Știri

PSD şi PNL strâng rândurile înainte de semnarea Alianţei

La finele acestei săptămâni sunt anunţate mai multe acţiuni simultane, la PSD, PNL şi PC, pentru aprobarea viitoarei alianţe a opoziţiei, al cărui principal scop este înlăturarea actualei puteri.
„Sunt optimist”
„Sunt optimist în privinţa viitorului acestei alianţe”, a spus senatorul PSD Georgică Severin. Şi a mai adăugat că „deja s-a stabilit că vor fi candidaturi comune pentru preşedinţii consiliilor judeţene şi pentru primăriile din municipiile reşedinţă de judeţ. Este una dintre măsurile pe care o încercăm pentru a contracara iniţiativa puterii de a modifica legea electorală, în sensul alegerii primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene dintr-un singur tur. O astfel de modificare legislativă o consider un nou derapaj de la democraţie, pentru că va scădea semnificativ reprezentativitatea aleşilor locali”.
„Alianţa Opoziţiei trebuie să păstreze identitatea partidelor care o compun”
La rândul său, preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, a declarat pe marginea aceluiaşi subiect: „Săptămâna trecută au fost din nou întâlniri la vârf ale reprezentanţilor partidelor, vineri fiind programată o ultimă rundă de negocieri, înaintea datei de 5 februarie, dată la care se va produce alianţa propriu-zisă. La acea dată este programată Delegaţia Permanentă Naţională a PNL în care se va hotărî modul de realizare a alianţei. Eu sunt membru al acestui organism şi voi participa la întâlnirea din 5 februarie, iar în funcţie de ultimele negocieri voi decide dacă votez în favoarea sau împotriva acestei alianţe. Susţin că cele două partide trebuie să aibă o poziţie comună împotriva actualei guvernări antidemocratice, dar trebuie să aibă identitatea sa, liderii săi şi să-şi susţină propriile idei doctrinare. Într-adevăr, pentru a contracara mârşăvia modificării legii electorale – şi mă refer la intenţia de a se alege primarul dintr-un singur tur de scrutin – poate este necesar să se creeze această alianţă, iar la nivel local să existe un candidat comun. Trebuie să se reţină că această ordonanţă prin care se modifică legea electorală este un atac grav la democraţie şi ne va duce înapoi, dacă mai putem spune că din punct de vedere al democraţiei mai avem unde să mergem înapoi. Şi spun acest lucru având în vedere şi ceea ce s-a întâmplat cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cel care a fost la un pas de infarct când a fost arestat. Nu ştiu exact dacă acest om a greşit sau nu, dar metodele folosite, cel puţin mie, îmi sunt binecunoscute, pentru că s-a încercat şi cu mine o astfel de procedură, dar spre norocul meu nu s-a reuşit. Între timp, cred că procurorul Daniel Morar, care lucrează de atunci în tandem cu Băsescu, a găsit metode mult mai eficiente. Eu, care sunt un „nebun” şi nu pot să-mi ţin gura, încep să mă întreb tot mai des dacă este logic să te lupţi cu acest sistem neocomunist sau instinctul de conservare este mai important şi mai puternic?! Spun acest lucru pentru că văd că populaţia nu are reacţie şi chiar dacă mai există oameni care au curaj, marea majoritatea a semenilor rămâne insensibilă, iar poporul nostru acceptă sărăcia şi mizeria în care suntem târâţi fără să comenteze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare