Știri

Sărbătoare în PNL Prahova. M.I. Quintus la 99 de ani

Alegerile locale din acest an se apropie cu pași repezi, iar cele mai importante partide de pe eșichierul politic românesc, PNL și PSD, se străduiesc să-i găsească pe cei mai buni candidați proprii, adică pe cei cu cele mai mari șanse în câștigarea primăriilor. În seara zilei de vineri, 18 martie, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești au fost lansați candidații PNL Prahova ce vor trebui să câștige bătăliile electorale pentru cucerirea a 79 de primării prahovene. Pentru candidații liberali ce râvnesc la celelalte 25 de primării prahovene (județul Prahova are, în total, 104 localități, dintre care 12 orașe și două municipii), este posibil să se organizeze o a doua lansare colectivă, dar, bineînțeles, nu de amploarea celei despre care vă vorbim acum. La eveniment au participat co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, la care s-au alăturat lideri marcanți din filiala județeană a singurului partid istoric din Parlamentul României. Impresionanta lansare de candidați-primari a fost special organizată pe 18 martie 2016, deoarece în această zi președintele de onoare al PNL și decanul său de vârstă, Mircea Ionescu Quintus, a împlinit 99 de ani. Întâlnirea cu cel mai venerabil om politic ploieștean, una dintre cele mai cunoscute figuri publice din capitala județului, a umplut până la refuz Sala Olimpia, mulți delegați nemaiavând loc pe scaune. 
Chiar dacă, la vârsta lui seculară, cunoscutul epigramist și om de litere nu este într-o formă fizică de invidiat (fiind ajutat să urce pe scenă de senatorul Iulian Dumitrescu, copreședintele PNL Prahova și candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova), Mircea Ionescu Quintus a stat minute în șir în picioare, pe scenă, dovedind că nu l-au părăsit puterile fizice, și cu atât mai mult, cele intelectuale, luările sale de cuvânt fiind de-a dreptul savuroase. Etalându-și umorul intelectual, bine cunoscut, președintele de onoare al PNL a reușit să distreze întreaga asistență, citind ultima sa epigramă, pe care și-a dedicat-o cu o fină autopersiflare: „Spre sută anii se adună / Ca prin păduri, semeţii brazi / Şi s-or găsi destui să spună / Ce mai înseamnă suta azi?”.  
Au fost prezențați cei 79 de candidați liberali pentru funcția de primar, în frunte cu Andrei Volosevici – Ploiești, Horia Tiseanu – Câmpina, Vlad Oprea – Sinaia, Marian Măchițescu – Urlați, Ciprian Stătescu – Băicoi, Dragoș Niță – Plopeni, Sorin Teju – Vălenii de Munte, Răzvan Bălășescu – Breaza, Mircea Coca – Comarnic, Eugen David – Florești etc.
Un nume surpriză de candidat-primar este Lucian Costea Villeford, din Valea Doftanei, care  în 2012 era membru PSD și candidatul acestei formațiuni la primăria comunei în care locuiește. A lipsit Emanoil Savin – Bușteni, ceea ce pare să confirme faptul că ”eternul” primar din Bușteni va candida de data aceasta pentru PSD. 
Iată candidații PNL din localitățile învecinate Câmpinei:
Poiana Câmpina – Alin Moldoveanu, Bănești – Mihai Ungureanu,  Adunați – Emil Postolache, Brebu – Adrian Ungureanu, Cocorăștii Colț – Doru Bardas, Cocorăștii Mislii – Daniel Alexandru, Cornu – Luigi-Gabriel Iancu, Florești – David Eugen, Provița de Jos – Mihai Dumitrescu, Provița de Sus – Elena Cosmoiu, Scorțeni – Mihai Neacșu, Secăria – Iulian Neagoe, Șotrile – Gabriel Broșteanu, Telega – Constantin Buga, Valea Doftanei – Costea Lucian Villeford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare