Știri

Senatorul PDL Georgică Severin votează împotriva Guvernului

Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pentru a trece cele două proiecte de lege prin care se reduc salariile bugetarilor cu 25%, pensiile cu 15% şi multe alte drepturi. Acest demers a generat ample dispute chiar în interiorul principalului partid de guvernământ. Mai mult, senatorul PDL de Prahova, Iulian Bădescu, a demisionat din partid, justificând că „nu poate vota împotriva celor care l-au trimis în Parlament”. De asemenea, una dintre vocile parlamentare care se opune măsurilor impuse de Guvern este senatorul câmpinean Georgică Severin. După ce a anunţat public că va vota în favoarea moţiunilor de cenzură ale Opoziţiei împotriva Guvernului propriului partid, Severin a devenit personaj principal al talk-show-urilor de televiziune. La finele săptămânii trecute, la sediul PDL Câmpina, Georgică Severin a susţinut o conferinţă de presă.
„Nu voi demisiona din PDL!” – au fost primele cuvinte pe care a ţinut să le spună Georgică Severin. Şi a adăugat: „Iar dacă voi fi dat afară din PDL, nu mă duc la PSD, asta apropo de zvonurile care au tot circulat! Eu am fost şi sunt un om de dreapta. Da, sunt şi oameni de calitate în PSD, am prieteni acolo, dar politic nu gândim la fel. PSD rămâne o soluţie doar dacă rămâne singurul partid care va lupta pentru democraţie, pentru că aici este un pericol tot mai mare. La PNL… În politică e bine ca niciodată să nu spui niciodată. Totuşi, acolo este o echipă judeţeană de conducere cu care nu mă înţeleg şi din cauza căreia am părăsit PNL. Nu ştiu ce voi face în continuare în ceea ce priveşte cariera mea politică. Dacă voi fi dat afară din PDL, va fi opţiunea partidului şi o să mi-o asum. Voi rămâne o perioadă parlamentar independent, mă voi consulta cu familia şi apoi voi lua o decizie. Eu consider în continuare că într-un partid nu intri cu contract de muncă sau cu obligaţii”.
Senatorul Georgică Severin a trecut în revistă situaţia economică actuală a României, posibilele soluţii, punctând o serie de aspecte mai puţin cunoscute – poate – publicului larg, mai ales dacă vin din partea unui reprezentant (încă) al PDL!
„La întâlnirea grupului parlamentar PDL cu premierul Boc, i-am solicitat o simulare a modului în care va fi afectată economia privată de diminuarea salariilor şi pensiilor. Răspunsul a fost unul năucitor: e o idee foarte bună, o să pun pe cineva să facă! Sunt ferm convins că decizia privind aceste măsuri de reducere a cheltuielilor s-a luat de Traian Băsescu într-un cerc foarte restrâns şi mutarea a venit către Guvern în plic. Nu pot să votez un proiect la modul acesta, cu atât mai mult cu cât preşedintele Băsescu a afirmat că responsabilitatea este a Guvernului şi a Parlamentului. Sunt mult mai multe soluţii bune, inclusiv în PDL, decât actualul premier Boc. Nu reuşesc să înţeleg de ce nu se acceptă nici o altă variantă şi de unde această încăpăţânare… Mi s-a propus să mă abţin sau să lipsesc de la şedinţa respectivă, în care se vor dezbate moţiunile, dar eu am decis să votez în favoarea moţiunilor cu bilele la vedere!”, a afirmat senatorul câmpinean.

Soluţia „Severin”
Şi totuşi, care ar fi soluţiile văzute de senatorul Georgică Severin pentru a se ieşi din această criză economică: „Eu văd următoarea soluţie. Un nou împrumut de 30 miliarde euro, care să creeze 100.000 locuri de muncă directe şi 150.000 locuri de muncă indirecte. Statul să garanteze că aceşti bani vor fi folosiţi doar pentru deschiderea a trei mari şantiere şi nu pentru plata salariilor şi pensiilor. Iar cele trei şantiere pe care le văd eu ar fi: al treilea reactor nuclear de la Cernavodă, care ar creşte cu 12% capacitatea energetică proprie a ţării chiar şi în pofida celor care fac afaceri în acest domeniu, terminarea tronsonului de autostradă Cernavodă – Constanţa şi realizarea autostrăzii Bucureşti – Comarnic – Braşov, poate cea mai stringentă cerinţă de infrastructură a României în acest moment”.

Comparaţii cu vremuri apuse… 

Andreea Paul Vass şi Hermann Goring; Traian Băsescu şi Nicolae Ceauşescu

Profesor de istorie, Georgică Severin a făcut câteva comparaţii interesante, atunci când a comentat unele declaraţii publice ale mai-marilor zilei. „M-a înfiorat uşurinţa cu care doamna Andreea Paul Vass vorbea zilele trecute despre sute de mii de disponibilizaţi. Şi mi-a adus aminte de Goring, care spunea că moartea a o mie de oameni este o tragedie, iar moartea unui milion este doar o cifră statistică!”
„Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că un împrumut ar duce la pierdea suveranităţii României. Parcă ne întorsesem în timp, prin anul 1987, atunci când Nicolae Ceauşescu vorbea despre acelaşi lucru şi ne punea să strângem cureaua. Cred că oricum am renunţat la o parte din suveranitatea noastră când am devenit membri ai Uniunii Europene” – au fost doar două dintre comparaţiile istorice ale lui Severin.

Un comentariu

  1. Chetia cu pachetul de masuri care trebuie gandit, bla, bla, bla, numai un profesor de istorie (comunista) o poate spune. Trece motiunea, pica guvernul, incepe iar balamucul cu numirea unui prim ministru care sa formeze al guvern si NU VOR FI BANI pentru plata pensiilor si a salariilor bugetarilor. Da' ce spun eu, georgica sigur s-a gandit la asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare