Știri

Reacţii la blocarea finanţării fotbalului de performanţă câmpinean

Încetarea finanţării de la bugetul local a fotbalului de performanţă, finanţare valabilă la cea mai mare parte a echipelor din al doilea eşalon fotbalistic al ţării, a dus la imposibilitatea înscrierii FCM Câmpina în Liga a II-a. Doar în speranţa găsirii unei soluţii mai bune s-a ales varianta continuării activităţii la nivelul Ligii a III-a, dar începutul a fost unul dezastruos. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne putem aştepta în orice moment la desfiinţarea definitivă a echipei de fotbal, care a fost simbolul Câmpinei atâtea decenii. În această pagină încercăm să vă prezentăm şi părerea altor oameni – cunoscători ai fenomenului fotbalistic, dar şi ai celui din administraţia publică locală.Invităm pe toţi cei care au o părere despre desfiinţarea echipei FCM Câmpina să ne contacteze, iar punctul lor de vedere va fi făcut public. Până atunci, iată părerile interlocutorilor noştri.
Viorel Bondoc, consilier local PD-L: “Cred că domnul Chiţu s-a pripit prin renunţarea la suma de două miliarde pe care era vorbă s-o alocăm… Chiar eu eram unul dintre iniţiatorii proiectului… După ce am stabilit toate detaliile şi a rămas stabilită suma de trei miliarde lei vechi cu posibilitatea de a mai aloca la o altă rectificare şi alţi bani, a doua zi când am mers la Primărie am aflat că nu mai era vorba decât de două miliarde… L-am sunat pe domnul Chiţu, dar nu mi-a răspuns… Apoi am auzit că Ştefan Chiţu ar fi spus că nu-i mai trebuie o asemenea sumă. Eu sunt convins că s-ar fi putut găsi o soluţie, dar am o părere personală, şi anume că domnul Chiţu nu a ştiut cum să scape de echipă. Şi a găsit acest pretext. Eu nu am fost la acea şedinţă a Comitetului Director să ştiu dacă şi cine a promis sprijin financiar şi în ce condiţii. Eu ştiu că au fost alocate şase miliarde lei vechi pentru prima parte a acestui an, care acum s-au dus pe Apa Sâmbetei. Şi la urma urmei, nu e numai fotbal în Câmpina! Sunt microbist şi regret că nu mai avem echipă în liga secundă, pentru că a fost desfiinţată prosteşte!”
Traian Drăguşin, preşedinte interimar PC Câmpina, fost consilier local: “E regretabil că s-a întâmplat aşa ceva! Era mare lucru să avem o echipă în Liga a II-a, pentru că, numai cine nu ştie nu-şi dă seama cât este de greu să ajungi la nivelul acela, dar să te mai şi menţii ani la rând. Am urmărit şi eu acest subiect… Niciodată banii nu o să ajungă pentru toată lumea şi pentru toate proiectele. Chiar dacă nu mai dai cinci – şase miliarde lei vechi la fotbal, nu se rezolvă toate celelalte probleme ale localităţii. Nu se rezolvă nici problemele spitalului, nici ale şcolilor, nici ale străzilor… În schimb, s-a creat un deserviciu de imagine extraordinar pentru Câmpina, care va fi mereu arătată cu degeteul ca fiind localitatea care nu a fost în stare să ţină o echipă de fotbal. Iar fotbalul aducea un capital de imagine considerabil pentru Câmpina. Cred că administraţia locală s-a debarasat prea uşor de acest fenomen şi-mi pare rău pentru că nu cred că se mai poate face ceva…”
Virgil Guran, patronul Şcolii de Fotbal şi Clubului Coruna: “Categoric, este o pierdere. Sportul este important în viaţa oamenilor şi poate unii nu-şi dau seama cât este de important decât atunci când îmbătrânesc şi sunt neputincioşi. Când ne gândim la sport, ne gândim şi la copiii noştrii şi eu cred că trebuie făcut ceva pentru dinamizarea sportului în Câmpina, pentru că acum suntem la pământ… Sunt convins că aleşii locali şi oamenii de sport vor găsi o soluţie. Chiar vreau să mă implic într-un astfel de proiect şi cred că voi găsi deschiderea necesară şi la nivelul Consiliului Local şi al Primăriei. Aşa am şi auzit că se discută deja de crerea unui club municipal, controlat de administraţia locală, care să ofere copiilor posibilitatea practicării sportului şi să creeze baza atât de necesară pentru marea performanţă. Pentru asta mai este nevoie, însă, de cel puţin un lucru: este nevoie de o bază sportivă, un stadion cu terenuri şi pentru alte discipline sportive, astfel încât să existe o bază trainică din punct de vedere al selecţiei şi al bazei materiale, care să creeze condiţiile necesare marii performanţe”.
Mărgărit Ciobotaru, preşedinte Unirea Câmpina: “Sunt dezamăgit că s-a desfiinţat un club cu o asemenea tradiţie şi care se afla la un asemenea nivel. Multă lume îmi spune că eu mă bucur… Dacă s-ar fi dat banii care erau prevăzuţi pentru Municipal către Unirea, poate m-aş fi bucurat, dar aşa, numai un om nebun poate să creadă că eu mă pot bucura de desfiinţarea unui asemenea simbol. E urât să se ducă aşa o echipă… Nu ştiu a cui e vina. Îmi pare foarte rău pentru fotbalul câmpinean, pentru că va rămâne cu o asemenea pată pe obraz”.
Ion Mircea, vicepreşedinte PSD, secretar al Comitetul Director al FCM Câmpina, fost consilier local: “Regret enorm situaţia în care s-a ajuns şi spun clar că tot ceea ce s-a întâmplat este o adevărată crimă! Mă uitam sâmbătă la televizor şi în loc să văd că scrie FCM Câmpina cu Progresul, scria Dunărea Galaţi… De vină este numai administraţia Tiseanu şi primarul personal, pentru că peştele de la cap se-mpute! Dacă voia, Tiseanu era primul care să găsească o soluţie, aşa cum s-a mai întâmplat până acum, atâta vreme cât a mai avut nevoie de noi. Acum, se crede pe cai mari, dar când va cădea nimeni nu se va mai uita la el. Şi asta pentru că nu are cuvânt. Cum, dacă la 14 persoane câte eram la acea şedinţă a Comitetului Director a promis sprijin, apoi, să nu mai recunoască nimic! Pentru mine, cuvântul lui Tiseanu nu mai înseamnă nimic şi mi-a dovedit că este un mare mincinos. E mare păcat, pentru că ne-am făcut de… cacao în toată ţara! Mă opreşte lumea pe stradă să mă întrebe ce se întâmplă cu echipa şi eu nu pot să le spun decât că Tiseanu ne-a minţit! E o adevărată crimă că, din cauza lui Tiseanu s-a dus pe Apa Sâmbetei o istorie de aproape 90 de ani. Este ruşinos!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare