Știri

Spitalul SanConfind a înregistrat o creștere cu 10 % a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului

Față de aceeași perioadă a anului precedent, Centrul Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din județul Prahova, a înregistrat o creștere cu 10% în primul semestru al anului 2023. Nu cu mult timp în urmă, spitalul câmpinean a reușit să încheie un contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru spitalizare continuă pe partea de recuperare medicală.

Cea mai nouă maternitate din țară

Sigur, s-ar putea spune că 10 procente nu reprezintă o creștere spectaculoasă. Însă dacă observi că, în fiecare an, a crescut numărul de pacienți al și, odată cu acest număr, s-a dezvoltat continuu și activitatea spitalului, atunci creșterea de 10 procente înseamnă ceva. Acest calcul economic nu face altceva decât să dovedească faptul că unitatea spitalicească din comuna Poiana Câmpina este pe un drum bun; chiar dacă nu pe cel al rentabilității economice. În comparație cu 2021, creșterea activității spitalului în 2022 a fost de numai cinci procente. Nu cu mult timp în urmă, Ioan Simion, administratorul Spitalului SanConfind, a declarat presei următoarele: ”Anul trecut am ajuns la cinci milioane de euro cifra de afaceri. Anul acesta cred că vom merge mai bine, pentru că se consolidează secțiile și activitățile medicale care s-au înființat de-a lungul timpului. Lumea a început să afle ce noutăți se fac la SanConfind și asta înseamnă că va crește și numărul de pacienți. Anul trecut, aproape 110.000 de pacienți au trecut pragul spitalului. Maternitatea SanConfind este, categoric, cea mai nouă unitate de acest gen din țară, dar încă nu a ajuns la un grad de ocupare satisfăcător din perspectivă economică. Costul unei nașteri la Sanconfind a rămas la 8900 de lei, ceea ce înseamnă că este mult sub nivelul prețurilor din București. Distanța de aproximativ 100 de km între cele două localități, Poiana Câmpina și București, face ca Maternitatea SanConfind să fie atractivă pentru multe paciente din Capitală, dar și din alte zone, cum ar fi Ploiești, Târgoviște sau Buzău”.

Tarife mici, condiții excelente

Aici ar fi de menționat mai multe lucruri importante. În primul rând, tarifele SanConfind sunt mai mici decât în alte spitale private din Capitală. În al doilea rând, la fel de important ca și primul, spitalul este dotat cu mai multe săli de operație moderne, dispuse la primul etaj, unde se realizează operațiile de cezariană și cele de natură ginecologică, precum și la al doilea etaj, acolo unde se fac tot felul de operații de chirurgie generală, ortopedie sau de alte feluri. La etajul doi sunt trei săli de operații, dintre care două sunt aseptice, având instalații de ventilație cu flux laminar. Aceasta înseamnă că pe acoperișul spitalului sunt amplasate mai multe centrale de tratare a aerului, așa-numitele CTA-uri, care filtrează, încălzesc, separă și distribuie aerul introdus direct în sălile de operații și în toate spațiile spitalului. În tot spitalul SanConfind, sistemul de ventilație și de încălzire este în legătură cu CTA-urile de pe acoperiș, fiecare CTA având arondată o zonă pe care o deservește continuu. Într-o oră se ventilează de patru ori volumele de aer respective, iar acest ciclu se repetă permanent. CTA-urile au niște filtre speciale, numite Hepa, care realizează eliminarea tuturor impurităților din aer, a bacteriilor etc, ceea ce face ca gradul de asepsie al aerului din interiorul spitalului să fie maxim. Filtrele acestea se controlează periodic și se curăță. A treia sală de operații este septică, aici făcându-se operații care implică intervenții asupra țesuturilor cu infecții ale bolnavilor. Ambele blocuri-operator sunt dotate cu instrumentar și echipamente medicale ultraperformante cu ajutorul cărora se realizează operații deosebit de complexe.

Dezvoltarea spitalului s-a încheiat

Ioan Simion, fondatorul spitalului în care au o mare încredere din ce în ce mai mulți români, anunță că etapa de dezvoltare este încheiată și se lucrează la consolidarea activității spitalului, a cărui Bază de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a fost declarată cea mai bună bază de tratament balnear din România, în anul 2019. Spitalul Sanconfind are acum sute de angajați și colaboratori, iar calitatea excelentă a dotărilor a atras mai mulți medici români care lucrau în străinătate. ”Investițiile s-au terminat! Vom dezvolta specialitățile cele mai căutate: dermatologia, ortopedia, recuperarea medicală, operațiile pe coloană minim invazive. Infrastructura spitalului este deosebită, avem toată dotarea necesară, cea mai modernă la fiecare specialitate. Acum, în funcție de medicii pe care îi avem, vom mai face achiziții de echipamente și instrumentar specific. Spitalul are 230 de angajați și mulți colaboratori. Avem medici care au lucrat în străinătate și au revenit acasă din țări precum Belgia, Franța, Canada, Marea Britanie, adică țări care și-au pus la punct sisteme de sănătate recunoscute ca fiind dintre cele mai bune. Medicii respectivi s-au adaptat foarte ușor la SanConfind, pentru că au găsit la noi aceleași condiții, aceleași echipamente, ba chiar mai noi decât în străinătate, acolo unde au lucrat”, a mai declarat Ioan Simion.

Contract cu CJAS pentru cazare în secția de recuperare

Referindu-se la unele probleme pe care le întâmpină spitalul, administratorul SanConfind a ținut să menționeze: ”Secția de Obstetrică-Ginecologie merge încă sub pragul de rentabilitate, sunt pierderi. În secția de recuperare medicală avem tot ce ne trebuie ca infrastructură, inclusiv apă sărată cu o salinitate apropiată de cea existentă în Marea Moartă, nămol sapropelic de Techirghiol, kinetoterapie în care procedurile se fac cu robotică și aparate realizate de cei mai mari producători mondiali, condiții de cazare de excepție. Pentru că aveam nevoie de paturi pentru spitalizare continuă, am reușit să încheiăm un contract cu CJAS care va ajuta la rezolvarea acestei probleme. Datorită acestui contract cu Casa de Asigurări, vom putea reduce efortul financiar suportat de pacient cu 15-20%”.

20 de specialități medicale

Spitalul SanConfind și-a deschis porțile în aprilie 2015, odată cu darea în folosință a Bazei de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală. În fiecare an, SanConfind a crescut etapizat, în structura sa apărând mai multe secții și cabinete medicale. Astăzi, ambulatoriul de specialitate al spitalului are 20 de specialități medicale: cardiologie, chirurgie, dermato-venerologie, diabetologie și boli de nutriție, endocrinologie, explorări funcționale, gastroenterologie, medicină internă, medicina muncii, neurochirurgie, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, O.R.L, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihologie/logopedie, recuperare medicală și urologie. Astăzi, 90 de paturi pot fi puse la dispoziția pacienților. De asemenea, SanConfind Poiana Câmpina are 230 de angajaţi (dintre care 28 de medici angajaţi full-time și 45 de doctori în regim part-time).

Un comentariu

  1. Este logic.Romănia este o țară profund bolnavă iar în cățiva ani profiturile spitalelor , farmaciilor , fabricilor de medicamente și mai ales cele ale medicilor, incluzând și șpăgile, vor ajunge la cer.Asta se va petrece înainte ca milioanele de pacienți să ajungă și ei tot acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare