmpina!?! Încă odată mare păcat, de ce a însemnat Poiana Câmpina. Dacă astea sunt echipe : Clinceni, Otopeni, Chiajna, Branesti, Mioveni etc, înseamnă că s-a terminat șmecheria. Mare păcat de un asemenea oraș cu ce tradiție în sportul din România…

  2. „Cum e turcul e si pistolul”,cum e orasul e și fotbalul.Doar ca pretext pentru a lua bani de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare