Știri

Scandal în administraţia locală de la Băneşti

În urmă cu mai multe săptămâni, la Primăria Băneşti a apărut o echipă de inspectori de la Curtea de Conturi. Mirarea angajaţilor administraţiei locale din Băneşti a fost mare, pentru că un astfel de control fusese făcut chiar anul trecut. În cele din urmă s-a aflat că acesta se datorează unei reclamaţii… Echipa de control s-a apucat de treabă, iar zilele trecute s-a încheiat controlul, după care primarul comunei, Petre Ion Costache, a avut o întâlnire cu salariaţii din Primărie. Veştile anunţate acolo au fost de-a dreptul cutremurătoare pentru cei mai mulţi dintre angajaţi. Astfel, fiecare salariat va avea de returnat către bugetul local aproximativ 60 milioane lei vechi, reprezentând sporuri încasate nejustificat în ultima perioadă! Sunt şi voci care spun că salariaţii au primit în preajma sărbătorilor pascale câte 18 milioane lei vechi, în plină criză, dar nimeni nu s-a întrebat dacă aceşti bani sunt sau nu justificaţi.
Contactat telefonic, primarul comunei Băneşti, Petre Ion Costache, a confirmat parţial rezultatele controlului: „Da, a fost un control de la Curtea de Conturi, iar concluziile sale cer fiecărui salariat să înapoieze o sumă, pe care nu o ştiu în acest moment cu exactitate, o sumă care reprezintă contravalorea unor sporuri. Din câte îmi aduc aminte este vorba de sporul de hrană, cred că şi de sporul pentru îmbrăcăminte… Oricum, noi vom demara o acţiune în instanţă pentru a anula concluziile acestui raport”.
Această adevărată lovitură pentru salariaţii Primăriei din Băneşti vine în acelaşi timp cu intrarea în vigoare a măsurilor Guvernului Boc privind diminuarea veniturilor bugetarilor cu 25%. În condiţiile în care salariaţilor din Primărie li se va reduce salariul cu 25% şi li se vor opri bani în contul celor aproximativ 60 milioane lei vechi, pe care fiecare îi are de returnat, mulţi se tem că vor fi nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a se putea prezenta la serviciu.

Un comentariu

  1. Costache primarul Banestiului nostru drag a inceput sa simta in ceafa rasuflarea anchetatorilor.La cate a facut prin primarie cred ca are de ce sa se teama.Sa ne spuna cum i-a dat lui Anghel nu stiu cate hectare de teren

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare