BREAKING NEWSȘtiri

Se adâncește conflictul dintre primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Andrei Duran

Joi, 30 septembrie, începând cu ora 17.00, a avut loc la Casa Tineretului ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, pe a cărei ordine de zi au figurat zece proiecte de hotărâre și separat punctul Diverse, care s-a dovedit a fi partea cea mai înfierbântată din întreaga ședință a legislativului local, pe fondul unui schimb dur de replici între primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Andrei Duran (PSD).
Conflictul dintre cei doi s-a aprins în momentul în care social-democratul Duran a cerut cuvântul președintelui de ședință, Livia Lupu, afirmând că se simte obligat să răspundă acuzelor pe care primarul Moldoveanu i le-a făcut în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din urmă cu două săptămâni: ”Pentru că în ședința extraordinară din data de 16 septembrie mi-a adus niște acuze pe care nici până în ziua de astăzi nu a considerat să le probeze, aș vrea să aduc eu niște lămuriri pe acest subiect și nu aș vrea să credeți că mă disculp în fața d-voastră, pentru că de d-voastră m-am convins într-un an de zile, atât despre administrarea orașului, cât și la adresa mea și a colegilor mei consilieri locali. D-voastră vorbiți multe, dar spuneți puține” – a afirmat Andrei Duran în debutul pledoariei sale ”în slujba adevărului”.

Vă reamintim că Andrei Duran nu a putut fi prezent fizic la ședința din 16 septembrie, intervenind online și cerând explicații legate de rectificarea bugetară propusă de primarul Alin Moldoveanu: ”Noi dăm 1,6 miliarde de lei vechi unei firme de consultanță să ne numere clădirile de locuit din oraș, în condițiile în care avem doi angajați în Primărie, la spații locative, Poliție Locală și serviciu ADPP care ar putea să facă acest lucru?” – întreba, între altele, Duran în intervenția sa. Motiv pentru edilul orașului să-i reproșeze la rându-i: ”Domnule consilier local, oamenii din Primărie nu sunt atestați pe foarte multe lucruri. Această consultanță nu vizează doar numărătoarea apartamentelor. Mă întrebați pe mine dacă este orașul în faliment? Ați uitat că ați aprobat inclusiv o refinanțare pentru că nu mai erau bani pentru credite atunci când ați fost consilier?”
Dacă în urmă cu două săptămâni schimbul de replici între cei doi s-a concentrat pe diferența de opinie în ceea ce privește finanțarea cu o sumă importantă din bugetul public “a unei firme de consultanță care să numere clădirile de locuit din oraș”, de această dată cei doi s-au referit mai mult la trecut, aruncându-și în obraz unul altuia activitatea politico-administrativă.
”Vă mai spun o chestie tot de dragul adevărului, că poate nici toți colegii mei de aici nu știu. Momentul 2010, momentul în care a început construcția la pasarela Calea Dacia, care a fost principalul motiv pentru declinul financiar al orașului și motivul principal pentru care orașul a fost vitregit ani de zile de absorbția de fonduri europene. La momentul acela d-voastră erați consilierul personal al primarului în funcție
[Horia Tiseanu – n.r.] și șeful de cabinet al deputatului [Florin Anghel – n.r.] care a și construit Calea Dacia și care a fost printre principalii vinovați pentru schimbarea soluției tehnice din plăci de beton pe stâlpi de metal” – i-a amintit Duran edilului șef. 
La rândul său, Alin Moldoveanu nu s-a lăsat mai prejos, afirmând repetat că social-democratul este un mincinos, fluturând în același timp un ”dosar cu probe”, pe care l-a pus la dispoziția tuturor: ”Spune că n-a votat proiectul pentru împrumut. Ba l-a votat, minte din nou. Și o să-i las un dosar cu probe. Domnul consilier Duran n-a făcut în patru ani de zile niciun proiect de hotărâre pentru municipiul Câmpina. PSD a făcut patru proiecte în patru ani, dar cum? În comisii, nu proiectele PSD-ului”.
Contrele dintre cei doi, care au venit pregătiți să se războiască în plenul Consiliului Local, reproșându-și multe și mărunte din activitatea trecută și prezentă, pot fi urmărite în înregistrarea video de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare