Știri

Senatorul Georgică Severin, cu o oarecare amărăciune:

„Mă simt traseist politic…”
Senatorul Georgică Severin a susţinut prima sa conferinţă de presă ca membru PSD, la Ploieşti, alături de ceilalţi doi senatori social-democraţi din Prahova – Daniel Savu şi Iulian Bădescu. A fost ocazia pe care Severin a folosit-o pentru a face unele dezvăluiri, pe care nu le-ar fi putut face niciodată din interiorul PDL. Dincolo de toate, am reţinut amărăciunea din glasul senatorului atunci când a recunoscut: „Mă simt traseist politic în momentul de faţă…”, PSD fiind a treia formaţiune politică în care activează Severin după PNL şi PDL, fără a mai pune la socoteală tentativa de înfiinţare a unei platforme liberal-democrate şi nici PCR.
„Puteam obţine dizolvarea Organizaţiei Câmpina a PNL”
Una dintre cele mai interesante afirmaţii s-a referit la discuţiile privind posibilitatea trecerii la PNL. „La nivel central – a spus Severin – s-a dorit foarte mult trecerea mea la PNL şi puteam obţine dizolvarea Organizaţiei Câmpina a PNL, dacă vroiam. Dar nu am vrut aşa ceva! Am avut o discuţie şi cu Virgil Guran, care nu a spus nu, am avut mai multe discuţii şi cu Adrian Semcu, dar am avut senzaţia că nu sunt binevenit. Iar dragoste cu sila nu se poate… În cele din urmă, a fost PSD pentru că aici este o atmosferă mult mai democratică decât în alte partide şi mi s-a oferit şi posibilitatea revenirii în comisiile din care făceam parte, după ce Olguţa Vasilescu mi-a cedat locul său în Comisia de Cultură, iar Miron Mitrea în cea de Politică Externă. De asemenea, s-a discutat şi despre eventualitatea unui viitor mandat, dar în funcţie de cum va arăta viitoarea lege electorală şi schimbările care s-ar putea produce în stabilirea colegiilor”. Conform statutului PSD, Severin – ca parlamentar – a devenit vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. A mai afirmat că „în funcţie de programul parlamentar voi participa la şedinţele şi acţiunile PSD Câmpina”.
Dezvăluiri despre PDL şi nu numai…
Georgică Severin a promis să nu-şi atace foştii colegi, dar, totuşi, a spus câteva lucruri interesante despre viaţa de partid în PDL, precum şi despre decizia sa de a părăsi această formaţiune politică: „Am fost fan Băsescu. Dar, mi-am promis că dacă Băsescu va obţine un al doilea mandat să părăsesc PDL. Nu am putut să fac acest lucru încă din seara celui de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pentru că apăruse povestea cu caseta în care Băsescu loveşte un copil, un lider politic lansase zvonul că acea casetă ar fi pornit de la mine, iar o demisie a mea în acel moment ar fi dat apă la moară acelor speculaţii. Momentul votării moţiunii a fost cel mai greu pentru mine şi acolo s-a produs adevărata ruptură. Treptat, relaţia mea cu partidul a devenit tot mai tensionată, pentru că la PDL nimic nu se uită, nimic nu se iartă, totul să răzbună, iar la întâlnirile de la Snagov cu preşedintele Băsescu, fiecare parlamentar intra cu părerea sa şi toţi ieşeau cu părerea lui Băsescu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare