Știri

Social-democraţii, în agonie

După demisia lui Mihail Şerbănoiu din funcţia de preşedinte al PSD Câmpina, lucrurile s-au precipitat într-o oarecare măsură. Imediat, a demisionat şi fostul candidat la Primărie, Victor Bercăroiu, atât din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei locale, cât şi din cea deţinută în Biroul Judeţean. Bercăroiu este acum simplu membru de partid, dar nu exclude o revenire în viitoarea conducere a organizaţiei locale. “Am demisionat pentru că mi s-a părut firesc să-mi asum în nume personal rezultatul alegerilor locale”, ne-a declarat Victor Bercăroiu. Acestea sunt singurele demisii înregistrate până acum la nivelul conducerii PSD Câmpina.
Cele mai slabe rezultate din istoria organizaţiei
Referitor strict la Mihail Şerbănoiu, preşedintele Organizaţiei Judeţene, deputatul Marian Săniuţă, a precizat că “noi am recomandat tuturor liderilor de filiale, care au obţinut rezultate mai slabe decât la alegerile europarlamentare, să-şi dea demisia de onoare, lucru care s-a întâmplat şi în cazul preşedintelui de la Câmpina”. Reamintim că, la europarlamentare, PSD a obţinut doar 15% în cel de-al doilea municipiu al judeţului, un scor aproape dezastruos având în vedere că social-democraţii scoteau pe plan local 30-32%. La alegerile din 1 iunie, e adevărat, s-a obţinut puţin peste europarlamentare – 17,69% (la Consiliul Local) şi 14,64% în contul candidatului la Primărie, rezultate foarte, foarte slabe pentru o organizaţie extrem de puternică, în urmă cu doar câţiva ani. În plus, este pentru prima dată în… istoria organizaţiei locale când se obţin doar patru mandate de consilieri locali (în 2004, de exemplu, PSD Câmpina a avut şapte consilieri).
Constantinescu, un lider interimar foarte ocupat
Biroul Local de Conducere l-a desemnat pe Florin Constantinescu drept preşedinte interimar al filialei, până la organizarea de noi alegeri interne. Nu se ştie când vor fi, dar se bănuieşte că nu vor întârzia mult, având în vedere faptul că, în toamnă, au loc alegerile parlamentare şi organizaţia trebuie să se pună pe picioare rapid. Florin Constantinescu este unul dintre reprezentanţii de marcă ai PSD Câmpina, fost vicepreşedinte, director general al societăţii Floricon Salub. Este un om de afaceri foarte ocupat, care, de obicei, nu iese la înaintare pe partea politică, dar asta nu înseamnă că nu participă direct la luarea deciziilor. A fost preferat din două motive – este un bun organizator şi este bine văzut la nivelul organizaţiei judeţene. De altfel, se aude că Florin Constantinescu va ocupa o importantă funcţie de conducere la una dintre societăţile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
“Organizaţia trebuie condusă de cineva care să aibă timpul necesar politicii”
E greu de spus, în acest moment, cine va fi preşedintele PSD Câmpina. Cel mai interesat de funcţie pare a fi actualul viceprimar, Ion Dragomir, care a şi confirmat acest lucru. Nu e, însă, exclus, să se anunţe şi alte candidaturi, la momentul oportun, cum ar fi cea a lui Gheorghe Tudor (dacă îi trece supărarea pe unii dintre colegi), Florin Constantinescu (chiar dacă susţine că este foarte ocupat la societatea pe care o conduce) şi, de ce nu, chiar Mihail Şerbănoiu, dar este puţin probabil având în vedere faptul că activitatea profesională îi ocupă foarte mult timp. Apropo de timp, Victor Bercăroiu crede că “organizaţie trebuie condusă de cineva care să aibă timpul necesar pentru a se dedica acestei munci politice şi să înţeleagă exact mecanismele unei astfel de activităţi. Sincer, eu nu am timpul necesar, dar îmi voi pune experienţa în sprijinul celui care va fi preşedinte, fără să-mi fie, însă, indiferent cine va fi acela”. Vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare