Știri

Spitalul Municipal, pe drumul modernizării şi eficientizării

Folosindu-se de o serie întreagă de fonduri băneşti, obţinute prin sponsorizări sau prin alocări de la guvern sau legislativul local, Spitalul Municipal s-a modernizat considerabil  în cursul acestui an. Două renovări radicale ale anexelor gospodăreşti plus una a tâmplăriei ferestrelor unităţii, la care se adaugă o apropiată achiziţionare de echipamente şi aparatură medicală performante, toate aceastea ar trebui să ridice substanţial calitatea serviciilor oferite pacienţilor de cel mai mare spital câmpinean şi al doilea din judeţ.

În decembrie 2010, Spitalul Municipal primea de la Ministerul Finanţelor fonduri de 100.000 de lei pentru a-şi îmbunătăţi dotările. Asta după ce, cu câteva luni înainte, ca un gest de bunăvoinţă sau de ce s-o fi vrut a fi, Kaufland România donase spitalului 200.000 de euro. Banii dăruiţi de cunoscutul retailer european (care va inaugura în oraşul nostru, la sfârşitul toamnei, un hypermarket asemenea celui care funcţionează în Ploieşti), au fost folosiţi, în parte, pentru schimbarea tâmplăriei învechite cu geamuri termopan. Cu banii primiţi, în decembrie 2010, de la bugetul de stat, la care s-au adăugat 150.000 lei din fonduri proprii, conducerea unităţii a trecut modernizarea radicală a spălătoriei. Aceasta, în cei aproape 30 de ani de la înfiinţarea spitalului, nu mai cunoscuse nicio reabilitare. Din cauza uzurii maşinilor învechite, lenjeriile de pat se deteriorau după două-trei spălări, provocând adesea nemulţumirile pacienţilor internaţi. “Spălatul lenjeriei era o mare problemă. Am modernizat în totalitate spălătoria, începând de la pereţi, pardoseală, placări cu faianţă şi gresie, utilaje şi tot ce era necesar a fi înlocuit. Lucrările au durat aproape o jumătate de an, deoarece am întâmpinat multe probleme în timpul desfăşurării acestora. A trebuit să facem o cale de acces pentru a scoate afară vechile maşini de spălat, de dimensiuni mari, care fuseseră montate într-o incintă betonată, greu accesibilă. Am săpat o groapă foarte mare pentru a reuşi schimbarea maşinilor vechi cu cele noi. Pentru a oferi spaţiu suficient de manevre macaralei folosite de constructor, am fost nevoiţi să schimbăm traseul cablurilor de energie electrică, lucrare realizată de o echipă de la Electrica. Acum putem spune că ne încadrăm total în normele europene igienico-sanitare. Avem maşini destinate numai spălării lenjeriei din saloanele pentru copii. De fapt există o spălătorie separată pentru rufele şi lenjeria din aceste saloane pentru copii. Traseul rufelor murdare nu se intersectează cu cel al rufelor curate, cum nici rufele copiilor nu se apropie de cele ale adulţilor. Aceste rigori erau respectate şi în trecut, dar acum lucrurile se întâmplă mult mai rapid şi mai eficient“, ne-a declarat Eugenia Burchiu, directorul financiar al spitalului. După modernizarea spălătoriei, finalizată în această vară, s-a trecut la înnoirea bucătăriei spitalului, care avea şi ea utilaje uzate fizic şi moral. Această din urmă investiţie, finanţată cu 100.000 de lei asiguraţi din veniturile spitalului, va fi în curând realizată complet, după achiziţionarea hotelor de la plitele de gătit mâncarea. Cei 300.000 de lei primiţi, săptămânile trecute, de la bugetul de stat vor fi destinaţi achiziţionării de aparatură medicală de ultimă generaţie, care va creşte sensibil calitatea actului medical.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare