Știri

„Sirenele sunt folosite abuziv, uneori”

Un punct al discuţiilor consilierilor locali l-a reprezentat folosirea sirenelor de maşinile de intervenţie. Cea care a deschis subiectul a fost Monica Clinciu: „Sirenele sunt folosite abuziv, uneori. Şi vă dau un singur exemplu – nu înţeleg de ce o maşină de poliţie trebuie să se deplaseze cu sirenele în funcţiune, pe bulevardul central, la 12 noaptea, în condiţiile în care nu mai circulă nici o altă maşină?! Mai mult, ceilalţi participanţi la trafic sunt obligaţi să evite claxonarea în acea zonă, la acea oră, dar, în schimb, mai ales echipajele de poliţie, după părerea mea, folosesc în mod abuziv sirenele. Cred că poliţiştilor le place să audă sirena, ca în filmele americane. Poate ar trebui făcută o discuţie cu conducerile instituţiilor care au maşini de intervenţie cu sirene, astfel încât să li se recomande să folosească sirenele cu reţinere, mai ales pe timpul nopţii, atunci când condiţiile de trafic nu impun folosirea acestora”.
„Bagă marfă la Voila!”
Ideea a fost preluată şi de consilierul Gena Preda, care le-a povestit colegilor săi că, de cele mai multe ori, şi ambulanţa merge cu sirenele pornite, inclusiv atunci când efectuează doar un transport de pacienţi. „Se întâmplă de multe ori ca atunci când vine o ambulanţă cu sirenele pornite, copiii din cartier să strige de cum le aud: „Bagă marfă la Voila!” Are dreptate colega mea şi ar trebui o limitare a folosirii acestor sirene”.

Un comentariu

  1. CRED CA SIRENELE O SOLICITA PE GENA PREDA LA CASTEL LA VOILA UNDE MAI SUNT TREI LOCURI LIBERE PENTRU CEI CARE SE PRICEP LA TOATE CELE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare