Știri

Remiză cu accente eroice

FC Braşov – FCM Câmpina 1-1 (1-1)
Stadion: Forex.Spectatori: circa 1.500.
1-0, min. 7, HADNAGY – reluarea cu capul din interiorul suprafeţei de pedeapsă;
1-1, min. 15, AVRAM – şut de senzaţie de la 25 metri, direct la vinclu.
FC BRAŞOV: Nae – Cr. Ionescu, Abrudan (46 Cristescu), B. Niculae, Oros – Roman (55 Constantinescu), Ilyeş (cpt), Mălădărăşanu (77 Paolo Adriano), Fabio Pereira – Hadnagy, Sburlea. Antrenor: Răzvan Lucescu.
FCM CÂMPINA: Mindileac – Marcu (29 Enache), Floricel, Vodiţă, Cristea (cpt) – Defta, Ţiclea, Ekwalla, Avram – Lădaru (82 Căldăroiu), Păştin (57 M. Tudor). Antrenor: Petre Gigiu.
Cartonaşe galbene: B. Niculae (43), Oros (89), Constantinescu (90+4)/ Ekwalla (22, 55), Enache (30, 63), Vodiţă (45), Ţiclea (47).Cartonaşe roşii: Ekwalla (55), Enache (63).
Arbitri: Zoltan Erdei (Slatina) – Bogdan Medrea, Nicolae Dobrică (ambii din Rm. Vâlcea) – Daniel Deca (Brăila).
Observator FRF: Paul Costaş (Iaşi).
Matematic promovată în primul eşalon, formaţia braşoveană s-a prezentat în faţa propriilor suporteri, care i-au asigurat o primite demnă de performanţa echipei antrenate de Răzvan Lucescu.Mai mult, golul lui Hadnagy, la prima fază mai consistentă a jocului, părea să întregească fiesta pregătită lui Ilyeş, Măldărăşanu şi compania. Deconectaţi, cu satisfacţia îndeplinirii obiectivului, braşovenii au părut că nu se mai pot concentra, golul de senzaţie al lui Avram dând speranţe câmpinenilor într-un rezultat surprinzător, dar foarte important.Până la pauză nu s-a mai jucat mare lucru, gazdele reuşind să mai trimită mingea o dată în plasa porţii lui Mindileac, dar Sburlea se afla într-un ofsaid incontestabil.Repriza secundă începe în aceeaşi notă – gazdele bucuroase că au de sărbătorit o promovare în prima ligă, câmpinenii cu gândul la obţinerea măcar a unui punct din fieful liderului. Au urmat opt minute, care puteau schimba cursul jocului. Rudimentarul Thierry Ekwalla a primit prosteşte un al doilea avertisment, iar Enache a reuşit şi el să acumuleze două cartonaşe galbene din partea lui Erdei, astfel încât Municipalul câmpinean a jucat cu doi oameni mai puţin mai bine de jumătate de oră.Imediat, Gigiu trece la schimbări. Renunţă, practic, la orice tentativă de ofensivă şi se baricadează în apărare, cu intenţia de a obţine un punct. Stratagema lui Gigiu a reuşit, în ciuda presiunii constante la care braşovenii şi-au supus adversarul.Cele mai mari ocazii le-am consemnat în dreptul lui Cristescu (min. 66 – cap din 6 metri peste poarta părăsită de Mindileac), Măldărăşanu (min. 69 – reluare de la 11 metri mult peste poartă, după o cursă de senzaţie a lui Fabio Pereira pe partea stângă), Oros (min. 71 – şut puternic de la 28 metri, sub transversală, respins spectaculos de Mindileac), B. Niculae (min. 77 – reluare cu capul din 6 metri, după o lovitură de la colţ de pe partea stângă, dar Mindileac a reţinut în doi timpi), Hadnagy (min. 79 – cea mai mare ocazie, reluare cu latul din 4 metri, Mndileac respingând cu piciorul).Cele aproape 30 de minute de inferioritate numerică au trecut foarte greu pentru câmpineni. Mai mult decizia arbitrului Erdei de a prelungi jocul cu cinci minute a sporit starea de tensiune. Fluierul final a adus bucuria în tabăra oaspeţilor, în vreme ce braşovenii l-au înconjurat pe arbitru reproşându-i vehement că a prelungit prea puţin (!) disputa. În acest timp, organizatorii amenajau un podium, pe care jucătorii şi antrenorii au ascultat “We are the champion”, au desfăcut sticle de şampanie, sub o ploaie de confeti.
Camerunezul Thierry Ekwalla şi Ionuţ Enache puteau compromite şansele câmpinenilor de a obţine un punct la Braşov şi, poate, de a se menţine în eşalonul secund. Mai întâi, Ekwalla a acumulat prosteşte două avertismente, după intrări rudimentare, la mijlocul terenului. La rândul său, Enache a izbutit să ia primul “galben” la mai puţin de un minut după ce l-a înlocuit pe Marcu. Apoi, la fel ca şi Ekwalla, pe fondul unei stări de nervozitate accentuate, Enache a mai comis un fault şi a fost nevoie de o luptă cu accente eroice pentru un punct, poate, de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare