EvenimentȘtiri

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”, gazda unei expoziţii de icoane

Marţi, 19 februarie, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” a avut loc vernisajul expoziției itinerante de icoane cu titlul „Icoana, imagine călăuzitoare”. Cele 55 de icoane pictate pe lemn au fost realizate de pictorul Severian Luca, absolvent al Facul­tății de Arte Vizuale și Design din Iași și al Facultății de Teologie Ortodoxă din București şi au constituit obiectul unei expoziţii la Galeria apARTe din Iași în luna ianuarie, prima din succesiunea expunerilor programate de artist.
La evenimentul de la Câmpina au fost prezenți preoți, cadre didactice de la școala de agenți de poliție și elevi ai instituției.
Expoziția deschide seria evenimentelor religioase ce vor avea loc anul acesta la Școala de Poliție „Vasile Lascăr”, care vor culmina cu sfințirea capelei instituției, în luna mai.
„Eu cred că pe lângă ceea ce învățăm în școală, partea de drept, partea de aplicare a legii, este bine să nu uităm niciodată de rugăciune.  Mă bucur că am văzut în dormitoarele voastre, aproape în fiecare dormitor, că aveţi o icoană a unui sfânt sau a Maicii Domnului” – a spus elevilor, între altele, comisar-şef Vasile Tache, directorul instituției.
„Expoziţia «Icoana, imagine călăuzitoare» este o expoziţie personală. Poate vă între­bați de ce am ales acest titlu. Am plecat de la starea cotidiană, deoarece trăim într-o lume cu multă informație vizuală şi auditivă și este bine să privim icoana ca un reper în această lume. Pentru mine icoana este putere, nădejde și călăuză” – a declarat pictorul Severian Luca.
Expoziția „Icoana, imagine călăuzitoare” poate fi vizitată la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare