BREAKING NEWSȘtiri

Spitalul de Psihiatrie Voila și-a mărit capacitatea de îngrijire în contextul pandemiei de Covid-19

Ieri, 23 septembrie, conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina a organizat o conferință de presă pe tema finalizării proiectului „Dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, care a avut ca obiectiv creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare determinată de pandemia de Covid-19. Contractul de finanțare încheiat de către Spitalul de Psihiatrie Voila cu Ministerul Fondurilor Europene a avut o valoare total eligibilă de 655.056,23 lei și o perioadă de implementare de zece luni, de la 1 decembrie 2020 la 30 septembrie 2021.
Din echipa de proiect au făcut parte Ciprian Murariu – manager de proiect, economist Cornel Voiculescu, economist Simona Dragomir,  dr. Sergiu Niță.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost: dotarea unității spitalicești cu echipamente și aparatură medicală destinate diagnosticării corecte și la timp a pacienților infectați cu Covid-19, dotarea cu echipamente destinate îngrijirii pacienților infectați care necesită intervenții medicale speciale adaptate patologiei Covid prin achiziționarea unui defribrilator, a unui ecograf portabil, a unui analizor de coagulare, a 30 de paturi medicale electrice, a 8 bucăți de concentrator oxigen și a unei mașini de spălat cu barieră igienică. În urma realizării acestor dotări, se reduce riscul de contaminare pentru circuitele interne închise ale secțiilor destinate îngrijirii pacienților infectați cu Covid-19.
La conferința de presă au mai participat în calitate de invitați primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii municipali Dan Nica (președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Psihiatrie Voila), Costel Filip (membru în CA), dr. Călin Tiu (directorul Spitalului Municipal Câmpina), Ilie Colorian (managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza), cadre medicale și personalul administrativ din echipa Spitalului Voila. În alocuțiunea sa, primarul Alin Moldoveanu a mulțumit celor care s-au ocupat de implementarea acestui proiect cu fonduri europene, subliniind faptul că între administrația publică locală și Spitalul de Psihiatrie Voila există o strânsă colaborare și în ceea ce privește alte proiecte cu fonduri europene și nu numai.
În cadrul evenimentului au luat cuvântul managerul Irina Minescu, primarul Alin Moldoveanu și Ciprian Murariu, managerul de proiect, ale căror declarații pot fi urmărite în înregistrarea video de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare